Από 1/10 οι αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις του Δημοσίου.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, με το μισθό του Οκτωβρίου, θα καταβληθούν στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι νέες αυξημένες αποδοχές τους, σύμφωνα με την εισοδηματική πολιτική του 2008.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έχει υπογράψει ο υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο βασικός μισθός των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και λοιπών Ν.Δ. καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αυξάνεται επιπλέον κατά 2% από 1/10/2008, ενώ έχει ήδη αυξηθεί κατά 2,5% από 1/1/2008.

Κατά συνέπεια, ο κατώτατος βασικός μισθός, ο οποίος στο τέλος του 2007 ανερχόταν στα 651 ευρώ (για την κατηγορία Υ.Ε.), με την ενσωμάτωση του κινήτρου απόδοσης και την εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής του 2008, ανέρχεται από 1/10/2008 σε 711 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 9,2%. Αντίστοιχα ο κατώτατος μισθός για την κατηγορία Δ. Ε. αυξάνεται στα 830 ευρώ, για την κατηγορία Τ.Ε. στα 938 ευρώ και για την κατηγορία Π.Ε. στα 985 ευρώ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως σήμερα καταβλήθηκε από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς που ακολουθούν το ίδιο με το Δημόσιο συνταξιοδοτικό καθεστώς η σύνταξη Οκτωβρίου αυξημένη κατά επιπλέον 2%, όπως ορίζεται από την εισοδηματική πολιτική 2008. Οι συντάξεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, καθώς και από τους ασφαλιστικούς φορείς που ακολουθούν το ίδιο με το Δημόσιο συνταξιοδοτικό καθεστώς έχουν ήδη αυξηθεί κατά 3% από 1/1/2008.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Gia to dhmosio doyleyoyme!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λύκε,το ηρεμιστικό στα ΜΜΕ άρχισε να ενεργεί.Είναι δυνατό?Πόσο θα κρατήσει?
Ο χρήστης wolf είπε…
ολα πανε καλα. ηδη το ζωο ειναι ζαλισμενο. αυριο θα ξερουμε καλυτερα αλλα μαλλον ολα πανε καλα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να δώσουμε τις αυξήσεις μας σε Βουλγαράκη-Ρουσόπουλο να μας τις αυγατήσουν...
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ