Μετα απο ερευνα δυο ετων διωξη για κακουργημα στον Κοντομηνα. Επεται και συνεχεια. Συνεπειες στο επικοινωνιακο τοπιο...


απο καθημερινη.
Ποινική δίωξη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος για ποσά ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας ασκήθηκε χθες κατά του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. O πρώην πρόεδρος της Interamerican φέρεται να προχώρησε σε πλασματική αύξηση των αποθεματικών και του τζίρου της εταιρείας Interamerican, από 13 μέχρι 22 δισ. δρχ., κατά την περίοδο 1996-1998, προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις εισόδου της στο Χρηματιστήριο. Της δίωξης προηγήθηκε εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί εξαπάτησης ομογενών στη Γερμανία, τη Νότιο Αφρική, το Βέλγιο και την Ολλανδία, που είχαν επενδύσει σε προγράμματα της εταιρείας και στη συνέχεια τα είδαν να «εξαφανίζονται». H έρευνα διενεργήθηκε από τον κ. Παν. Αθανασίου και διήρκεσε συνολικά δύο έτη. Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία στην 1η τακτική ανακρίτρια, στην οποία ανατέθηκε η υπόθεση, να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί και το αδίκημα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού κατ’ εξακολούθηση. Θα διερευνηθεί, ειδικότερα εάν παραπλανήθηκε το επενδυτικό κοινό και η εταιρεία εμφάνισε «αυθαίρετη συμπλήρωση των αποθεμάτων της». Επίσης για το θέμα των ασφαλειών των μεταναστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος πρώην συνεργάτιδας του κ. Κοντομηνά αλλά η υπόθεση ως προς το σκέλος των ευθυνών του επιχειρηματία όδευε προς το αρχείο. Μετά τις σχετικές εξελίξεις, αναμένεται να επιστρέψει η δικογραφία στον κ. Αθανασίου, προκειμένου να διερευνήσει εάν πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη.
--------------------------------------------
Ο κ. Κοντομηνας ειναι βεβαια ιδιοκτητης του αλφα.
Οτι γινεται στο επικοινωνιακο τοπιο βεβαια αφορα αμεσα τους βασικους παικτες του πολιτικου παιγνιδιου.
Κυκλοφορουν βεβαια πολλα σεναρια στην πιατσα.
Ολα ειναι σεναρια.
Τετοια σεναρια για τον αλφα κυκλοφορουν με ενα σταθερο ρυθμο τα τελευταια χρονια.
Θυμιζουμε οτι ολα εχουν διαψευστει στην πραξη.
Η υποθεση ειναι τετοια που κανεις δεν εχει πραγματικες πληροφοριες.
Οσοι εχουν δεν μιλανε.
Το μονο σιγουρο ειναι η διωξη και η συνεχεια της.
Στη zougla.gr μπορειτε να δειτε αυτα τα σεναρια.
Απο εκει ξεκινησαν και τα αντιγραφουν ολοι οι αλλοι
Παντως γενικα μιλωντας να πουμε οτι η zougla σε αυτα τα θεματα συνηθως εχει καλες πληροφοριες.
Οποτε σε καποια σημεια μπορει και να προσεγγιζει την αληθεια.
Αλλα απο ενα σημειο και περα δεν αποκλειεται να βγαζει και αυθαιρετα συμπερασματα.
Δηλαδη στα θεματα της συγκρουσης και των παικτων μαλλον εχει δικιο αλλα για την τελικη καταληξη του θεματος ας κρατησουμε καποιες επιφυλαξεις.
Τελικη καταληξη εννοω την πωληση και σε ποιους που ειναι βεβαια και το κρισιμο πολιτικο ερωτημα...

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Δεν παει στο διαολο κα αυτος....Τοσο χρημα εχει....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κινητή απάτη ο Τζίμ ο φαταούλας και προσπαθεί να μας κάνει και "ενημέρωση" με το κανάλι του. Ούστ χοντρούλη , γέμισε η Ελλάδα ψωριάρηδες τα τελευταία 15 χρόνια. Πούλησε την εταιρία-φούμαρο πανάκριβα σε Έλληνες και ξένους και με τα σουφρωμένα αποφάσισε να γίνει καναλάρχης ο εκσυγχρονιστής.
Άσε δώσαμε!