...η κυβέρνηση Καραμανλή απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις ΗΠΑ κοιτάζοντας προς τη Μόσχα και την «παλαιά Ευρωπαϊκή Ενωση».


απο ελευθερο τυπο.
....Την επόμενη εβδομάδα θα γιορταστούν τα 180 χρόνια ελληνορωσικής φιλίας και αναμένεται στην Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ. Διπλωματικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι θα είναι μία ακόμη επιβεβαίωση της άποψης της αμερικανικής διπλωματίας κατά την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις ΗΠΑ κοιτάζοντας προς τη Μόσχα και την «παλαιά Ευρωπαϊκή Ενωση». Η πραγματικότητα είναι ότι στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός έχει περάσει δύο φορές την πόρτα του Λευκού Οίκου και τρεις φορές την πόρτα του Κρεμλίνου. Πέρα από αυτές τις επισκέψεις στη Ρωσία, είχε επιπλέον τέσσερις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον τότε πρόεδρο -και πάντα πολιτικά ισχυρό- Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο φορές στην Αθήνα, μία στη Χαλκιδική και μία στην Κωνσταντινούπολη. Η «εγκάρδια συνεννόηση» του κ. Κ. Καραμανλή με το Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί και οι τακτικές επικοινωνίες του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ έχουν προκαλέσει αίσθηση παντού και φυσικά στην Ουάσιγκτον.Αίσθηση έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι μετά τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη κανένας υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Καραμανλή δεν έχει πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Ο υπουργός Αμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επίσης δεν έχει περάσει τον Ατλαντικό, ενώ η απουσία φέτος αμερικανικού περιπτέρου στη ΔΕΘ σηματοδοτεί -κατά πολλές εκτιμήσεις- την άρση του αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.
----------------------------------------
Περα απο ιδεολογιες , περα απο δημοκρατικα και αλλα ιδεωδη αυτο που προηγειται ολων ειναι ασφαλως το συμφερον της χωρας.
Τα ελληνικα και τα αμερικανικα συμφεροντα δεν συναντωνται πουθενα στην περιοχη μας.
Ο Καραμανλης ακολουθει τη σχολη του θειου του στην εξωτερικη πολιτικη.
Συμμαχει με την παλαια ευρωπη και ειδικοτερα με την Γαλλια (το μονο δυτικο μεγαλο κρατος με δικη του αυτονομη εξωτερικη πολιτικη) και την Γερμανια.
Αν χρειαστει να συμμαχησει και με την Ρωσια θα το κανει.
Τα ελληνικα και ρωσικα συμφεροντα στην περιοχη ταυτιζονται.

Σχόλια