Οταν (για το καλο του τοπου) η κυβερνηση δεν εβαλε στη φυλακη τα λαμογια τι περιμενε; Αυτοι ειναι αδιστακτοι. Τωρα τα λουζεται....

Γραφει ο Νικος Νικολαου στην καθημερινη.
....Εκείνο πάντως που ανησυχεί ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό είναι η πληροφόρηση που έχει σύμφωνα με την οποία το κύμα αυτό της σκανδαλολογίας θα ενταθεί, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου έχει πιστέψει ότι μόνο η αδιάκοπη επίθεση με καταγγελίες για σκάνδαλα μπορεί πρώτον να φθείρει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και δεύτερον να καλύψει τα δικά του στελέχη που συνδέονται ενοχικά με την υπόθεση της Ζήμενς αλλά και τα πολλαπλά οικονομικά σκάνδαλα που αμαύρωσαν τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Σημίτη. Ακριβώς αυτά τα στελέχη με το βεβαρημένο παρελθόν είναι που ωθούν σε αδιαλλαξία τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως μου έλεγε υπουργός για προκάτοχό του σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
«Είναι δυνατόν να βγαίνει τώρα ο γνωστός ο υπουργός του 25% και να κάνει από των στηλών εφημερίδας κήρυγμα ηθικής;».
Η απορία πάντως του υπουργού είναι εύλογη αλλά συγκαλύπτει πρωταρχικά τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης που ενώ ήλθε στην εξουσία με σημαία την κάθαρση και την ψήφο των πολιτών που είχαν απηυδήσει από τη διάχυτη διαφθορά μετά το 2000, όχι μόνο δεν έστειλε κανένα πολιτικό στον εισαγγελέα αλλά ξέχασε και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για τους «νταβατζήδες»! Οι τελευταίοι έμειναν παντοδύναμοι, αυτοί συνέχισαν να παίρνουν όλα τα μεγάλα έργα και τις κρατικές προμήθειες και αυτοί είναι τώρα που ενορχηστρώνουν τα διαπλεκόμενα εκδοτικά συγκροτήματα στη σκανδαλολογία κατά της κυβέρνησης. Και ο λαός που ψήφισε τον Μάρτιο του 2004 Νέα Δημοκρατία για να φύγουν οι κλέφτες από την εξουσία υφίσταται καθημερινά πλύση εγκεφάλου από το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ για να πεισθεί ότι οι μόνοι κλέφτες που υπήρξαν ποτέ είναι οι άνθρωποι της σημερινής εξουσίας. Και βεβαίως πολλοί «κολλητοί», πολλοί κουμπάροι υπουργών της Ν.Δ., είτε με τα ομόλογα είτε με τη Ζήμενς συνέχισαν το διαχρονικό και διακομματικό σπορ της μίζας, αλλά προς Θεού δεν «καταπίνομεν την κάμηλον και διϋλίζομεν τον κώνωπα», για να πάρει αμνηστία το ΠΑΣΟΚ για τα ανομήματά του.
-------------------------------------------
Πολυς κοσμος (ακομα και αριστεροι) που δεν ψηφισαν ΝΔ περιμεναν απο τον Καραμανλη να στειλει στη φυλακη τα λαμογια που εκλεψαν τον ελληνικο λαο.
Η κουβεντα που εγινε τοτε στην ΝΔ ηταν εντονη.
Τελικα επικρατησε η λογικη οτι για το καλο του τοπου δεν επρεπε να φανει οτι γινονται διωξεις και να νομισει ο κοσμος οτι υπαρχει εκδικητηκοτητα.
Να ομως τωρα που καποιοι αντι να λουφαξουν και να χαθουν απο το προσκηνιο γινονται και κατηγοροι.
Τι περιμεναν στην κυβερνηση?
Αυτοι ειναι αδιστακτοι.
Δεν ηξερε ο Καραμανλης πως κερδηθηκαν οι εκλογες του 2000?
Δεν καταλαβε απο τοτε με ποιους ειχε να κανει?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Καραμανλής είναι έντιμος και ισορροπημένος αλλά διαχειριστής. Εάν ήταν πραγματικός ηγέτης δεν θα είχε χαρισθεί στην πράσινη βρώμα και τους νταβατζήδες. Μπορεί να είναι πολύ καλύτερος από το χαζο-γιώργο και το φαφλατά-μπέννυ αλλά δεν έχει πραγματικό πολιτικό τσαμπουκά. Κρίμα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μετα την καλοκαιρινη λαιλαπα διωξεων της δικαιοσυνης..θεωρω αρκετα πιθανο ο Καραμανλης να εχει αλλαξει γνωμη..κουμπαροι,τσουκατος,ταμεια, μαντας..σαν ν αρχιζει να δουλευει το πραγμα κι ας παρει η μπορα και δικους του..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ψήφισα δυο φορές τον Κωστάκη αλλά πολύ λίγος ρε παιδιά ...αυτοί λειτουργούν σαν να μη θέλουν να ξαναβγούν και τρώνε με δέκα μασέλες.