Να και η επιστολη του Βασιλη Βαλασοπουλου στο ΠΑΣΟΚ Ηλιουπολης.

Αθήνα 8/7/2008
Προς: α) τον Γραμματέα της Δ.Ο. σ. Μ. Έρημο
β) τα μέλη της Σ.Ε.
γ) τα μέλη και τους φίλους της Δ.Ο.
Σύντροφοι,
με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ¨” στις 6/7/2008, που προσπαθεί να με εμπλέξει σε δήθεν σκάνδαλο για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να έχετε πλήρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση σας επισυνάπτω:
1) Την απαντητική μου επιστολή στον Εκδότη και Διευθυντή της εν λόγω εφημερίδας..
2) Δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας της Κρήτης “ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ”.
Από την ανάγνωση των δύο κειμένων, είναι προφανές ότι σε μια περίοδο που η χώρα συγκλονίζεται από το μεγάλο σκάνδαλο της SIEMENS και τη συγκάλυψή του που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στόχος του δημοσιεύματος είναι ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Είμαι σίγουρος, ότι η άκρη του νήματος, είναι στην Ηλιούπολη και αυτό γιατί με θεωρούν ως κύριο αντίπαλό τους στη διεκδίκηση της δημαρχίας της πόλης μας. Η πολιτική τρομοκρατία που ασκείται από τη νεοδεξιά και τους δορυφόρους της, δε θα περάσει. Θα είμαστε μπροστά σε όλους τους αγώνες των κατοικών της πόλης μας για ένα καλύτερο αύριο.
Με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά.
Υ.Γ.
Οεκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας “ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ” κ. Δ. Ρίζος, την επόμενη εβδομάδα θα λάβει και την αγωγή για τα απαράδεκτα και συκοφαντικά του δημοσιεύματα.
Η απάντηση στην πολιτική τρομοκρατία θα είναι: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΝΙΚΗ, αλλά και μηνύσεις και αγωγές σε όλους τους επώνυμους συκοφάντες.
Συντροφικά
Βασίλης Βαλασόπουλος
ΥΓ Στα σχολια μπορειτε να βρειτε και την επιστολη Βαλασοπουλου στον Δημητρη Ριζο διευθυντη του Αδεσμευτου Τυπου.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Αθήνα, 6 Ιουλίου 2008

Προς κ. Δημήτρη Ρίζο
Εκδότη - Διευθυντή της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος»


Κύριε Διευθυντά,
Σε πρωτοσέλιδο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας «Αδέσμευτός Τύπος», με τίτλο «Πετάνε … Πετάνε 2 εκ. ευρώ;» με εμπλέκετε προσωπικά και εξ΄αρχής σημειώνω συκοφαντικά, σε μια ιστορία δήθεν σκανδάλου για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Ηρακλείου, για την ανακαίνιση και όχι κατεδάφιση, του οποίου εργάσθηκα με πίστη και συνέπεια.
Το άρθρο σας εκπλήσσει, αλλά όχι μόνον, αφού γεννά ερωτηματικά και ως προς το χρόνο δημοσιοποίησης του και ως προς την προφανή σκοπιμότητα του.
Αφ΄ενός φέρνει στην δημοσιότητα και αναίσχυντα συνδέει με μένα, στοιχεία για γεγονότα που συνέβησαν (8) οχτώ χρόνια μετά την αποχώρησή μου από την Περιφέρεια Κρήτης και αφ΄ετέρου έρχεται αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις Siemens και μεγάλων επιχειρηματιών με στελέχη της ΝΔ.
Παρά την προφανή προσπάθεια σας για δημιουργία εντυπώσεων, από το ίδιο το άρθρο σας δεν προκύπτει καμία κατηγορία εναντίον μου.
Επιθυμώ όμως, για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας μου, να τονίσω εξ’ αρχής τα παρακάτω, επισημαίνοντας ότι για κάθε σημείο του συκοφαντικού σας δημοσιεύματος υπάρχει ξεκάθαρη και αποστομωτική απάντηση.
Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι σας οφείλω ένα ευχαριστώ, γιατί για πρώτη φορά πληροφορούμαι έστω τμήματα του πορίσματος του Οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης, τα οποία στο σύνολο τους είναι, και λογικό, απαλλακτικά για μένα.
Όλα τα στοιχεία που παραθέτετε για την κατεδάφιση του ΞΕΝΙΑ, για την παραχώρηση του στο Δήμο Ηρακλείου, για την κατασπατάληση δημοσίων πόρων, για την αναστροφή των ενεργειών της Περιφέρειας Κρήτης από τα νόμιμα και λογικά, δεν με αφορούν, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε και προφανώς αναφέρεται στο πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή, όταν όλα αυτά συνέβησαν, εγώ δεν ήμουν Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, θέση από την οποία αποχώρησα τον Ιούνιο του 2000.
Μέχρι τότε, κατά την διάρκεια της θητείας μου, όλες οι ενέργειες μας στόχευαν στην ανακαίνιση του κτιρίου του ΞΕΝΙΑ -και όχι στην κατεδάφιση του- προκειμένου να στεγάσει τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.
Για τον σκοπό αυτόν:
1. Εξεδόθη η ΚΥ.Α. Τ/2019/28.4.98 (ΥΠΕΣΔΔΑ, Υπ Οικονομικών, Υπ Ανάπτυξης), με την οποία παραχωρήθηκε η χρήση του ΞΕΝΙΑ στην Περιφέρεια Κρήτης για 99 έτη, με αντίτιμο 150 εκατ. δρχ. και την υποχρέωση της Περιφέρειας να απορροφήσει με απόσπαση και μετά με μετάταξη τους 23 υπαλλήλους του ΞΕΝΙΑ που παρέμειναν ως υπάλληλοι του κλειστού ξενοδοχείου και εμισθοδοτούντο χωρίς να εργάζονται για αρκετά χρόνια.
2. Εγκρίθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η χορήγηση δανείου 600.εκατ. δρχ., με ενέχυρο τα ενοίκια των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
3. Δόθηκε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για την αποπληρωμή του δανείου από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (Υπουργείο Οικονομικών Γ.Λ.Κ 2/59475/20)
4. Ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την σύναψη του δανείου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης, που ανέλαβε την διαχείριση του δανείου για λογαριασμό της Περιφέρειας.
5. Υπεγράφη σύμβαση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης, για την εκπόνηση μελετών, για διενέργεια ερευνών και για δημοπράτηση του έργου.
6. Εκδόθηκε άδεια οικοδομικών εργασιών από τον Δήμο Ηρακλείου.
7. Υπήρξε στήριξη και σύμφωνη γνώμη των αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν στα ΔΣ του ΟΑΝΑΚ και του ΠΤΑ.
Σχετικά με τις αναφερόμενες στο συκοφαντικό άρθρο σας, δήθεν εξωσυμβατικές αναθέσεις για μελέτες και λοιπά, σας πληροφορώ ότι όλες οι συμβάσεις έγιναν τελείως νόμιμα από τον ΟΑΝΑΚ, σύμφωνα με το ειδικό νομικό καθεστώς που τον διέπει.
Η αναφορά στο άρθρο σας. ότι δεν είχα εξασφαλίσει πίστωση για το σύνολο του κόστους του έργου, είναι τελείως αστεία. Δεν γνωρίζω πολλά δημόσια έργα που να εκτελούνται με εθνικούς πόρους, δηλαδή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και να έχουν εξασφαλισμένη από την έναρξή τους την συνολική χρηματοδότηση.
Η συνήθης πρακτική του Ελληνικού Δημοσίου είναι η σταδιακή εκταμίευση πιστώσεων σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών.
Όσο για την βεβαιότητα σας, ότι σύντομα θα λογοδοτήσω στην Δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι ζημίωσα το Ελληνικό Δημόσιο, με το ποσό των 2.033.749,08 ευρώ!!!, θέλω να σας υπενθυμίσω αυτό που γνωρίζετε και προσποιείστε άγνοια.
Όπως πληροφορούμαι από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων του Ηρακλείου, η Εισαγγελία διεξήγαγε προκαταρτική εξέταση με βάση το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή. Η κυρία ανακρίτρια όχι μόνο δεν μου άσκησε δίωξη, όχι μόνο δεν με παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση, αλλά δεν με κάλεσε ούτε ως απλό μάρτυρα να καταθέσω.
Τουναντίον, δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων φέρουν την κυρία ανακρίτρια να παραπέμπει σε τακτική ανάκριση είκοσι οκτώ (28) άτομα. πλην εμού, για ενέργειες και αποφάσεις που ελήφθησαν πολύ χρόνο μετά την αποχώρηση μου από την Γ. Γ. της Περιφέρειας Κρήτης.
Να είστε βέβαιος ότι, όλες οι ενέργειες μου εξυπηρέτησαν τον κύριο στόχο, που ήταν η πλέον εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης με όφελος του Δημοσίου, των υπαλλήλων και των πολιτών.
Παράλληλα, διέσωζα ένα κτίριο το οποίο εθεωρείτο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, όπως πολύ σωστά αναδεικνύουν δημοσιεύματα πολλών αθηναϊκών εφημερίδων, με την ευκαιρία του έτους Κωνσταντινίδη, αρχιτέκτονα όλων των ΞΕΝΙΑ.
Κύριε Διευθυντά,
Από όλα τα παραπάνω, κάθε λογικός και ανεπηρέαστος αναγνώστης μπορεί αβίαστα να συμπεράνει ότι όλα τα στοιχεία της «αποκάλυψης – βόμβας» της εφημερίδας σας, για δήθεν σκάνδαλο και «διαχειριστική ανωμαλία – μαμούθ» είναι άσχετα με μένα και την πραγματικότητα.
Μόνο η εφημερίδα σας, μόνο εσείς και ο ευφάνταστος συντάκτης του άρθρου δεν κατανοήσατε τίποτα.
Γιατί ως φαίνεται, μόνο εσείς και ο συντάκτης σας είτε δεν κατανοείτε ότι διαβάζετε, πράγμα απίθανο, είτε έχετε ασκηθεί επιμελώς στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Είναι προφανές ότι, επιχειρείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις τέτοιες, ώστε αφενός μεν να αλλάξετε την πολιτική ατζέντα από την καθημερινά αποδεικνυόμενη στενή σχέση της Siemens και των ισχυρών επιχειρηματιών με την κυβέρνηση και αφετέρου να συμπαρασύρετε στο βούρκο της διαπλοκής της κυβέρνησης και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου.
Γι΄αυτό χρησιμοποιείτε εμένα, με την ιδιότητα μου του πρώην διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του. Και με χρησιμοποιείτε με πολύ χυδαίο τρόπο.
Όσο και αν προσπαθήσετε, όσο και αν υποβιβάσετε την νοημοσύνη των αναγνωστών σας, όσο και αν καταρρακώσετε την έννοια της δημοσιογραφίας και της αντικειμενικότητας, όσο και αν παραποιήσετε τα στοιχεία δημοσίου εγγράφου που σας διέρρευσαν και δεν είχατε την ευθιξία και την τόλμη να δημοσιεύσετε ολόκληρο, ότι και να κάνετε, δεν μπορείτε να τεκμηριώσετε καμία κατηγορία εναντίον μου, ούτε μπορείτε να σπιλώσετε το όνομα μου.
Είναι προφανές και αυταπόδεικτο ότι, δεν έχετε και δεν δημοσιεύσατε κανένα στοιχείο για να στηρίξετε τα συκοφαντικά σας υπονοούμενα. Αν έχετε άλλα, παρακαλώ να τα δημοσιεύσετε για να πάρετε την δέουσα απάντηση.
Εάν δεν έχετε, που δεν έχετε, τότε είστε κοινοί συκοφάντες.
Κατόπιν αυτών, ζητώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια, με αντίστοιχο σε θέση και έκταση δημοσίευμα.
Διατηρώ στο ακέραιο το δικαίωμα μου να προστατεύσω με κάθε νόμιμο μέσο την τιμή και την αξιοπρέπεια μου.
Κοινοποιώ την απάντηση μου σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, γιατί επιθυμώ να γίνουν κοινωνοί της αλήθειας και όσοι έτυχε να πληροφορηθούν το δικό σας συκοφαντικό από κάθε άποψη δημοσίευμα.


Εν αναμονή των ενεργειών σας

Βασίλης Βαλασόπουλος