ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;‏


Με αφορμή το σχετικό κείμενο της Βούλας Κεχαγιάς,στα σημερινά «ΝΕΑ», που παρατίθεται στο τέλος.
Άραγε φταίνε πάντα τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι;
Έχω να παρατηρήσω και κάτι άλλο, που έχει κάνει πολλούς στο ΠΑΣΟΚ να ψάχνονται… και δεν μιλώ για πρωτοκλασάτους και επαγγελματικά στελέχη του.
Το τελευταίο εξάμηνο, το επίσημο ΠΑΣΟΚ, διαχωρίζει την αριστερά από το ΠΑΣΟΚ, ή συγχέει την αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για παράδειγμα:- Δηλώσεις Μαρίας Καρακλιούμη προς τους πολιτικούς συντάκτες (04.08.2008):«Το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει την πρότασή του για συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, γιατί ακριβώς εκείνες είναι πιο κοντά μας ιδεολογικά», τα αυτονόητα συναφή ρεπορτάζ, χωρίς ξένο «δάκτυλο», αφού αυτά επισημαίνει επισήμως το κόμμα.
1. Στο ΠΑΣΟΚ, μέχρι πρόσφατα πίστευαν ότι ανήκουν στο χώρο της αριστεράς, με την ευρύτερη έννοια του προοδευτικού χώρου.
2. Ο ίδιος ο ΓΑΠ, ιδιαίτερα στη σύγκρουση με τον Βενιζέλο, υποσχέθηκε ένα αριστερό ΠΑΣΟΚ (οργανωτικά, πολιτικά, ιδεολογικά).
3. Στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, στο χώρο της αριστεράς – ας θυμηθούμε και το «αριστερά της αριστεράς», του Τριανταφυλλίδη-εθνάρχη –, με τις όποιες διαφοροποιήσεις και αποκλίσεις, δεν είναι μόνον ο ΣΥΝ, αλλά και το ΚΚΕ, και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και το ΠΑΣΟΚ.
Το ερώτημα είναι απλοϊκό:
Γιατί Μαρία, σε κάθε δήλωσή σου – σίγουρα τη διατυπώνεις, κι έτσι πρέπει, με την ηγεσία του κινήματος – διαχωρίζεις το ΠΑΣΟΚ από την αριστερά;
Εδώ οφείλω να επισημάνω, ότι στη γειτονική Ιταλία το πρώην κομμουνιστικό κόμμα – σήμερα Δημοκρατικό Κόμμα στα πρότυπα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής – έχει διαχωρίσει τη θέση του από την αριστερά.
Βλ. 1. http://www.nikosklitsikas.gr/apopsi_12.html2. http://www.nikosklitsikas.gr/kappa_kathimerini.html3. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/06/blog-post_1117.html4. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/07/blog-post_7359.html
Λέτε να οδηγούμαστε κι εμείς στην Ελλάδα σ’ αυτή την κατεύθυνση;
Κι αν ναι, γιατί να μην ειπωθεί με ειλικρίνεια στους πολίτες και πόσο μάλλον στα μέλη του ΠΑΣΟΚ;
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/blog-post_917.html

Σχόλια