Κυριε Μειμαρακη μου, δεν τους ξερετε τι κουμασια ειναι (τα ΜΜΕ), τωρα θα τους μαθετε;


ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θεωρώ ότι δεν μπορεί η καλοπροαίρετη διάθεση αυτοκριτικής να παρερμηνεύεται και να μεταφράζεται σε ‘’βολές’’, ‘’πυροβολισμούς’’ ή ο,τιδήποτε άλλο. Ξέρετε, το να μπορείς να επισημαίνεις τις όποιες παραλείψεις υπάρχουν και να κάνεις διορθωτικές κινήσεις, είναι μέσα στις υποχρεώσεις μας. Το να καταθέτεις απόψεις και προτάσεις, επίσης είναι μέσα στις υποχρεώσεις μας. Κατά συνέπεια, η όποια παρερμηνεία γίνεται, δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε αδράνεια ή αφωνία.

Οι θέσεις μου είναι σαφείς, είναι ξεκάθαρες. Σας έχω πει ότι θέμα ανασχηματισμού στην παρούσα φάση δεν υφίσταται......
Ολες οι δηλωσεις (και οι ερωτησεις των δημοσιογραφων) στο πρωτο σχολιο.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θεωρώ ότι δεν μπορεί η καλοπροαίρετη διάθεση αυτοκριτικής να παρερμηνεύεται και να μεταφράζεται σε ‘’βολές’’, ‘’πυροβολισμούς’’ ή ο,τιδήποτε άλλο. Ξέρετε, το να μπορείς να επισημαίνεις τις όποιες παραλείψεις υπάρχουν και να κάνεις διορθωτικές κινήσεις, είναι μέσα στις υποχρεώσεις μας. Το να καταθέτεις απόψεις και προτάσεις, επίσης είναι μέσα στις υποχρεώσεις μας. Κατά συνέπεια, η όποια παρερμηνεία γίνεται, δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε αδράνεια ή αφωνία.

Οι θέσεις μου είναι σαφείς, είναι ξεκάθαρες. Σας έχω πει ότι θέμα ανασχηματισμού στην παρούσα φάση δεν υφίσταται. Είναι μια θεσμική παρέμβαση για την καλύτερη λειτουργία της Κυβέρνησης και εγώ θεωρώ ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί καλά. Υπάρχουν ίσως κάποια διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία πρέπει να τα συζητήσουμε. Υπάρχουν κάποια θέματα ανοικτά, τα οποία, επίσης, πρέπει να συζητήσουμε. Και υπάρχουν προτάσεις για όλα αυτά, με διάθεση αυτοκριτικής. Ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς τα θέσατε στον Πρωθυπουργό; Του τα είπατε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως. Όλοι συνομιλούμε με τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει όλο το παζλ και παίρνει τις αποφάσεις, τις οποίες σας τονίζω, ότι τις στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Μέχρι να ληφθεί μια απόφαση, όλοι καταθέτουμε προτάσεις, όλοι συζητούμε. Και με βάση την αρχή της πλειοψηφίας και τις προτάσεις τις οποίες τελικά αποδέχεται ο Πρωθυπουργός πειθαρχούμε. Αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ζητήματα και να μην κατατεθούν προτάσεις κυρίως από όσους έχουν και την αίσθηση ότι κάτι, διαδικαστικά έστω, πρέπει να γίνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε ότι οι κινήσεις του κόμματος είναι προς αυτή την κατεύθυνση;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως και χθες ήμουν ξεκάθαρος, έτσι είμαι και σήμερα. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο διοίκησης, το δικό του μοντέλο διοίκησης και αυτό κρίνεται πόσο αποτελεσματικό είναι. Από κει και πέρα, σας είπα ότι υπάρχουν συζητήσεις για να ληφθούν αποφάσεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να επιστρέψουμε και πάλι στην πραγματική πολιτική, η οποία άλλωστε είναι και η ουσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς τα καταδικάζετε αυτά κ. Υπουργέ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας είπα, άλλο οι όποιες ατομικές συμπεριφορές, οι οποίες εξετάζονται κιόλας. Εμείς πορίσματα δεν βγάζουμε, δεν είμαστε εισαγγελείς. Όταν θα ολοκληρωθούν οι έρευνες, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε. Βλέπετε, ότι μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν από τους εκτιμητές την Κυριακή, ανετράπησαν τα δεδομένα της περασμένης εβδομάδας. Άρα, καλώς εμείς οι πολιτικοί δεν τοποθετούμεθα, περιμένοντας την ολοκλήρωση της έρευνας. Εσείς, μπορείτε να κάνετε τη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά, από κει και πέρα, εμείς οι πολιτικοί οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν μιλάτε για ατομικές συμπεριφορές, ποιους εννοείτε; Υπουργούς εννοείτε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μπορεί να εννοώ και τον εαυτό μου. Μπορεί να κάνω μια κίνηση η οποία στεναχωρεί, πληγώνει, ή εξοργίζει τον πολίτη και, κυρίως, τον Νεοδημοκράτη. Αυτή τη στιγμή, από τις έρευνες καταγράφεται μια αποσυσπείρωση. Δεν καταγράφεται διαφορά. Και αυτό πρέπει να το δούμε, να το εξετάσουμε. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Νεοδημοκράτης αυτή τη στιγμή, επειδή, ίσως δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος, δεν δηλώνει στις μετρήσεις και στην έρευνα της κοινής γνώμης την προτίμησή του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απευθυνθούμε στους Νεοδημοκράτες και να βοηθήσουμε ώστε να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να υπάρξει εκ νέου συσπείρωση. Διότι, όσοι ξέρουμε και διαβάζουμε τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνουμε ότι η συσπείρωση η δική μας είναι στο 63-65% και του ΠΑΣΟΚ στο 80%. Άρα, δεν υπάρχει αύξηση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, αλλά αύξηση της συσπείρωσης. Και δεν υπάρχει πτώση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ‘’πτώση’’ ηθικού. Αυτό λοιπόν πρέπει να εξεταστεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του κόμματος;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μην μπλέκουμε τώρα σε αρμοδιότητες και σε όλα αυτά. Έχω ξεκάθαρες απόψεις, τις έχω καταθέσει. Εσείς θέλετε να βγάλετε πάλι θέμα περί ‘’βολών’’. Να γράφετε για βολές κατά του Ζαγορίτη. Τα θέματα δεν είναι προσωπικά. Κυρίως είναι διαδικαστικά. Και πρέπει να βρούμε τις διαδικασίες εκείνες που και τη συλλογικότητα θα αυξήσουν και στην ύπαρξη αλληλεγγύης θα βοηθήσουν. Διαδικασίες που θα οδηγήσουν όλους μας στην κοινωνία για να απαντήσουμε στα ερωτήματα που έχει ο πολίτης. Και, κυρίως, να ‘’σηκώσουμε’’ το φρόνημα του Νεοδημοκράτη. Να βοηθήσουμε να βρεί εκ νέου την αυτοπεποίθησή του. Και εγώ, επειδή πιστεύω ότι έχω, περισσότερη επιρροή στο κομματικό ακροατήριο και μέσω αυτού στην κοινωνία - γιατί μέσω αυτού εξυπηρετούμε την κοινωνία - και επειδή έχω καταθέσει και προτάσεις για τους διακριτούς ρόλους που απαιτείται να έχει το κόμμα με την Κυβέρνηση αλλά και το πώς να συνεργάζεται, θεωρώ ότι έχω και μια μεγαλύτερη υποχρέωση. Όλα αυτά να τα καταθέσω δημοσίως προς συζήτηση, ως τροφή για σκέψη. Από εκεί και πέρα, όποια απόφαση ληφθεί είμαστε εδώ να τη στηρίξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε κόντρες, ούτε προσωπικές διαφωνίες με οποιονδήποτε. Αν κάποιος άλλος έχει μια άλλη άποψη, αυτή κατατίθεται, εξετάζονται τα θετικά, εξετάζονται τα αρνητικά. Το σώμα θα αποφασίσει και ο Πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση, την οποία θα στηρίξουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Κεντρική Επιτροπή είναι χώρος γι’ αυτές τις αποφάσεις;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η Κεντρική Επιτροπή είναι το κατ΄εξοχήν πολιτικό όργανο. Εκεί κατατίθενται όλα τα θέματα. Και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι αποφάσεις που μέσω αυτού του οργάνου πρέπει να περάσουν στην κοινωνία. Δεν μπορείς να απευθυνθείς στην κοινωνία χωρίς να έχεις τη στήριξη των δικών σου μελών. Εμείς βγάζουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί συνολικά την κοινωνία και τη χώρα και αυτό καλούμαστε να εφαρμόσουμε. Στην Κεντρική Επιτροπή σαφώς οφείλουμε όλοι να τοποθετηθούμε, να ξεκαθαρίσει το θέμα και να γίνει από εκεί μια αρχή εν όψει και της χειμερινής περιόδου. Να είναι ορατή στον πολίτη η αλληλεγγύη στην κυβερνητική πολιτική και η προσπάθεια που γίνεται για την υλοποίηση του έργου, ώστε οι ατομικές συμπεριφορές να μην στεναχωρούν κανέναν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεϊμαράκη που κάνεις και τον έξυπνο, τώρα κατάλαβες ότι οι τηλε-ηθοποιοί παραποιούν τα λεγόμενα των Νεοδημοκρατών; Έτσι δεν την έχουν πατήσει τόσοι και τόσοι πριν από σένα, με την αποσπασματική δημοσιοποίηση των λεγομένων τους;
Όταν μάλιστα αρχίζουν να ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ τί ήθελες να πείς για λογαριασμό σου γίνεται ξεκάθαρο ότι στην έχουν στημένη.
Βλάκες είσαστε όλοι στην επικοινωνία στη Ν.Δ.;
ΜΗ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.
Όταν σας διασύρουν ΡΙΞΤΕ ΑΓΩΓΕΣ, είναι η μόνη λύση!