Kακη παλιομοδιτικη αντιπολιτευση περασμενων δεκαετιων απο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Λουκα Κατσελη απο το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Αλογοσκούφης και το οικονομικό του επιτελείο, βλέποντας τα δημόσια έσοδα να καταρρέουν, επιχείρησαν σήμερα απεγνωσμένα, για πολλοστή φορά, να κηρύξουν την εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για εμπαιγμό άνευ προηγουμένου, τη στιγμή που ο ίδιος και η κυβέρνησή του, από το 2004 μέχρι σήμερα, προώθησαν μια σειρά νόμων και ρυθμίσεων που ευνόησαν τη φοροδιαφυγή και υπέθαλψαν το οικονομικό έγκλημα,
και ο Αλαβανος.....
....έχουμε ίσως μια από τις χειρότερες κυβερνήσεις μετά την πτώση της δικτατορίας -μια και βρισκόμαστε και στη σημερινή μέρα- η οποία (κυβέρνηση) δεν διστάζει με κανένα τρόπο να ξαναχτίσει ένα ακραίο δεξιό κομματικό κράτος.
Απέναντι σε αυτό θα βρει το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και νομίζω ότι όσο γρηγορότερα απαλλαγεί η χώρα μας από αυτή την κυβέρνηση, που είναι κυβέρνηση τέλματος, σκανδάλων και ανεργίας, τόσο θα είναι καλύτερα για το τόπο».
---------------------------------------------------------
Μιλαμε για κακη παλιομοδιτικη αντιπολιτευση.
Δεν δινει την ευκαιρια στην κυβερνηση να διορθωσει τα υπαρκτα λαθη της.
Η μια προσπαθει να πεισει οτι ο Αλογοσκουφης ειναι κατι σαν εγκληματιας που υποθαλπει οικονομικα εγκληματα και ο αλλος προσπαθει να αναβιωσει το μυθο του μπαμπουλα της δεξιας.
Βεβαια με αυτο το μυθο κυβερνησε το πασοκ για πολλα χρονια αλλα επικοινωνιακα πλεον δεν δουλευει...

Σχόλια

Ο χρήστης El Greco είπε…
Πάντως αυτό που επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ περί αύξησης της φοροδιαφυγής ισχύει, αφού το κράτος έχει τα τελευταία χρόνια συνεχώς πρόβλημα με τα έσοδά του. Και έλλειψη εσόδων=φοροδιαφυγή.
Όσο για το ότι υποθάλφθηκε το οικονομικό έγκλημα δε γνωρίζω αν ισχύει και σίγουρα είναι διατυπωμένο άτσαλα, αλλά είναι μία άποψη που σε μεμονωμένα περιστατικά δε στερείται επιχειρημάτων (βλ. ομόλογα).
Όσο για αυτά που λέει o ΣΥΡΙΖΑ, είναι η άλλη όψη της επανίδρυσης του κράτους. Δε νομίζω να περίμενες ότι ένα κόμμα σα το Συνασπισμό θα έβλεπε αυτή την επανίδρυση διαφορετικά.

Αλήθεια επειδή μιλάς για παλιομοδίτικη αντιπολίτευση. Η μοντέρνα πώς ακριβώς θα ήταν;
Ο χρήστης wolf είπε…
θα δωσουμε δειγματα απο εδω. αν παρακολουθεις πριν λιγο καιρο στην ακριβεια κλπ το ειχαμε κανει..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πήγαινε στο Πέραμα wolf για να δείς τη μοντέρνα διακυβέρνηση του κράτους απο τη ΝΔ...ΒΡΕ ΟΥΣΤ πληρωμένα μοιράκια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΝΩ ΦΙΛΕ ΠΑΣΟΚΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Ακλαφτους» έστειλαν εφοπλιστές και εργολάβοι άλλους δύο μεταλλεργάτες, πνίγοντας ξανά στο πένθος τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και ολόκληρη την εργατική τάξη στο Πέραμα. Το νέο διπλό φονικό, που ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στη Ζώνη και μόνο από το 2000 τουλάχιστον στους 15, έγινε στο γκαζάδικο «AILSA CRAIG» με σημαία Παναμά της εταιρείας «World Carriers Corp.» του εφοπλιστή Φραγκίστα. Ο εργολάβος Παλαιούδης κατέβασε τους δύο μεταλλεργάτες, τον 60χρονο σωληνουργό Δημήτρη Φαμπιόλη και τον βοηθό του, τον Βασίλη Ηρακλέους, ένα 23χρονο παλικάρι, στη Νο 2 δεξαμενή του βαποριού. Η δεξαμενή ήταν «γκαζωμένη» στο φουλ. Το πιστοποιητικό απαλλαγής πετρελαιοειδών που είχε εκδοθεί επέτρεπε την εκτέλεση αποκλειστικά και μόνο εργασιών καθαρισμού. Χωρίς να γίνουν αυτές οι εργασίες γιατί ήθελαν χρόνο - και ο χρόνος είναι χρήμα για εφοπλιστή και εργολάβους - οι δύο εργάτες στάλθηκαν να εκτελέσουν σωληνουργικές εργασίες! Ακόμα και η μπαλαντέζα φωτισμού που τους είχαν προμηθεύσει ήταν επικίνδυνη. Δεν ήταν αντιεκρηκτικού τύπου, όπως επιβάλλεται σε αυτές τις συνθήκες και τα καλώδιά της - όπως αποκαλύφθηκε - ήταν γυμνά!

Αποτέλεσμα, λίγο πριν τις 10.30 το πρωί στη δεξαμενή προκλήθηκε έκρηξη, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και οι δύο εργάτες «λαμπάδιασαν». Πάνω στο καράβι βρίσκονταν πάνω από 100 άτομα, εργάτες της Ζώνης και ναυτεργάτες και ήταν θέμα τύχης που η έκρηξη δεν είχε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ηταν προδιαγεγραμμένο
Από την έκρηξη ο ένας έμεινε στον τόπο. Ο δεύτερος για μισή ώρα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Συνομιλούσε με τους συναδέλφους του και τους πυροσβέστες που προσπαθούσαν να τους απεγκλωβίσουν. Το καράβι, που έχει κατασκευαστεί πριν 34 χρόνια, δε διέθετε τα στοιχειώδη πυροσβεστικά μέσα. Οι πρώτοι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως στο σημείο που βρίσκονταν οι δύο εργάτες, καθώς δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό και από τις 20 περίπου φιάλες οξυγόνου που προσπάθησαν να στείλουν στο τάνκι αποκαλύφθηκε ότι μόνο οι 3 ήταν γεμάτες! Αλλά και αυτές τελικά δε λειτούργησαν!

Ούτε ήταν εκπαιδευμένοι για τέτοιες περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον 60χρονο σωληνουργό ανέσυρε στις 11 το πρωί ο συνάδελφός του Στέλιος Γρηγορόπουλος. «Πήγα κάτω - είπε ο ίδιος σοκαρισμένος με βουρκωμένα μάτια - και τον βρήκα στο πρώτο ντεκ (πάτωμα) της δεξαμενής, κοκαλωμένο πάνω στη σκάλα. Προσπάθησε να βγει φαίνεται. Μπουκάλες οξυγόνου δεν είχαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε στο καράβι. Κανένα μέτρο προστασίας δεν υπήρχε. Ακόμα και η λάμπα φωτισμού ήταν ακατάλληλη. Λυπήθηκαν να δώσουν 10 δραχμές για να βάλουν αυτή που έπρεπε». «Είναι φονιάδες!» φώναξε με όλη του τη δύναμη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 17/07/2007[/u][/b]
_________________