Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να συνεχίσει η δημοσιονομική πολιτική, δηλαδή μικρότερο κράτος.

Πριν απο λιγο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
κ. Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΕΕ
Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ:
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, που αντιπροσωπεύει όλο το επιχειρείν της χώρας, 880.000 επιχειρήσεις, είχε μια θα έλεγα εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν λέτε ‘’εποικοδομητική’’ τι εννοείτε; Πήρατε αυτά που θέλατε;

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Εποικοδομητική ήταν διότι υπήρξαν αφτιά που άκουσαν πιστεύω ότι το φορολογικό μας σύστημα θα πρέπει να γίνει πιο αξιόπιστο, πιο αντιγραφειοκρατικό, περισσότερο ελκυστικό και μόνιμο για τους επενδυτές, τόσο της ημεδαπής, όσο και της αλλοδαπής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το άκουσαν και τι σας είπαν;

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εμμένει στην άποψή της αυτή και εμμένει στην άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα φορολογία και νέα φορομπηχτική πολιτική. Αλλωστε δεν αντέχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Πρωθυπουργός τι σας είπε όμως; Αυτό μετράει.

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να συνεχίσει η δημοσιονομική πολιτική, δηλαδή μικρότερο κράτος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φόρους θα βάλει;

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Οι φόροι, οι οποίοι ενδεχομένως να υπάρξουν, θα είναι πάρα πολύ μικρής έκτασης, σε σημείο τέτοιο που να προβληματίζονται μετά απ΄ αυτά τα οποία εμείς είπαμε σήμερα και να υπάρχει έντονος σκεπτικισμός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό σας ικανοποιεί, ότι θα μπουν φόροι, αλλά μικρής έκτασης;

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Αυτό θα γίνει μετά από σκέψεις, από μελέτες και βεβαίως δεν υπάρχει το άδικο ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν και τους οποίους φυσικά δεν εκπροσωπούμε. Υπάρχει φοροδιαφυγή η οποία προέρχεται, κυρίως, από το παραεμπόριο. Αυτό είναι γεγονός. Θα πρέπει λοιπόν να δοθούν και κίνητρα για να πιαστεί αυτή η φοροδιαφυγή και μαζί με τα ξερά, που είναι οι φοροδιαφεύγοντες, να μην καούν και να χλωρά.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα με υποχρεώνατε εάν μου παρουσιάζατε με στοιχεία, πως ο Καραμανλής περιόρισε τα έξοδα του κράτους τα τελευταία 4-5 χρόνια. Εκτός εάν με τον όρο "μικρότερο κράτος" εννοείτε ότι απλά μίκρυνε την Ελλάδα. Εκεί θα με βρείτε σύμφωνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ 2:56, εάν είχες την παραμικρή σχέση με τα οικονομικά θα ήξερες π.χ. για την μείωση του δημόσιου ελλείματος από 6,9% σε 2,5%. Εάν σου φαίνεται λίγο σου λέω ότι είναι περίπου 8 δισ. ευρώ το χρόνο. Θα μπορούσα να σου πώ πολλά αλλά προφανώς είσαι θεωρητικών επιστημών και δεν ξέρεις τί είναι πάνω από ο μισός προϋπολογισμός να πηγαίνει σε τόκους από προηγούμενους δανεισμούς.