Aντιιαμερικανική εμμονή.Σταλινικής Μονοφωνίας...Επιτέλους κάπου «συμφωνούμε»!!!!!

Στην Ελλάδα  σε όλο το φάσμα της ενημερώσεως έντυπο ηλεκτρονικό τηλεοπτικό κυβερνά, βασιλεύει ( συγνώμη προεδρεύει έπρεπε να γράψω , μην τυχόν και και θιχθή το πολίτευμα μας) ένας άκρατος ψυχωτικός Αντιαμερικανισμός..Δεν υπάρχει διαφορετική θεώρησι μεταξύ του κατ ευφημισμόν καλουμένου δεξιού τύπου

( αφού στην Ελλάδα, όλοι έχουν πεισθή οτι η δεξιά είναι συνώνυμος της επαράτου και οι «γενναίοι» πολιτικοί που συλλέγουν τις ψήφους των δεξιών χωρίς  ηθικούς ενδοιασμούς,  αισθάνονται τόση  ντροπή να αναφέρουν την αμαρτωλή λέξι..) Ετσι , είναι μια νίκη της αριστεράς αυτή, όλοι έχουν τήν ίδια άποψι σε ποσοστό σταλινικού Δημοψηφίσματος.

 

Ο Τ.Λαζαρίδης αναφερόμενος στο φαινόμενο της Εθνικής ψυχώσεως ενός τυφλού  Αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα  στο βιβλίο του, «Αναγκαστική Προσγείωσι» ( σελίδες 117-120)   καταμαρτυρεί τα εξής:

 

«..Ο άκρατος αντιαμερικανισμός που εδώ και χρόνια κυριαρχεί-αντιστάσεως μη ούσης-την χώρα μας , οχι μόνο βλάπτει σοβαρά την υγεία της Ελλάδος αλλά ταυτόχρονα είναι και άδικος και ανιστόρητος.Όσοι τον υποκινούν ή απλώς τον ανέχονται , λησμονούν ή προσποιούνται ότι αγνοούν τις εξής αυταπόδεικτες αλήθειες.
ι) Αν η Αμερική δεν έρριχνε ολόκληρο το βάρος της πολεμικής της μηχανής και δεν θυσίαζε αμέτρητες χιλιάδες από τα καλλίτερα παιδιά της , κατά την απόβαση στη Νορμανδία, είναι πολύ πιθανόν η Ευρώπη-συνεπώς και η Ελλάδα-να στέναζε ακόμη κάτω από χιτλερικό ζυγό. Και βεβαίως αν συνέβαινε αυτό, η Ευρώπη θα ζούσε ένα δεύτερο μεσαίωνα , ενώ η Αμερική θα συνέχιζε να ζή εν ειρήνη και ευημέρια , αφού θα την προστάτευε το αδιαπέραστο τείχος του Ατλαντικού
ιι) Ευθύς μετά την λήξι του Β.παγκοσμίου πολέμου, η Αμερική εξήγγειλε το σχέδιο Μάρσαλ. Δις δολλάρια διέθεσε ΔΩΡΕΑΝ, προκειμένου να ανορθωθή η κατεστραμμένη από τον πόλεμο οικονομία των Ευρωπαϊκών χωρών. Στα κονδύλια του σχεδίου Μάρσαλ στηρίχθηκε και η χώρα μας για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της και να ορθοπεδήση η οικονομία της.Δεν είπαμε όμως ποτέ έστω και ένα ευχαριστώ στους Αμερικανούς για την ουσιαστική αυτή βοήθεια που τόσο γεναιόδωρα μας προσέφεραν
ιιι) Αμετακίνητο και επίσημα διακηρυγμένος στόχος των Σοβιετικών ήταν η ''συντριβή του καπιαταλισμού'' και ο ''θρίαμβος του σοσιαλσμού'' σε όλο τον κόσμο.Και κατά την σταλινική περίοδο ο ''θρίαμβος του σοσιαλισμού'' δεν ήταν δυνατός παρά μόνο με την δύναμη των όπλων. Η Αμερικανική αποφασιστικότητα όμως κατεδείχθη κατά τον αποκλεισμό του Βερολίνου από τον ΣΤΑΛΙΝ, το 1948 καθώς και η αμερικανική πυρηνική ομπρέλλα έσωσαν την Ευρώπη από τον σοβιετικό επεκτατισμό.
Χωρίς την αμερικανική πυρηνική ομπρέλλα , τα σοβιετικά τάνκς θα κατέκλυζαν ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα. Για ενα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα οι λαοί της ευρώπης και μαζί ο Ελληνικός λαός θα στέναζαν κάτω απο τον σταλινικό ζυγό, εξ ίσου αν όχι περισσότερο απεχθή από τον χιτλερικό..
Για την ιστορικήαυτη προσφορά της Αμερικανικής Συμπολιτείας είπαμε ποτέ εμείς οι Έλληνες ένα απλό ευχαριστώ.?
Ι
v) Με το δόγμα Τρούμαν η πατρίδα μας σώθηκε απο τον σοβιετικο επεκτατισμό, απέφυγε τη μαύρη τρύπα των άλλων βαλκανικών χωρών. Το δόγμα Τρούμαν κατέστησε σαφές στους Σοβιετικούς ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να προσαρτήσουν την Ελλάδα και να την κάνουν σοβιετικό προτεκτοράτο...

Αν δεν υπήρχε το Δόγμα Τρούμαν,  αν οι Ζαχαριάδης, Ιωαννίδης  θα κατόρθωναν με την βοήθεια των σοβιετικών να επιβάλλουν την στυγνή δικτατορία τους, δεν θα υπήρχαν πολιτικές ελευθερίες εκλογές κοινοβούλιο..πολιτικοί ηγέτες.Κι όμως ακόμη και σήμερα στο σύνολο τους , οι Έλληνες πολιτικοί οι υπουργοί οι βουλευτές δεν παύουν να λοιδωρούν και να κατακρίνουν και να αναθεματίζουν ..
Πρόκειται για μνημειώδη περίπτωσι αχαριστίας και αγνωμοσύνης που δεν υπάρχει προηγούμενο της στα παγκόσμια χρονικα...»

 

Χαρακτηριστικο παραδειγμα μονομερειας στην Αντιαμερικανική «Ενημέρωσι»..

Προχθές, σήμερα, αύριο, κάθε μέρα, όλες οι εφημερίδες μεταφέρουν μετ εμφάσεως  τις δηλώσεις του Ρώσου Ράμπο, του  Πούτιν , ότι τι οι πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσαν το σύντομο πόλεμο με τη Γεωργία για να προκαλέσουν τη σύγκρουση για να ενισχύσουν την εκλογή του Τζον ΜακΚέιν. Ενώ  την περασμένη Πέμπτη η Μόσχα ανακοίνωσε επίσημα,  οτι κάποιος Μάικλ Λι Γουάιτ, βετεράνος του αμερικανικού στρατού, του οποίου το διαβατήριο ευρέθη απο στρατιώτες της Ρωσίας στη Γεωργία, σε μεθοριακό σταθμό που το χρησιμοποιούσαν οι ειδικές δυνάμεις της Γεωργίας, . ήταν παρών στο πεδίο της μάχης.

 

Βέβαια τα ημεδαπά Μέσα Αναμεταδόσεως αριστερών απόψεων, δεν ανέφεραν ότι:

Ο κ. Γουάιτ είναι ένας πλανόδιος καθηγητής Αγγλικών, 41 ετών, που κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, διέμενε στη Νότια Κίνα. Ο ιδιος δήλωσε την Τρίτη δημοσίως ότι δεν έχει ποτέ ταξιδέψει στη Γεωργία, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει το λόγο που τον κατηγορούν οι ρωσικές αρχές.

Ούτε επίσης ανέεφεραν ότι,το διαβατήριο του κ. Γουάιτ πρέπει να βρέθηκε συμπτωματικά στο πεδίο της μάχης, καθώς τον Οκτώβριο του 2005 ο εν λόγω κύριος είχε ξεχάσει το πορτοφόλι του στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης Μόσχα- Νέα Υόρκη. Προφανώς κάποιος Ρώσος το πήρε, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γουάιτ.Και έδειξε δυό διαβατήρια δημοσίως στους δημοσιγράφους που εξεδόθησαν μετά την κλοπή του ανευρεθέντος απο τους Ρώσους...

Αλλά και τα αίτια και την πραγματική έναρξι του πολέμου στην Ν.Οσετία, ισχύει  μόνο η απόψι ότι τον πόλεμο προκάλεσε η Γεωργία ενθαρρυνομένη απο την Αμερική.Όμως υπάρχει και η άλλη άποψι:

Επιτρέψτε μου να σας την αναφέρω.Υπάρχει κι αυτή..

« Αυτή είναι μια τεράστια παρανόηση του τι ακριβώς συνέβη» Δηλωνει  Ο αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα.

«Η σύγκρουση δεν ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου όταν η Γεωργία επιτέθηκε στο Τσχινβάλι. Επιτρέψτε μου να πω εξαρχής ότι πιστεύουμε πως ήταν λάθος της Γεωργίας να επιτεθεί στο Τσχινβάλι. Αλλά, η επίθεση αυτή ήρθε έπειτα από σοβαρές ρωσικές προκλήσεις μηνών που ξεκίνησαν στην Αμπχαζία. Οσο για τη Ν. Οσετία όλοι γνωρίζουμε ότι αρχής γενομένης από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου σημειώνονταν επιθέσεις με χειροβομβίδες και όλμους εναντίον χωριών εντός της Γεωργίας από στρατιωτικές ομάδες Οσετίων που κρύβονταν πίσω από τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις. Γνωρίζουμε επίσης ότι τις δυνάμεις αυτές όπως και τις δυνάμεις ασφαλείας της Ν. Οσετίας διοικούσαν Ρώσοι αξιωματικοί. Κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό. Η Ρωσία είχε εμπλακεί σε αυτή τη σύγκρουση πολύ πριν από τις 7 Αυγούστου. Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε με την επίθεση της Γεωργίας στο Τσχινβάλι.

Ενώ για πράσινο φώς που εδόθη από την Αμερική για  την εισβολή της Γεωργίας στη Ρωσία ( λίγο, πολύ, αυτό σήμαινε η επίθεσι της Γεωργίας κατά της Ν.Οσετίας) επίσης έχει δοθή κατηγορηματική απάντησι:


 «..Η Ρωσία έχει τριάντα φορές τον πληθυσμό της Γεωργίας και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι εκατό φορές πιο ισχυρές. Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να επικρατήσει η Γεωργία. Γι' αυτό τον ενθαρρύναμε να μην εμπλακεί σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Στείλαμε το πιο φωτεινό «κόκκινο φως» που μπορώ να φαντασθώ. Σε όλα τα επίπεδα, από τα υψηλότερα έως και το δικό μου. Οχι μόνο τον Αύγουστο, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από τον Αύγουστο του 2004 όταν η Ρωσία μετέφερε στρατιωτικό οπλισμό στη Ν. Οσετία παραβιάζοντας υπάρχουσες συμφωνίες.»

Βέβαια σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει πληροφόρησι ή ενημέρωσι, παρά μόνο η  πολυφωνική μονοφωνία της αριστερής απόψεως επιτρέπεται να ακούγεται. Δέχομαι ότι όλα μπορεί να έχουν συμβή. Όμως και όλα πρεπει να ακούγονται.

Διότι η  εξωτερική πολιτική ενός καταχρεωμένου διαλυμένου κράτους με διαχρονικά εθνικά προβλήματα εχθρικών γειτόνων, δεν γίνεται, ούτε με συναισθηματισμό ούτε με λαϊκισμό.Και πολύ περισσότερο με τις άναρθρες μονομερίς κραυγές των Μέσων Αποβλακώσεως.

Π.χ Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κίσινγκερ για το θέμα του ονόματοςγια την ΠΓΔΜ «η Ελλάδα έχει ιστορικά δικαιώματα στο όνομα Μακεδονία». Δεν πρεπει να αγνοούνται  ή να αποκρύπτονται αλλά να προβάλλονται και να  χρησιμοποιούνται.

Όπως επίσης να θυμόμαστε επι ίσοις όροις,  οτι  Η ''φιλη'' ΡΩΣΣΙΑ ανεγνωρισε στις 5/8/1992 τα σκοπια ως ''Μακεδονια'' . Ενω ο οι αλλοι ''φιλοι'' μας οι σερβοι με τον συντροφο Μιλοσεβιτσ τον Απριλιο του 1996. 

Και όχι  επιλεκτικά οτι η Αμερική, ( ΝΑΙ κακώς,ΚΑΚΙΣΤΑ)  ανεγνώρισε τα σκοπια ως ''Μακεδονια'' τον Μαρτιο του 2004

ΙΑΣΩΝ

Σχόλια