Nα πουμε λιγο τι λενε οι μετρησεις;

Επειδη τωρα το καλοκαιρι (κανει και ζεστη) η φαντασια οργιαζει.
Οι μετρησεις λενε πανω κατω τα εξης.
Τις τελευταιες μερες εμπεδωθηκε η αναξιοπιστια της αντιπολιτευσης.
Οχι μονο της αξιωματικης (που εχει παει στα ταρταρα) αλλα και της αλλης.
Ο κοσμος θελει αυτοδυναμες κυβερνησεις και σε καμμια περιπτωση κυβερνησεις συνεργασιας.
Το μονο πραγματικο ερωτημα ειναι αν η ΝΔ θα φτασει στην αυτοδυναμια με την πρωτη η θα χρειαστει να ξανακανει εκλογες.
Το πιθανοτερο?
Να πετυχει με την πρωτη.
Και..
Οσοι ονειρευονται νεο κομμα το φθινοπωρο θα μεινουν με το κομμα στο χερι.
Και...
Ποτε αλλοτε ο Καραμανλης δεν ηταν τοσο ισχυρος οσο σημερα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρε wolf,

αν και είμαι καλόπιστος (προσοχή, όχι εύπιστος) ορισμένες φορές δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω.

Είναι δυνατόν η ΝΔ να φτάσει στην αυτοδυναμία με την πρώτη? Πρέπει να πάρει 41,5%. Αυτή τη στιγμή, η Public Issue, που πάντα πέφτει μέσα, της δίνει 34,5%.

Για να πάει από το 34,5% στο 41,5%, θα χρειαστεί ένα θαύμα. Και ο Καραμανλής, όσο καλός και να είναι, θαύματα δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει...

Συγκεκριμένο το ερώτημα λοιπόν: Πώς μπορεί να γίνει αυτό που λες?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγουρα ειναι πολυ δυσκολο να επιτυχει την αυτοδυναμια!!!Νομιζω αυτο μπορει να γινει με 3 τροπους.
Ειτε πιεζοντας το λαος καταφερνοντας να μην μπει στην βουλη.
Ειτε αυξανοντας την συσπειρωση του κομματος.Η νδ εχει σημαντικες διαρροες προς συν.Αυτες οι διαρροες ειναι κατα πολυ μεγαλο ποσοστο ψηφος διαμαρτυριας.Αυτες για να επιστρεψουν πρεπει να παραγεις πολιτικη και αποτελεσματα.
Ειτε εισχορωντας ακομα περισσοτερο στο χωρο του κεντρου.
Μπορει να γινει και συνδυασμος και των 3(παραδειγμα σαρκοζι στη γαλλια).


Παντως ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα.Πρεπει να στρωθουν ολοι στη δουλεια.Μπορούν????Εχουν τις ιδεες και τη θεληση να πανε την χωρα μπροστα????Δυστυχως δεν μας εχουν δειξει κατι τετοιο.Σε πολλα μιμουνται την πολιτικη πασοκ(βλ.αυξηση αριθμου δημ υπαλληλων)και σε αλλα εχουν δειξει ανικανοτητα και προχειροτητα.Νομιζω οτι πρπει να βγει ο ιδιος ο καραμανλης μπροστα και να θεσει μετρησιμους στοχους σε χρονικο διαστημα 2/3 χρονων.Να εχει η χωρα εναν μπουσουλα.Διαφορετικα θα τον παρει η κατηφορα και αυτον και το κομμα του.Και θα κανει να ξαναδει εξουσια για αλλα 20/30 χρονια...
Ο χρήστης wolf είπε…
αυτο το σχολιο (3.01)το προσυπογραφω .την πρωτη παραγραφο 100%. προσεξε το σημειο που λεει ο φιλος για ψηφο διαμαρτυριας. εκει ειναι το κλειδι. ο συν δεν εχει πεισει οτι μπορει να κυβερνησει. εκει θα κριθει. θα επανελθουμε πιο αναλυτικα. παντως το κλειδι ειναι δυο λεξεις. 1) ψηφος διαμαρτυριας 2) κυβερνησιμοτητα (ο συν δεν την εχει)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΗΛΟΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ< Ο ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΜΕΤΗΣΗ,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΘΗΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΚ>ΑΦΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΑΝ ΠΙΑΣΕΙ 140 Ή130 ΕΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ Ή ΕΣΤΩ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ?.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ.Α Η ΔΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΙ.