Προς τι η σπουδή του ΠΑΣΟΚ να ταχθεί υπέρ των αμερικανικών «θέσεων»;


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την αναγνώριση της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας από τη Ρωσία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:Όπως το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε και καταδικάζει την αναγνώριση της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσόβου, έτσι καταδικάζει και την απόφαση περί αναγνώρισης της ανεξαρτησίας Αμπχαζίας και Ν.Οσετίας, επειδή ακριβώς συνιστά μονομερή ενέργεια αναγνώρισης τετελεσμένων που προέκυψαν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου...
Ολόκληρη η δήλωση, που έγινε πριν ακόμη τοποθετηθεί η κύρια Κούβελου-Μητσοτάκη-Μπακογιάννη και ο "καταλληλότερος", εδώ:
(http://www.pasok.gr/portal/gr/3/65572/7/7/1/showdoc.html)
Άσχετο;Προς τι η σπουδή του ΠΑΣΟΚ να ταχθεί υπέρ των αμερικανικών «θέσεων» και δικαιολογήσει έμμεσα, αλλά σαφώς, την επίθεση του αμερικανόδουλου καθεστώτος της Τιφλίδας, μέσω καταδίκης του αιτήματος ανεξαρτησίας (Αμπχαζίας και Ν. Οσετίας);
Δεν είδαμε ακόμη, από το ΠΑΣΟΚ, την καταδίκη της Γεωργίας για την επίθεση και τη γενοκτονία που προκάλεσε σε Αμπχαζία και της Ν. Οσετία.
Δεν είδαμε ακόμη, από το ΠΑΣΟΚ, να παίρνει αποστάσεις από τον αμερικανοτσολιά Άλεξ Ρόντο, «σύμβουλο» του παρανοϊκού Σαακασβίλι, αλλά και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.
Κι όλα αυτά, μαζί με τόσα άλλα που δεν συνάδουν με την ιστορία και τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε λαούς και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, που αγωνίζονται για λευτεριά και δημοκρατία, είναι ανησυχητικά…
- Ανοικτή Επιστολή στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών
- Πως άρχισαν όλα στην Οσσετία
- Μυστήριο
- Ο αμερικανοτσολιάς Άλεξ Ρόντος
- Ο Άλεξ Ράντος μέλος του Δ.Σ. στο ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
- Που ήταν τα ελληνικά C-130 όταν ο Σαακασβίλι έσφαζε τους Έλληνες ομογενείς;
Είμαστε υπερβολικοί και αιθεροβάμονες;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι Γκαιμπελίσκοι του γλυκού νερού! Τελούν υπό τέτοια σύγχυση και πανικό που ακούν "το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε και καταδικάζει την αναγνώριση της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσόβου" και το αποκηρύττουν ως... αμερικανική θέση!

Πραγματικά, η προσπάθειά σας να εμφανίσετε τον παραθεριστή Κωστάκη ως Τσάβες της Ραφήνας, Τσε των Βαλκανίων και Φιντέλ της Μεσογείου είναι μούρλια! Η κωμωδία και του φετινού καλοκαιριού!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εύγε στο ΠΑΣΟΚ!
Ας μην αφήσει κανένα χώρο στη δεξιά!
Εμεις έχουμε το Ρόντο, ας μην αφλησουμε τον Καραμανλή να κάνει παιχνιδι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα πράσινια χαζοκούταβα είναι σε μόνιμη σύγχυση, μία υπέρ των Αμερικανών και της αναγνώρισης του Κοσόβου, μία όχι, μία υπέρ των Ρωσικών επιχειρημάτων στον Καύκασο και τώρα όχι. Επιτέλους, δεν μπορούν να έχουν μία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ σε κάποιο θέμα ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ;
Πώς ζητούν να θεωρούνται κόμμα ΕΞΟΥΣΙΑΣ όταν κάθε λίγο και λιγάκι παλινωδούν ανάμεσα σε εντελώς διαφορετικές θέσεις;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντοτε ψεύτες οι Δεξιοί. Ορίστε τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για το Κόσοβο:

1.

"...Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση (με το σέρβο ΥΠΕΞ, Βουκ Γέρεμιτς) για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Μας αφορά όλους εδώ στην περιοχή, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και επιμένω ότι, η λύση που θα πρέπει να βρεθεί, πρέπει να είναι λύση που δεν επιβάλλεται στους λαούς.

Μία λύση που επιβάλλεται και δεν είναι συμφωνία και των δύο πλευρών, δημιουργεί πολώσεις, το αίσθημα της αδικίας και, εντέλει, είναι μια λύση που είναι εύθραυστη. Εύθραυστη και για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής".


Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (20/6/07)

2.

"Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας και του νομιμοποιητικού ρόλου του ΟΗΕ στην ειρηνική επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων.

Έχουμε ήδη εκφράσει την ανησυχία μας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η διαδικασία της μονομερούς αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου.

Επισημαίνουμε, για ακόμη μια φορά, την διγλωσσία που χαρακτηρίζει την στάση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, που ενώ από την μια υποστηρίζει ότι κινείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, από την άλλη συναινεί στην αποστολή αστυνομικής δύναμης στο Κόσσοβο, χωρίς την αναγκαία απόφαση και νομική βάση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ" [...} Καλούμε την κυβέρνηση, να μην σπεύσει να υποστηρίξει την μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου


ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ (19/2/08)

Πάντα ψεύτες και φαύλοι οι Δεξιοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντοτε ψεύτες οι αριστεροί, και θρασείς επίσης. Ακόμη και το επιλεκτικό κείμενο που δίνουν είναι "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ".
Είναι θέση να εκφράζεις την ανησυχία σου για τη μη τήρηση της διεθνούς νομιμότητας; Αυτό είναι ο ορισμός της αοριστολογίας. Πώς εκλαμβάνει τη διεθνή νομιμότητα ο Αλβανός Κοσσοβάρος και ο Σέρβος Κοσσοβάρος (και αντίστοιχα ο Αμπχάζιος Ρώσος ή ο Αμπχάζιος Γεωργιανός);
Εάν αυτές δεν είναι επαμφοτερίζουσες θέσεις τότε ποιές είναι;
Και μετά αναρωτιέστε γιατί σας μαυρίζει ο λαός.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άσε μας ρε μαγκάκο, χωρίς επιχειρήματα, κάνεις μια κωλοτούμπα και το άσπρο-μαύρο, για να μας πεις ότι φταίει για όλα το... ΠΑΣΟΚ! Σαν τον Κωστάκη και όλοι οι οπαδοί του. Σας απαντούν με στοιχεία, αποδεικνύουν ότι ψεύδεσθε και εσείς συνεχίζετε, με το σκεπτικό "πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει".

Παρπάνω έχουν παρατεθεί επίσημες δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ που αναφέρουν ρητά την αντίθεσή του στη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Αφού είσαι τόσο μάγκας, ψάξε και βρες μας τα κείμενα που τίθενται υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Αν δεν το κάνεις, είσαι απλός υβριστής και λαοπλάνος. Άξιος μαθητής του Ρουσόπουλου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή, Δεξιούλη, μέσα στην απόγνωσή σου να χτυπήσεις στο ΠΑΣΟΚ ανακάλυψες νέα θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι νόμοι δεν είναι σταθεροί, αλλά ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τον οποιοδήποτε! Οπότε η επίκληση της νομιμότητας δεν σημαίνει τίποτε!
Μάλιστα! Βεβαίως, αυτό εξηγεί γιατί και εντός των συνόρων έχετε κάνει κουρελόχαρτα νόμους και Σύνταγμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο 12:23 και 12:26 ή έχει κασέτα στο κεφάλι ή δεν ξέρει να διαβάζει. Ξαναπροσπάθησε πράσινο παιδάκι, ποιά είναι η άγνωστη λέξη; "επιλεκτικό" ή "επαμφοτερίζουσες"; Δεν μπορώ να σου κάνω και το λεξικό τώρα, έχουμε και δουλειές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ίσως θα μπορούσες να εξηγήσεις και σε εμάς τους πτωχούς, γιατί θεωρείς την άποψη ότι οποιαδήποτε λύση για το Κόσοβο θα πρέπει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, να μην επιβάλλεται από τις μεγάλες δυνάμεις αλλά να αποτελεί προϊόν συνεννόησης Σέρβων και Κοσοβάρων, αποτελεί άποψη επαμφοτερίζουσα, "και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα".

Δύο απαντήσεις υπάρχουν. Η πρώτη είναι ότι δεν μπορείς να κατανοήσεις ένα κείμενο, διαβάζεις τα παραπάνω και δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς τι σημαίνουν.

Η άλλη είναι ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι η άποψη του ΠΑΣΟΚ για το Κόσοβο είναι σαφέστατη και σταθερή, αλλά δεν σε ενδιαφέρει. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να λοιδορήσεις το ΠΑΣΟΚ, να επιχειρήσεις τη διαστρέβλωση των θέσεών του και να πουλήσεις το παραμύθι του... αντιαμερικάνου Καραμανλή και του ΠΑΣΟΚ που... υποστηρίζει τους Αμερικάνους!

Ευτυχώς, scripta manent. Στα γραπτά αυτά, λοιπόν, δεν απαντάς με στοιχεία και επιχειρήματα, αλλά με αοριστολογίες και κοινά ψεύδη.
Ο χρήστης Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε…
Πρέπει να ενωθούμε με τα αρχαία μας ξαδέλφια, Αλβανούς, Ρουμανούς, Κολχιδούς, Αρμένους, και να διώξουμε τους καταπατητάς Σλάβους. Κάψε ράσα μούσια απο μεχμεδοτράγους. Ελλάς ανήκει εις δύση, δεν χρειάζεται σλαβοκουμουνοθρησκεύματα. Ζητωτές Παλαμά πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία. Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας να ασπασθούν τους Τούρκους.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ