Προσποιητοί θάνατοι και φυλακίσεις (When death is a reminder to live)


Προσποιητοί θάνατοι και φυλακίσεις (When death is a reminder to live)
Ο Ko Min-su, πετυχημένος κορεάτης επιχειρηματίας, ίδρυσε την εταιρία “Korea Life Consulting” (http://www.ft.com/cms/s/0/2e29bbb6-574b-11dd-916c-000077b07658.html?nclick_check=1), η οποία έχει σαν στόχο τη «μείωση των θανάτων από αυτοκτονίες» (εκεί, τουλάχιστον κάποιοι αυτοκτονούν από τύψεις).
Στη Νότια Κορέα, πρώτη στον κατάλογο των αναπτυγμένων χωρών στις αυτοκτονίες, με 24,7 αυτοκτονίες σε κάθε 100.000 κατοίκους, θεωρήθηκε πρωτοποριακή η εταιρία «αναπαράστασης» του θανάτου και της φυλάκισης, ως παιδευτικό μέσον.
Στις μεγάλες κορεατικές επιχειρήσεις, όπως η “Samsung” και η “Hyundai”, στέλνουν υποχρεωτικά τα στελέχη τους να συμμετάσχουν στα σεμινάρια “well-dying” (καλού θανάτου), τα οποία κοστίζουν 300 δολάρια!
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
- την ανάγνωση των τελευταίων επιθυμιών του νεκρού, σε σκοτεινό δωμάτιο, με θεατές τους συμμετέχοντες στην κηδεία
- την «ανάπαυση» για πέντε λεπτά, μέσα σε ένα κλειστό φέρετρο και έχοντας στο πέτο ένα λευκό λουλούδι
- την αποτέφρωση του φέρετρου
- και ορισμένες ημέρες φυλάκισης
Έτσι, σύμφωνα με τον Ko Min-su, μετά τη διαδικασία του θανάτου, της κηδείας και της φυλάκισης, θα είναι δύσκολο σε μάνατζερ και στελέχη να διαπράξουν αδικήματα-απάτες, όπως κλοπές, μίζες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, να πουν ψέματα και να εξαπατήσουν τους εργοδότες τους.
Δεν είναι καλή ιδέα και για την Ελλάδα;
Μπορούμε να κάνουμε κρατική μια τέτοια επιχείρηση. Εδώ, στη χώρα της «σεμνότητας και της ταπεινότητας», τη χώρα των «νταβαντζήδων», όπου ανθίζει η μίζα, η ρεμούλα, η κερδοσκοπία, οι «αδέκαστοι» δικαστές… μια τέτοια επιχείρηση θα χρησίμευε σε πολλούς.
Έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα, οι ψεύτες, οι απατεώνες, οι μιζαδόροι, οι δικαστές, οι πολιτικοί μένουν ατιμώρητοι και τα σκάνδαλα μπαίνουν ΟΛΑ στο αρχείο!
Μέχρι σήμερα, 50.000 κορεατές έχουν πληρώσει τον δικό τους «προσποιητικό θάνατο και φυλάκιση» και ο Ko Min-su έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για την «ανάπτυξη» της εταιρίας του σε 17 χώρες!
(ας ελπίσουμε να μάθει την είδηση ο πρωθυπουργός της «σεμνότητας και ταπεινότητας» και να είναι ένα ακόμη μέτρο - από τα τόσα που έχει λάβει ο πολιτικός κόσμος - κατά της διαφθοράς).
Στην Ελλάδα-Μιζούπολη μια τέτοια μπίζνες χωρίς όρια θα μπορεί να μπει και στο χρηματιστήριο!
Σκέφτεστε πόσοι νυν και πρώην υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δικαστές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από έναν «προσποιητό θάνατο και φυλάκιση», αφού ποτέ δεν πάνε φυλακή για τα εγκλήματά τους, ίσως τουλάχιστον δούμε μια μείωση;
Πως σας φαίνεται;
Μακάβριο, αλλά εδώ που βρισκόμαστε...

Σχόλια