Περι νηφαλιοτητος και πικρης αληθειας‏

Φιλοι οι Νηφαλιοι Ιστορικοι. Φιλτερα και συμφεροτερα η Αληθεια.

Ο Δημητριος Ν. Δημητριου (Νικηφορος) πρωτος μονιμος αξιωματικος στην αντιστασι διοικητης αρχηγειων και συνταγματος του ΕΛΑΣ με το ανταρτικο ονομα Νικηφορος, που ελαβε μερος στην ανατιναξι της γεφυρα του Γοργοποταμου προταθεις μαλιστα για ανδραγαθια απο τον Αρη Βελουχιωτη, εγραψε το βιβλιο «Τα ολεθρια του οικου μας..και μιτος ουδεις..». Στην σελιδα 128 αναφερεται στο βιβλιο του Β'Γραμματεα του ΚΚΕ Γιαννη Ιωαννιδη «Αναμνησεις» και εξιστορει τα εξης: «Ο Ιωαννιδης , αναφερει οτι τα εχασε μολις εμαθε οτι ο Σιαντος ειχε παρει μονος του την αποφαση να οδηγηση τον ΕΛΑΣ σε συγκρουση με τους Αγγλους, συγκροτωντας απο την 1η Δεκεμβριου 1944 την ΚΕ του ΕΛΑΣ, διωχνοντας τον Αρη προς την Ηπειρο και αποφασιζοντας το συλλαλητηριο στην πλατεια συνταγματος .Λεει για τα θεματα αυτα οτι καλεσε τον Βασιλη Μπαρτζιωτα (Γραμματεα της Αθηνας) και του εβαλε τις φωνες. '' Ρε Βασιλη ξρεις τι σημαινει γενικη πολιτικη απεργια ; Σημαινει ενοπλη εξεγερση.Ειμαστε εμεις ετοιμοι να καμουμε σημερα ενοπλη εξεγερση;Τι πραγματα ειναι αυτα;Δεν καταλαβατε αυτα τα πραγματα;Νιονιο δεν ειχατε;Δεν μιλησατε;Μεχρι τοτε εγω εμενα με την εντυπωση οτι ολο αυτο το πραγμα ( η συγκρουση) εγινε με το κτυπημα που μας εδωσαν αυτοι στις 3 του Δεκεμβρη.Οταν εμαθα οτι η ΚΕ του ΕΛΑΣ εγινε απο την 1η Δεκεμβριου, αυτο σημαινει οτι και εμεις προμελετημενα πηγαίναμε να δωσουμε αφορμη για να αρχιση ο πολεμος.Δεν εχει άλλο ! Παιρνεις αποφαση για γενικη πολιτικη απεργια!» Και αφου παραθετει το ανωτερω κειμενο καταληγει ο Νικηφορος του ΕΛΑΣ . « Παρα ωστοσο , τις φοβερες αυτες μαρτυριες , τοσο ο αριστερισμος οσο και ο λαικισμος επιμενουν εως σημερα ανενδοτα να μιλουν για ''ειρηνικο συλλαλητηριο'' του ΕΑΜ ΕΛΑΣ στην Πλατεια Συνταγματος , την 3η Δεκεμβριου 1944!
Δηλαδη:
1. Ο Βελουχιωτης δεν ελαβε μερος στα Δεκεμβριανα διοτι εσταλη στην Ηπειρο
2.Το ΚΚΕ ειχε προαποφασισει τον ενοπλο αγωνα κατα του αστικου κρατους , οχι εναντον των Αγγλων αλλα εναντιον του Ελληνικου κρατους και δεν παρεσυρθη απο τους Αγγλους.
Αυτα πιστοποιουν στα βιβλια τους ο Δημητριος Ν. Δημητριου, ( καπεταν Νικηφορος του ΕΛΑΣ) και ο Β Γραμματευς του ΚΚΕ Γιαννης Ιωαννιδης ( που αντικαθιστουσε τον Ν.Ζαχαριαδη)
Βεβαιως και ο Γραμματευς του ΚΚΕ , ιδιος ο Νίκος Ζαχαριάδης, στο «Χρονικό» του, που άρχισε να γράφει την Πρωτομαγιά του 1966,
( βλεπε ΒΗΜΑ 17-8-2003 Σελ.: B29, Κωδικός άρθρου: B13940B291 ID: 257162) με την κήρυξη της απεργίας πείνας την οποία είχε ξεκινήσει, διαμαρτυρόμενος για την απάνθρωπη απομόνωσή του από τους Σοβιετικούς, στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, αναφέρεται στον ένοπλο αγώνα της περιόδου 1946-49 και χαρακτηρίζει «κάλπικη» την άποψη ότι το ελληνικό αριστερό κίνημα παρασύρθηκε στον ένοπλο αγώνα από τους Αγγλους. Και απερίφραστα δηλώνει: «Στην πραγματικότητα, οι Αγγλοι θέλαν να μας παρασύρουν στις δικές τους εκλογές [αναφερεται στις εκλογες της 31ης Μαρτιου 1946 στις οποιες απειχαν οι κομμουνιστες] για να επικυρώσουν έτσι κοινοβουλευτικά, «λαϊκά», το καθεστώς που επέβαλαν με την ένοπλη επέμβασή τους και με τη Βάρκιζα».

Και δεν ειναι μονον αυτοι. Για τα ιδια δε αυτα σχεδια καταληψεως της εξουσιας ΚΚΕ Ο Γρ.Φαρακος πρωην Γ.Γ του κομματος επιβεβαιωνει χωρις να αφηνει την παραμικρη αμφιβολια τα εξης «..Με την εκθεσι Μακριδη (σχεδιο καταληψεως των Αθηνων με βασει τις δυναμεις που μπορουσε να εχει το ΚΚΕ και τις δυναμεις που ειχε το αστικο κρατος).. Αβιαστα προκυπτει οτι ο βασικος ( αν οχι μοναδικος) σκοπος του ''σχεδίου'' ηταν η ετοιμοτητα για την διεκδικησι τη εξουσιας και ενοπλα αν χρειστή και εναντιον των Αγγλων (...) Ως πιθανος χρονος εφαρμογης των σχεδιων, θεωρουνταν η στιγμη αποχωρησης των κατοχικων στρατευματων και μετα απ'αυτην.»
Συνεπως η «πικρη» αληθεια που το ΚΚΕ δεν εννοει να παραδεχθη αλλα και τινες «νηφαλιοι» ιστορικοι, ειναι οτι ουτε οι Αγγλοι προκαλεσαν την σφαγη των Δεκεμβριανων, ουτε οι αθωοι που πληρωσαν τους κομμουνιστικους γυρους για την ανατροπη του αστικου κρατους και την καταληψι της εξουσιας , δολοφονήθηκαν από την μοιρασιά των Στάλιν-Τσώρτσιλ.
Αλλα απο την εγκληματικη ηγεσια του ΚΚΕ και τους δογματικους φανατικους που τους ακολουθησαν στην καταστροφη.
ΙΑΣΩΝ

Σχόλια