Συσσωμη η αντιπολιτευση αλλα και η ΔΑΚΕ αντιδρουν σε ρυθμιση του υπ. Οικονομιας. Αποδειξη οτι ειναι σωστη...

Τι λεει η ρυθμιση?
-Το εργασιακό καθεστώς των νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων στις ζημιογόνες ή επιχορηγούμενες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ΔΕΚΟ διέπεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και όχι από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι ως προς τις αποδοχές, τις άδειες, τα ρεπό, τα επιδόματα, τις λοιπές παροχές καθώς και τη διαδικασία προσλήψεων-απολύσεων δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, με τους νεοπροσλαμβανομένους να είναι σαφώς σε δυσμενέστερη μοίρα καθώς θα ακολουθούν τις προβλέψεις της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή τυχόν κλαδικών συμβάσεων.
Στις ζημιογόνες ή επιχορηγούμενες ΔΕΚΟ τίθεται πλαφόν στο ποσοστό αύξησης του συνολικού μισθού (βασικού ποσού και λοιπών επιδομάτων κ.ά.) τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νέους εργαζομένους.Το ανώτατο ποσοστό των ετήσιων αναπροσαρμογών θα καθορίζει η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ με κριτήριο τον πληθωρισμό, την οικονομική κατάσταση κάθε επιχείρησης και τα περιθώρια του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει «φρένο» στις διεκδικήσεις των συνδικάτων και θέτει εκ των προτέρων τα όρια μέσα στα οποία θα κινούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Τι λεει η αντιπολιτευση?
Ομως, από την πλευρά τους εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων κάνουν λόγο για κίνηση ουσιαστικής κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και προαναγγέλλουν κύμα σφοδρών αντιδράσεων που θα κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε χρονικά στη ΔΕΘ.Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Στ. Ανέστης υποστηρίζει ότι η τροπολογία «ξεπερνά και την πιο ακραία θατσερική φαντασία» ενώ ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ Δ. Στρατούλης τη χαρακτηρίζει «καρμανιόλα για τις εργασιακές σχέσεις».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η ΔΑΚΕ θα ταχθεί κατά της συγκεκριμένης κυβερνητικής επιλογής.
------------------------------------------
Το οτι συσσωμη η αντιπολιτευση αλλα και η ΔΑΚΕ των προβληματικων ΔΕΚΟ αντιτιθενται στη ρυθμιση τα λεει ολα.
Και η αντιπολιτευση αλλα και η ΔΑΚΕ θα επρεπε να ντρεπονται.
Πως μπορουν να αντικρυζουν τους υπολοιπους εργαζομενους στα ματια?
Γιατι υποστηριζουν τα προνομια αυτων που μπηκαν στις ΔΕΚΟ?
Δεν ειναι ολοι οι εργαζομενοι ισοι?
Μπορουν να πανε στο Περαμα να εξηγησουν αναλυτικα τι υποστηριζουν τα κομματα της αντιπολιτευσης?
Να καταλαβουν και οι εργαζομενοι του Περαματος γιατι πραμα μιλαμε?

Σχόλια