Υπαρχουν μετρησεις για το τι πιστευει ο πολιτης για τα "λεφτα" που μοιρασε ο κ. Παπανδρεου;


Κανεις δεν ξερει αυτη τη στιγμη αν υπαρχουν μετρησεις για τα ¨λεφτα" που μοιρασε χθες ο κ. Παπανδρεου.
Και κανεις δεν ξερει, αν υπαρχουν , αν θα βγουν.
Παντως το τελικο λογο ο πολιτης τον εχει....
Αν δεν κανω λαθος οι κυβερνησεις εκλεγονται με τις ψηφους καθε πολιτη χωριστα οι οποιες αθροιζονται και ετσι βγαινει η βουληση του κοσμου.
Δεν εκλεγονται κυβερνησεις μετρωντας ποσα ΜΜΕ υποστηριζουν τον καθε υποψηφιο πρωθυπουργο....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τον Οκτώβριο του 2004, οι διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου είχαν ήδη δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς αρμόδιοι υπουργοί, οι Γ. Δρυς και Απ. Φωτιάδης, είχαν αποδεχθεί εισηγήσεις γνωμοδοτικών οργάνων που παραχωρούσαν λίμνη και παραλίμνιες εκτάσεις στη Βιστονίδα. Μπορεί στη συνέχεια να ζήτησαν επανεξέταση των δεδομένων, αλλά είχε ήδη υπογραφεί πρακτικό παράδοσης συγκεκριμένων εκτάσεων από το 2003. Τοπικοί παράγοντες της Θράκης είχαν προσφύγει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και είχαν ενημερώσει γραπτώς τόσο για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Βιστονίδα όσο και για τα κενά στη διεκδίκηση από τους μοναχούς. Και πάλι όμως, όλα αυτά έμοιαζαν πολύ μακρινά στην αίθουσα του συνεδρίου όταν πήρε τον λόγο ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου:

«Οπως είπε ο γέροντας Εφραίμ, είμαστε σε μια εποχή που διαπιστώνουμε παγκόσμια την αίσθηση ενός κενού των κοινωνιών μας, που είναι κενό της ύπαρξής μας. Εμείς οι Ελληνες σε αυτό το κενό έχουμε απαντήσει. Εχουμε τη ρωμαλέα ιστορική μας πορεία. [...] Στο Αγιον Ορος εδώ και χίλια χρόνια έχουμε το σταθερό σημείο αναφοράς της Ορθοδοξίας αλλά και των εκάστοτε μορφωμάτων της ελληνικής πολιτείας, καθώς το Ορος αυτοπροσδιόριζε από τη βυζαντινή περίοδο τον εαυτό του ως τον πνευματικό στρατό του αυτοκράτορα... Είναι ευθύνη της πολιτείας να συνδράμει το Ορος στο σύνολό του με την έκφρασή του ως ιερά κοινότητα στην πνευματικότητα του έργου του. Γι' αυτό και νιώθω και μέρισμα προσωπικής περηφάνιας που αυτά τα δέκα χρόνια εφαρμόσαμε το σωστικό πρόγραμμα ώστε οι αγιορείτες να είναι απερίσπαστοι στο πνευματικό τους έργο».

Για να καταλήξει προφητικά: «Είμαι βέβαιος, κύριε υπουργέ Επικρατείας, ότι η κυβέρνησή σας θα συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση και μεθοδικότητα την ενίσχυση του έργου των αγιορειτών μας»!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΥΣΤ ΣΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πω ρε φίλε, φλόκο φάγαμε σήμερα από τις δημοσκοπήσεις...
2 μονάδες το κόμμα του Τζέφρυ μπροστά!
Μα να νομίζει ο κόσμος ότι ΑΥΤΟΙ είναι λιγότερο διευθαρμένοι! Ξεχνάνε μου φαίνεται τα μαύρα χρόνια ΠΑΣΟΚοκρατίας.
Εργά και να πετάξουμε όλα τα βαρίδια άμεσα, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Όχι πάλι παρένθεση ρε πούστη μου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O Καραμανλης πρεπει να αντιμετωπισει αμεσα τα εξωθεσμικα κεντρα που θελουν να τον ριξουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιά κέντρα που θέλουν να τον ρίξουν ρε παραμυθά; Αυτά που τον στήριξαν από το '04 για να είναι μόνιμα νταβατζήδες ΤΟΥ;;; Αυτά που τα φορτώνει συνέχεια με κρατικές χρηματοδοτήσεις και αναθέσεις έργων;
Ή μήπως και καλά οι Αμερικάνοι που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να ιδρώνουν για τη συμφωνία Καραμανλή-Πούτιν για τον αγωγό;

Η εποχή κουτόχορτου τελειώνει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λύκο λύκο είσαι 'δω;
Στοίχημα ότι τώρα που δε σε βολεύουν θα αμφισβητήσεις τις δημοσκοπήσεις!

Κυβερνήστε ρε τουλάχιστον λίγο και άσ' τε τις εξυπνάδες του τριτοκοσμικού Αλογοσκούφη και του Ρουσόπουλου περί γκαφών. Τουλάχιστον μέχρι να παραδώσετε, μην έχουν διαληθεί όλα.

Είμαι περίεργος τι θα σκαρφιστεί ο Ρουσόπουλος τώρα που επιτέλους σας κατάλαβε ο κόσμος και σταμάτησε να τρώει την προπαγάνδα περί χαζο-Γιωργάκη;
Πολύ περίεργος..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και τώρα μπορείτε να πα να γαμηθείτε....λαικό δημώδες
Ο χρήστης socrates είπε…
Επέτειος της αποθέωσης της ρεμούλας του Χρηματιστηρίου σήμερα, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, όπου έκλεψαν ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ, υπάλληλους, συνταξιούχους, εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά ΟΛΟΥΣ.
Με το αζημείωτο, τόσοι επιχειρηματίες βοήθησαν (καναλάρχες, τραπεζίτες, κατασκευαστές, ασφαλιστές, γιαουρτάδες, supermarket-άδες, εφοπλιστές), ιδιαίτερα στις επόμενες εκλογές του 2000 (μαζί με τη Siemens, όπως ομολόγησε και ο Τσουκάτος).
Κατά τα άλλα το ξεπουλημένο χαζοκούταβο ο Γιωργάκης κήρυξε τον πόλεμο στη διαφθορά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το 1999 όχι μόνο ο Παπαντωνίου έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας αλλά ο κοντο-ελιάς είπε για τους κατεστραμένους άς πρόσεχαν, εκ των υστέρων βέβαια.
Και κλείνει την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής, που δεν εξετάστηκε κάν ο ρόλος του Θωμαδάκη, που έδινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και στα περίπτερα.
Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή τους στις εκλογές.
Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
Και τώρα μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωκράτη καλα κάνεις και αναφέρεις το σκάνδαλο του χρηματηστηρίου. Αλλά να σου θυμίσω ότι οι επιχειρματίες που ενεπλάκησαν σε αυτό δεν είναι όποιοι και όποιοι αλλά γνωστοί μπλέ επιχειρματίες όπως ο Λαναράς που ακόμα και τώρα με τα κλωστήρια που κλείνει στη Μακεδονία χρίζει προνομιακής μεταχείρησης από την κυβέρνηση.

ΝΑΙ έγινε υφαρπαγή των κόπων πολλών Ελλήνων από επιτηδίους (και πολύ γνωστούς κι όλας). ΑΛΛΑ το σκάνδαλο δεν είναι πράσινο μα πολύ πολύχρωμο. Είναι ένα σκάνδαλο του εμπαιγμού των πολλών από τους λίγους το οποίο αν και η τωρινή κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να διαλευκάνει προτίμησε να το αφήσει ατιμώρητο.
Ο χρήστης socrates είπε…
Ανώνυμε 12:56, δεν είναι όπως τα λές. Το 1999, σε κάθε 1 μπλέ λαμόγιο αντιστοιχούσαν τουλάχιστον 20 πράσινα, εσύ αναφέρεσαι (σωστά) στην εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.(σημ. υπήρχαν και από άλλα κόμματα).
Επίσης δεν μου σχολιάζεις καθόλου τις τότε δηλώσεις Παπαντωνίου και Σημίτη. Δεν σχολιάζεις το ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (που ενέκρινε Α.Μ.Κ. χωρίς καλά καλά να συνεδριάζει), ούτε και την πλήρη ανεπάρκεια κάθε ελέγχου στα λεγόμενα στις εφημερίδες-παπαγαλάκια. Αυτά δεν ήταν θέμα ούτε Ν.Δ., ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΚΚΕ, ΑΠΟΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑ ΣΗΜΙΤΗ ήταν.
Λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας από 20-ετίας ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ. Σημείωσε ότι κρατώ αρχείο οικονομικών εφημερίδων από το 1991, που εάν το είχες θα καταλάβαινες γιατί είμαι ΤΟΣΟ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.
Σέβομαι την άποψή σου, καταλαβαίνω τον πολιτικό προσανατολισμό σου αλλά τα θέματα που δεν ξέρεις σε βάθος μην τα ακουμπάς καθόλου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε σωκράτη θα συμφωνίσω με όσα γράφεις περί τεράστιας ευθύνης της τότε κυβέρνησης και ειδικά των τότε κρατικών αξιωματούχων.

Τώρα ως προς τα λαμόγια.

Υποθέτω πως έχεις συναναστραφεί μαζί τους, αν είναι όντως έτσι, τότε θα καταλάβες ότι τα λαμόγια δεν έχουν χρώμα. Πολύ από αυτούς που παριστάναν τους πράσινους, τώρα το παίζουν πιο γαλάζιοι και από τους γαλάζιους. Τα καλά λαμόγια ξέρουν να επιβιώνουν παντού και επιβιώνουν παντού.

Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί από τους "επιχειρματίες" που κάναν τις μεγαλύτερες απάτες εκείνη την περίοδο ήταν δηλωμένοι γαλάζιοι και χρόνια χρηματοδότες των κομματικών ταμείων της ΝΔ. Γι' αυτό και κανείς δε τους άγγιξε με τη νέα διακυβέρνηση και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ για όλους! Εσένα αυτό δε σου προκαλεί εντύπωση;

ΥΓ: Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου -έχεις δίκιο, αλλά χωρίς να ξέρω σε πόσο βάθος γνωρίζεις τα πράγματα όπως λες, ίσως και να μην είμαι τόσο άσχετος όσο νομίζεις. Ούτε τόσο τυφλωμένος επίσης.