Καλά η Ολγα Τρέμη στόν ελεύθερο χρόνο της διαβάζει καί βλέπει Κισλόφσκι, Αλμοδοβάρ κλπ. Η Ελεονόρα Μελέτη; Η Ναταλία Γερμανού; Αλλες; Μάθετε τα πάντα.





Μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας μέσω της μικρής οθόνης, ενώ περιοδικά και παπαράτσι αγωνιούν για ένα ενσταντανέ της προσωπικής τους ζωής. Πώς είναι όμως όταν σβήνουν τα φώτα της κάμερας; Ποιες είναι οι μικρές καθημερινές τους συνήθειες; Τι λατρεύουν και τι αποφεύγουν; Πού συχνάζουν; Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε και σας παρουσιάζει το lifestyle theory εφτά style icons της ελληνικής τηλεόρασης.
Με αρμονία και στυλ

Παλιότερα προτιμούσε ένα πιο συντηρητικό στυλ στις εμφανίσεις της η Ευγενία Μανωλίδου-Καραγιαννίδου, όπως είναι το πατρικό της όνομα. Η παρουσιάστρια της «Στιγμής της αλήθειας», βέβαια, έχει αφήσει πίσω της τις κλασικές γραμμές και πλέον προτιμά ένα πιο θηλυκό στυλ. Άλλωστε, τα πιο κλασικά ρούχα τα προτιμούσε τα πρώτα χρόνια που διηύθυνε ορχήστρες, ώστε να φαίνεται μεγαλύτερη και να μπορεί να επιβληθεί στη δουλειά της. Ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε οπαδός του αντρόγυνου στυλ, με σμόκιν ή κοστούμια σε ανδρική γραμμή. Τώρα πια τα χρώματα, οι ρίγες, που αποτελούν αγαπημένο της μοτίβο, οι δαντέλες και οι καθαρά θηλυκές γραμμές στα φορέματα αποτελούν την πρώτη της επιλογή στις εμφανίσεις της. Στον ελεύθερο χρόνο της η δημοφιλής Ευγενία χαλαρώνει στο σπίτι ακούγοντας κλασική μουσική ως μαέστρος συμφωνικής ορχήστρας, άλλωστε, έχει μεγάλη παιδεία στο συγκεκριμένο είδος μουσικής, ενώ της αρέσει να διαβάζει και να μελετάει αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, κάτι που είναι κοινό της ενδιαφέρον με το σύντροφό της Άδωνη Γεωργιάδη. Φυσικά, η Ευγενία αφιερώνει αρκετό χρόνο στα τρία παιδιά της για παιχνίδι αλλά και για την προετοιμασία τους για το σχολείο.
Σχεδόν αμακιγιάριστη
Όσο λαμπερή ίσως και κάποιες φορές προκλητική είναι στο φακό του Alpha η Ελένη Μενεγάκη, τόσο απλή είναι στην καθημερινότητά της. Όταν οι κάμερες της εκπομπής κλείνουν, η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» δεν βλέπει την ώρα να βρεθεί κοντά στο σύζυγό της και στα τρία τους παιδιά. Φόρμες, τζην, T-shirts και αθλητικά παπούτσια είναι το στυλ της όταν βρίσκεται με τους φίλους της και την οικογένειά της. Λατρεύει επίσης να καλεί στο σπίτι τους φίλους της και να τους μαγειρεύει, καθώς είναι εξαιρετική μαγείρισσα. Αν και παλαιότερα της άρεσαν πολύ τα μπουζούκια, τώρα πια τα επισκέπτεται σπάνια, παρά τα συνεχή καλέσματα των καλλιτεχνών φίλων της. Ο λόγος; Η Ελένη είναι υπναρού και κοιμάται πολύ νωρίς. Κάποια βράδια ακόμη και από τις 22:00. Επίσης, ασχολείται πάρα πολύ με την αστρολογία και έχει φροντίσει να έχει τους αστρολογικούς χάρτες του Άγγελου, της Λάουρας και της Βαλέριας. Ο χρόνος που περνάει με τα παιδιά της είναι για εκείνη πολύτιμος. Παρά το φόρτο εργασίας, θέλει η ίδια να ελέγχει την πρόοδο του Άγγελου στα μαθήματα και να τον διαβάζει. Όταν πρόκειται να πραγματοποιήσει κάποια λαμπερή εμφάνιση, λατρεύει τις κόκκινες και μαύρες τουαλέτες με ιδιαίτερη προτίμηση στο σχεδιαστή Oscar de la Renta, αλλά και το κόκκινο κραγιόν, ενώ χρόνια τώρα επιλέγει τις πανάκριβες τουαλέτες της από το κατάστημα «Ιmage» του φίλου της Χάρη Τσιμόγιαννη.
Λατρεύει τη Γαλλία
Οτιδήποτε γαλλικής προέλευσης αποτελεί αδυναμία της Έλλης Στάη. Η «σιδηρά κυρία», που αυτή την περίοδο απουσιάζει από τα τηλεοπτικά πλατό, δεν κρύβει την αδυναμία της στην Πόλη του φωτός. Πάντα μεταξύ των εφημερίδων που φτάνουν κάθε πρωί στη βίλα της συμπεριλαμβάνονται η «Le Μonde» και η «Liberation». Η κυρία Στάη λατρεύει τις τσάντες Hermes και Louis Vuitton αλλά και τα αυστηρά ταγέρ της Chanel. Αν είστε θαμώνας της «Σπονδής» ή του «Αbreuvoir», του παλαιότερου restaurant αυθεντικής γαλλικής κουζίνας στην Αθήνα, σίγουρα θα την έχετε πετύχει να δειπνεί με το σύζυγό της Μιχάλη Γουλανδρή και τις φιλικές τους παρέες. Είναι αλήθεια ότι της αρέσουν πολύ οι πένες Mont Blanc σήμα κατατεθέν της, αλλά και τα μανικετόκουμπα του οίκου, πολλά ζευγάρια του οποίου έχει δωρίσει στο σύζυγό της. Αντίθετα, είναι μάλλον μύθος η αδυναμία της στα ακριβά κοσμήματα. Μπορεί να διαθέτει μια πολύ καλή συλλογή και να καθιέρωσε πρώτη τις καρφίτσες στα σακάκια, ωστόσο στην ιδιωτική της ζωή ποτέ δεν πολυφορτώνεται. Τελευταία της αγαπημένη συνήθεια το Διαδίκτυο, από το οποίο άλλωστε ετοιμάζει δυναμική επανεμφάνιση.
Ταξιδάκια και σινεμά
Μεγάλη αδυναμία στα ταξίδια έχει η παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του Star
Ελεονώρα Μελέτη. Της αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτει άγνωστα τοπία του εξωτερικού αλλά και να ξεφεύγει από την καθημερινότητα της Αθήνας με σύντομες αποδράσεις σε όμορφα μέρη της χώρας μας. Μάλιστα, όταν βρίσκεται εκτός Ελλάδας, δεν επιδίδεται σε ασταμάτητο shopping therapy, αλλά επισκέπτεται συνέχεια μουσεία και ιστορικά μνημεία. Η Ελεονώρα δεν είναι μόνο δεινή κολυμβήτρια, αλλά και σκιέρ, τόσο στο βουνό, αλλά και στο θαλάσσιο σκι, που μάλιστα έχει παρακολουθήσει και μαθήματα. Το καλοκαίρι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα πάντα θα βρει λίγο χρόνο για το αγαπημένο της άθλημα.
Μεγάλη της αδυναμία είναι τα γλυκά, τα οποία βέβαια φροντίζει να αποφεύγει για να μην επιβαρύνει τη σιλουέτα της, αλλά και ο κινηματογράφος. Τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα θα πάει σινεμά μαζί με τον αγαπημένο της Γιάννη, ενώ πολλές φορές καλεί φίλους στο καινούργιο τους σπίτι στην Κηφισιά, έχοντας επιλέξει η ίδια το DVD που θα παρακολουθήσουν.
Πολλά είχαν ακουστεί για την αδυναμία της στα μπουζούκια, η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση. Δεν λέμε πως δεν αρέσουν στην παρουσιάστρια, ωστόσο όταν τα επισκεπτόταν συνέχεια το πρώτο διάστημα της καριέρας της, ήταν κυρίως για λόγους δημοσίων σχέσεων και μάλλον κατόπιν επιθυμίας του ΑΝΤ1, όπου τότε εργαζόταν. Αντίθετα, δύσκολα θα πει «όχι» σε ένα χαλαρό κυριακάτικο καφεδάκι με τις παρέες της στο «Rich» της Γλυφάδας ή το «Βalux». Όσον αφορά τις καθημερινές της εμφανίσεις, λατρεύει τα τζην, τα καπέλα και το χειμώνα τα σκουφάκια.
Ροκ έκφραση
Μερικές γυναίκες διαθέτουν ξεχωριστό στυλ και μία από αυτές είναι 100% η Ναταλία Γερμανού. Η γνωστή παρουσιάστρια, δημοσιογράφος και πετυχημένη στιχουργός μας έχει συνηθίσει σε ένα πιο ροκ ύφος, με πιο άνετες γραμμές και πρωταγωνιστή το τζην παντελόνι. Μπλουζάκια με ανατρεπτικά λογότυπα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, αμερικανικές μπότες ή καμιά φορά και σε λίγο πιο wild στυλ, μπότες μηχανόβιου και δερμάτινα μπουφάν για το πρωί. Τα βράδια η Ναταλία μεταμορφώνεται σε σαγηνευτικό θηλυκό και προτιμάει φορέματα σε έντονα χρώματα ή με παγέτες σε μήκος συνήθως λίγο πάνω από το γόνατο. Η παρουσιάστρια του «Μες στην καλή χαρά» ζει με πάθος τη ζωή και της αρέσει να δέχεται τις προκλήσεις τόσο στο επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Τα βράδια διασκεδάζει έντονα κάνοντας κλάμπινγκ ή πηγαίνοντας στα μπουζούκια, όπου εμφανίζονται διάφοροι φίλοι της καλλιτέχνες. Άλλωστε, η μισή και παραπάνω σόουμπιζ είναι γνωστοί, φίλοι και συνεργάτες της. Τα καλοκαίρια θα πάει στη Μύκονο, αν και προτιμάει τη Χαλκιδική ή τα εξωτικά νησιά, που τη βοηθάνε να αποδράσει από την πληκτική καθημερινότητα. Επίσης, της αρέσει να απομονώνεται όταν θέλει να γράψει, οπότε κλείνεται στο σπίτι και κατεβάζει ρολά μέχρι να πετύχει το στόχο της.
Χαλάρωση με κλασική μουσική
Άνθρωπος με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ, η Μπήλιω Τσουκαλά γελάει με την ψυχή της όταν βλέπει τα σαρδάμ που κάνει στο «Έχει γούστο» στις εκπομπές του Λάκη Λαζόπουλου και του Θέμου Αναστασιάδη. Είναι ιδιαίτερα ρομαντικός άνθρωπος, με ευαισθησίες και της αρέσει πολύ η μουσική. Κυρίως έντεχνο τραγούδι, μελοποιημένη ποίηση, παραδοσιακές μελωδίες αλλά και κλασικές συμφωνίες επιλέγει όταν θέλει να χαλαρώσει από μια δύσκολη ημέρα. Οι φίλοι της λένε πως είναι εκπληκτική μαγείρισσα, που γνωρίζει πολλές σπεσιαλιτέ της γαλλικής αλλά και της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Επίσης, οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πολιτισμό αρέσει πολύ στην παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης, γι αυτό πολύ συχνά παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις ή έργα του γαλλικού κινηματογράφου, που είναι και η μεγάλη της αδυναμία, μιας και σπούδασε δημοσιογραφία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Τύπου. Άνθρωπος απλός, θα περάσει το ίδιο καλά ένα κυριακάτικο μεσημέρι στα κουτούκια της Καισαριανής ή για έναν καφέ με φίλους στα σοφιστικέ καφέ της οδού Βουκουρεστίου. Όσον αφορά τις βραδινές της εξόδους, επιλέγει σχεδόν πάντα μουσικές σκηνές. Αγαπημένοι της καλλιτέχνες είναι ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Χαρούλα Αλεξίου, αλλά και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Εκτός από λογοτεχνία, η Μπήλιω διαβάζει αρκετά και ποίηση ξένων και Ελλήνων συγγραφέων. Επισκέπτεται επίσης αρκετά συχνά γκαλερί και χώρους που έχουν να κάνουν με τις τέχνες αλλά και το Μέγαρο Μουσικής
Διάβασμα πάσης φύσεως
Βιβλιοφάγος είναι στην κυριολεξία η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Όλγα Τρέμη. Της αρέσουν πάρα πολλοί ξένοι και Έλληνες συγγραφείς, έχει διαβάσει όλους σχεδόν τους κλασικούς λογοτέχνες, ενώ το βράδυ μετά τη δουλειά ξεκουράζεται κυρίως με ιστορικά μυθιστορήματα. Κλασική δημοσιογράφος, η οποία ξεκίνησε από τις εφημερίδες, δεν ξεχνάει την καταγωγή της. Παρά το γεγονός ότι δουλεύει στην τηλεόραση, κάθε πρωί, όταν παίρνει στα χέρια της τις εφημερίδες, ξεκοκαλίζει μέχρι και το τελευταίο μονόστηλο. Της αρέσει επίσης ο κινηματογράφος, αλλά με ταινίες πιο «ψαγμένες» σε σχέση με αυτές που παρακολουθεί το ευρύ κοινό. Κισλόφσκι, Αλμοδοβάρ, αλλά ακόμη και Καουρισμάκι ή κάποιες κλασικές ταινίες του Ταρκόφσκι, όσον αφορά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού independent films του Χόλιγουντ περιλαμβάνονται στις κινηματογραφικές της προτιμήσεις. Το στυλ της σε σχέση με το γυαλί δεν διαφέρει πολύ από την καθημερινότητά της. Λατρεύει τα τουίντ σακάκια, τις τσάντες Chanel αλλά και τα κοσμήματα Van Cleef and Arpels, με χαρακτηριστικότερο αυτό που συνήθως φοράει : κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων. Έχει απεριόριστη αδυναμία στο γιο της Αλέξανδρο και όσο βαρύ πρόγραμμα και αν έχει, θα φροντίσει να περάσει λίγες ώρες μαζί του. Δεν της αρέσουν οι έντονες κοσμικότητες, ενώ στον κύκλο των πολύ καλών της φίλων συμπεριλαμβάνονται οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Έλενα Βάττη και Σοφία Στάικου, που ήταν και κουμπάρες της στον πρόσφατο γάμο της με το γιατρό Νίκο Νικητέα. (e-go.gr)

Σχόλια