Οι σκοπιανοι και οι εκδηλωσεις στη Φλωρινα.

Το θεμα αυτο ειναι ασφαλως καυτο.
Με το θεμα θα ασχοληθουμε δω απο αυριο.
Ηδη ενας φιλος σχολιαστης ξεκινησε με ενα πολυ ενδιαφερον σχολιο.
Απο αυριο θα προσπαθησουμε να εχουμε και εμεις πληροφοριες για το τι πραγματικα γινεται εκει.
Σημερα -μαλλον- δεν θα υπαρξουν αλλες αναρτησεις.
Θα επανελθουμε απο αυριο με το θεμα αυτο.
Προς το παρον ας δουμε τι λεει ο σχολιαστης μας...

Τα βωδάκια δεν έχουν καταλάβει.Αποκλείεται να έρθουν για την εκδήλωση Σκοπιανοί από τα Σκόπια, από αυτούς που έφυγαν άρον άρον το 1948-49. Και αυτό επειδή είναι όλοι "φακελωμένοι" και δεν πέρνουν βίζα από το Προξενείο (δικό μας ή άλλης χώρας Σένγκεν)ούτε αυτοί ούτε οι γιοί τους ούτε τα εγγόνια τους, για να έρθουν στην Ελλάδα.Αυτοί που θα έρθουν θα είναι σκοπιανής ή (ας πούμε) "Σλαβο-Μακεδονικής καταγωγής Καναδοί ή Αυστραλοί πολίτες που δεν χρειάζονται βίζα αφού έχουν κανονικότατα Καναδικά ή Αυστραλιανά διαβατήρια.Αν κρίνουμε από αυτούς που κάνουν κάθε τόσο φασαρία για το "μακεδονικό" στον Καναδά και στην Αυστραλία, θα έχουν μαζί τους και κανα δυό Καναδούς ή Αυστραλούς ίδιας καταγωγής βουλευτές τους ή άλλα σημαίνοντα πρόσωπα, ώστε με βιντεοκάμερες να καταγράψουν τα ζωώδη ένστικτα και την ελεεινή αντιμετώπιση που θα τους επιφυλάξουν οι ανεγκέφαλοι (και όχι απλά θερμοκέφαλοι) διοργανωτές των αντισυγκεντρώσεων διαμαρτυρίας τύπου "Χρυσά Αυγά" κλπ.Επειδή είναι κάπως στριμωγμένοι οι σκοπιανοί με τις τελευταίες εξελίξεις στο ΝΑΤΟ όπου δεν υπήρξε σημαντική αντίδραση Αμερικανών και ΕΟΚικών συνήθων υποστηριχτών τους, χρειάζονται οι άνθρωποι κάποια νέα στοιχεία για να παρουσιάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη χώρα μας ότι καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αρνείται ακόμα και σε απογόνους τρίτης γενεάς των ¨"αναχωρησάντων" να ανάψουν ένα καντήλι στα χωριά των πατεράδων τους κλπ κλπ.Είμαι βέβαιος ότι τα χουντικά κατάλοιπα στην Ελλάδα θα κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν βούτυρο στο ψωμί των Σκοπιανών. Έτσι οι Σκοπιανοί όσο λίγοι και να είναι αυτοί που θα έρθουν, δεν θα δυσκολευτούν να παρουσιάσουν όσο πιο έντονα το επιχείρημα ότι "με την Ελλάδα δε μας χωρίζει το θέμα του ονόματος μόνο, αλλά οι αμέτρητες παραβάσεις του ελληνικού κράτους που θα επιβεβαιωθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".Από μία χώρα σαν την Ελλάδα όπου καθυστερημένοι άλλαξαν το συσχετισμό δυνάμεων στην Κύπρο στο διάστημα 1967-1974 ώστε οι Τουρκαλάδες να μη βρούν κατά την "..απόβασή" τους στην Κύπρο το 1974 ούτε ελληνική μεραρχία στο νησί ούτε τον Μακάριο, ούτε το Γρίβα ζωντανό, ούτε κανόνια στον Άγιο Ιλαρίωνα που είχε βάλει ο Γρίβας, ώστε να αποβιβαστούν με λίγες απώλειες, είμαι σίγουρος ότι σε μια αμελητέα ομάδα που θα διαδηλώσει στο χωριό κοντά στη Φλώρινα (που θάπρεπε να δείξουμε όση αδιαφορία δείχνουν οι Γάλλοι για τους Κορσικανούς, οι Ισπανοί για τους Βάσκους και τους Καταλανούς, οι Άγγλοι για τους Ιρλανδούς και τους Σκωτσέζους), όλα μπορώ να τα περιμένω.
17 Ιούλιος 2008 7:17 πμ

διαβαστε το σε συνδυασμο με αυτο το ποστ http://jimmy278.blogspot.com/2008/07/1948.html

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα κανόνια στα βόρεια παράλια της Κύπρου δεν τα έβαλε κανένας Γρίβας! Η εκλεγμένη Κυπριακή κυβέρνηση τα έβαλε!
Ο Γρίβας της τελευταίας περιόδου, πριν το πραξικόπημα, έβαζε ΒΟΜΒΕΣ σε ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥΣ αστυνομικούς σταθμούς για να φέρει με αυτό τον τρόπο την ...Ενωση με την Ελλάδα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη.
Ο ανεγκέφαλος αρχηγός της ΕΟΚΑ Β' είναι ιστορικό παράδειγμα ενός ηλίθιου στρατιωτικού αρχηγού, που γίνεται επικίνδυνος όταν ασχοληθεί με την πολιτική και μοιραίος όταν επέλθη η προδιαγεγραμμένη από τις πράξεις του εθνική καταστροφή...
Ε, όχι και να κάνουμε και ήρωα έναν ΗΛΙΘΙΟ!...
Λίγη ιστορική αλήθεια δεν βλάφτει....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επίσης, για να μην ξεχνάμε ο ''μεγάλος'' Γρίβας Διγενής ήταν διαβόητος ΧΙτης, δηλαδή συνεργάτης των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στη χώρα μας.
Επιπλέον η συγκρότηση της Ελληνικής Μεραρχίας της Κύπρου και η μετάβασή της στη μεγαλόνησο, έγινε κατόπιν εντολής του Γ. Παπανδρέου (του Γέρου της Δημοκρατίας). Γι αυτό και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο σημαντικότερος λόγος επιβολής της χούντας είχε να κάνει με την πορεία του Κυπριακού ζητήματος. Η πρώτη ενέργεια των συνταγματαρχών ήταν η απόσυρση της εν λόγω μεραρχίας και μάλιστα εν κρυπτώ, στις αρχές του 1968. Για να κρύψουν την ξεφτίλα τους διέταξαν το δυναμικό της να αποβιβαστεί στον Βόλο και όχι στο λιμάνι του Πειραιά.
Αυτά για την ιστορία...

Famagusta Gate