O πολεμος ΗΠΑ - Ρωσιας. Πως μπλεχτηκε ο Οικουμενικος Πατριαρχης Βαρθολομαιος ; Γιατι πηρε το μερος των αμερικανων;O ρολος του Ιερωνυμου.

απο e-go.gr
Μέχρι τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, στα τέλη του 1991, ουδέποτε η Ουκρανία υπήρξε κράτος ανεξάρτητο και χωριστό από τη Ρωσία. Αν ποτέ οι Αμερικανοί κατορθώσουν να την αποσπάσουν από τη Μόσχα, τότε θα έχουν καταφέρει συντριπτικό πλήγμα κατά της Ρωσίας....
......Αυτό όμως αλλάζει. Μια φιλοδυτική πολιτική ελίτ, στηριζόμενη από κάποιους «ολιγάρχες» που λεηλάτησαν δημόσια περιουσία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, επιχειρεί αυτήν τη στροφή προς τις ΗΠΑ.
Μία πτυχή αυτής της απόπειρας στροφής -όχι φυσικά η σημαντικότερη- εκφράζεται και στην εκκλησία. Με αλλεπάλληλα, πολιτικά καθοδηγούμενα, εκκλησιαστικά σχίσματα στους κόλπους της ουκρανικής εκκλησίας επιχειρείται η αποδυνάμωση της ρωσικής επιρροής στον εκκλησιαστικό τομέα.
Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, όπως είναι αναμενόμενο, σε συνεργασία με την ουκρανική φιλοδυτική ελίτ υποστηρίζουν φυσικά αυτές τις εκκλησίες, οι οποίες αρνούνται τη θρησκευτική ηγεμονία της Μόσχας.
Σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι μπήκε, λοιπόν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Δεν αποτελεί πολιτικό μυστικό ότι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης είναι άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης των Αμερικανών, δεδομένου ότι στο Φανάρι έχουν κρίνει πως μόνο με την ισχυρή προστασία των ΗΠΑ μπορεί να επιβιώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χωρίς να το ξεριζώσουν και να το πετάξουν έξω από την Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι.
Σε αυτή, λοιπόν, την τόσο κρίσιμη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ γεωπολιτική αναμέτρηση με τη Ρωσία γύρω από την Ουκρανία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είχε καμιά δυνατότητα να μη συμπαραταχθεί με την πολιτική της Ουάσιγκτον. Το ίδιο έκαναν και όλοι οι υπόλοιποι ορθόδοξοι ιεράρχες που εξαρτώνται από τη στήριξη των ΗΠΑ - ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος (παρόλο που οικονομικά εξαρτάται τρομερά από τους Ρώσους, οι Ισραηλινοί δεν του άφησαν κανένα πολιτικό περιθώριο διαφοροποίησης από την αμερικανική γραμμή) και άλλοι...
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος όχι μόνο αρνήθηκε να πάει στο Κίεβο, αλλά έσπευσε και στη Μόσχα, καθώς η Ρωσία αποτελεί το κύριο στήριγμα της Λευκωσίας στο Κυπριακό, πέρα φυσικά από την Ελλάδα.
.......Αντικειμενικά υπονομευτικό ρόλο στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για σύσφιξη των ελληνορωσικών σχέσεων παίζει η απόφαση της ελληνικής εκκλησίας να μεταβεί στο Κίεβο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Από την άλλη πλευρά, αφενός η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ήταν εύκολο να αφήσει έκθετο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αφετέρου η ελληνική κυβέρνηση ίσως δεν ήθελε να φανεί ότι έρχεται σε αντίθεση με ένα τόσο κρίσιμο γεωπολιτικό σχέδιο των ΗΠΑ, όπως είναι η απόπειρα απόσπασης της Ουκρανίας από τη Ρωσία και η υπαγωγή της στην αμερικανική επιρροή.
------------------------------------
Ισορροπια σε τεντωμενο σχοινι....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά, ο Ιερώνυμος θα έπρεπε να είναι αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και όχι Ελλάδος, γιατί τα αλβανικά τα μιλάει καλύτερα από τα Ελληνικά.