ΟΣΕ: Μεγάλο «αλισβερίσι» και «μίζες», κατά τα πρότυπα της «μαφίας.Υπό έρευνα αρκετοί εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και ένας συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ.


απο βημα.
Μεγάλο «αλισβερίσι» και «μίζες» εις βάρος του ΟΣΕ, με υπέρβαρες αμαξοστοιχίες και αδήλωτα εμπορεύματα, από κυκλώματα που παράγοντες του Οργανισμού περιγράφουν τη λειτουργία και τις μεθόδους τους κατά τα πρότυπα της «μαφίας», διερευνά το κλιμάκιο της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), το οποίο έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις υπηρεσίες του ΟΣΕ. Οι ίδιοι παράγοντες του ΟΣΕ κάνουν λόγο για «παράγκα» και για «μαφία» που δρούσε στον Οργανισμό για πολλά χρόνια και δεν δίσταζε να απειλεί ορισμένους που επιχείρησαν στο παρελθόν να διερευνήσουν τις ρεμούλες, χωρίς καμία διοίκηση να μπορέσει να την αγγίξει. Υπό έρευνα βρίσκονται τώρα αρκετοί εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και ένας συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ που φέρεται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο. Πρόκειται για πρόσωπο του οποίου ερευνάται το «πόθεν έσχες», καθώς εμφανίζει περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά του. .....
..........Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η «μαφία» του ΟΣΕ είχε στήσει μια ιστορία με τα λεγόμενα «μαύρα βαγόνια» και τη διακίνηση αδήλωτων ή λαθραίων εμπορευμάτων. Πήγαιναν λοιπόν νύχτα, φόρτωναν, προσέθεταν βαγόνια σε αμαξοστοιχίες και εισέπρατταν χρήματα ή μίζες για να γλιτώνουν οι διακινητές το κόστος μεταφοράς που θα έδιναν στον ΟΣΕ.
Εισαγγελία θα διερευνήσει και το άλλο σκάνδαλο που αφορά τις πλαστογραφήσεις για τις πωλήσεις του σκραπ (παλιοσίδερα). Παράγοντες του ΟΣΕ αναφέρουν ότι μόνο από τις εκποιήσεις παλαιού σιδηροδρομικού υλικού ο Οργανισμός έχει ζημιωθεί από 5 ως 10 εκατ. ευρώ, τα οποία μοιράστηκε η «μαφία» του ΟΣΕ. Η διοίκηση του Οργανισμού ερευνά 20 παρόμοιους φακέλους από το 2004 ως σήμερα, ενώ 14 αντίστοιχοι φάκελοι της περιόδου 2000-2004 έχουν κάνει «φτερά» και αναζητούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος που κατατέθηκε στον εισαγγελέα, σε μία μόνο σύμβαση ο ΟΣΕ πληρώθηκε για 200 τόνους σκραπ, όταν ο «πλειοδότης» οικειοποιήθηκε 9.500 τόνους. Σε άλλη περίπτωση, εταιρεία παραποίησε τη σύμβαση και ενώ επισήμως προβλεπόταν η εκποίηση 200 τόνων με αντίτιμο 15.000 ευρώ, τελικά παράνομα εκποιήθηκαν 15.000 τόνοι υλικού αντί 800.000 ευρώ.
----------------------------------------
Η ειδηση δεν ειναι ασφαλως οτι κλεβανε.
Αυτο το ξερει ηδη ο πολιτης.
Η ειδηση ειναι οτι τους πιασανε....

Σχόλια