Επειδη οι ομογενεις ψηφιζουν ΝΔ το ΠΑΣΟΚ προσπαθει να εμποδισει το νομοσχεδιο που τους δινει ψηφο. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.


απο ελευθερο τυπο.
Νέα προσπάθεια εξασφάλισης συναίνεσης -από μηδενική βάση- ξεκινά η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που θα δώσει δυνατότητα ψήφου στους ομογενείς.Η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έχει προσκαλέσει σε σύσκεψη εκπροσώπους των κομμάτων και μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, θα επιχειρήσει να τους πείσει να συγκατατεθούν σε μια ρύθμιση που μπορεί να κρίνει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, καθώς -όπως εκτιμάται- αφορά ποσοστό ψηφοφόρων της τάξεως του 3%. Η σύγκλιση απόψεων είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ στους ομογενείς είναι σημαντικό και για το λόγο αυτό προβλέπουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρει τρόπο να οδηγήσει τη συζήτηση σε αδιέξοδο.
Το ΠΑΣΟΚΑντίθετα, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται η βούληση για εποικοδομητική στάση στο διάλογο, χωρίς να δίνεται λευκή επιταγή, όπως έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα εμφανιστεί εξαιρετικά διαλλακτική ως προς τις αλλαγές που ζητεί το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού στο προσχέδιο νόμου που είχε κατατεθεί το 2007, προκειμένου να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ έναντι των ομογενών. Για την ψήφιση του νόμου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών.Το μείζον αίτημα των αποδήμων είναι η αύξηση των βουλευτών Επικρατείας από 12 σε 15 (κάτι το οποίο επιτρέπεται από το Σύνταγμα), ώστε οι τρεις επιπλέον να προέρχονται από την ομογένεια. Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου που είχε συζητηθεί το 2007, οι Ελληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στη χώρα διαμονής τους εφόσον έχουν ελληνική ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στα ελληνικά δημοτολόγια. Η ψηφοφορία θα γίνεται σε εκλογικά τμήματα που θα λειτουργούν στις ελληνικές πρεσβείες και στα προξενεία με την εποπτεία ανώτατων δικαστικών λειτουργών.
-----------------------------------
Δεν φτανει που με νομο αθωωσαν τα λαμογια.
Δεν φτανει που εφεραν εκλογικο νομο για να μην μπορει η ΝΔ να κανει κυβερνηση αδιαφορωντας για τον τοπο.
Τωρα δεν αφηνουν και τους ομογενεις να ψηφισουν επειδη ψηφιζουν κυριως την ΝΔ.
Προκειται για ΕΓΚΛΗΜΑ.
Ειναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Xρωματίζεσαι μπλε Λύκε. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΚΕ δέχονται. Αντιπροτείνουν ψήφο στους μετανάστες που ζουν εργάζονται και προσφέρουν εδώ. Θα έρχεται ο Ελληνοαμερικανός να ψηφίζει που ζει μακριά και ψηφίζει στις ΗΠΑ και δεν θα ψηφίζουν οι ντόπιοι, που ζουν τα προβλήματα του τόπου. Είναι άδικος παραλογισμός.
Οι Έλληνες του εξωτερικού που θα ψηφίσουν θα είναι ενεργούμενα των βρωμερών παπάδων-παιδεραστών των ΗΠΑ.
Ο χρήστης wolf είπε…
μιλαμε για ελληνες πολιτες ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε μας λες αγαπητέ 2.49,

σε πόσες χώρες ξέρεις να δίνεται δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες αν πρώτα δεν πάρουν την υπηκοότητα της χώρας αυτής, μετά από πολυετή παραμονή?

Και στη χώρα μας γίνονται ελληνοποιήσεις, για όσους όμως πληρούν τα θεσπισμένα κριτήρια.

Αλίμονο αν δινόταν δικαίωμα ψήφου σε όλους τους αλλοδαπούς, άνευ όρων! Αυτά δεν γίνονται πουθενά!

Άσε που οι ιδιαιτερότητες της περιοχής καθιστούν μια τέτοια πρόταση απαγορευτική. Για παράδειγμα, αν δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, είναι βέβαιη η δημιουργία αλβανικού κόμματος, το οποίο μάλιστα θα μπει στη βουλή και, με δεδομένη την δυσκολία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, το κόμμα αυτό θα συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έτσι ολόκληρο το πολιτικο σύστημα θα καταστεί όμηρος μιας μειοψηφίας Αλβανών του 4-5%.

Και για να μη νομίζεις ότι αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, μην πας μακριά. Δες τι έγινε στο Κόσοβο (ανεξαρτητοποίηση) και τι γίνεται στην πΓΔΜ (ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις τα μειοψηφικά Αλβανικά κόμματα).

Επομένως θα συνιστούσα στα παλληκάρια του ΣΥΡΙΖΑ να εξαντλούν το λαϊκισμό τους σε ζητήματα ήσσονος σημασίας, διαφορετικά γίνονται επικίνδυνοι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλή η δεξιά στροφή wolf...πόσο στοίχισε στον Ρουσόπουλο?
βγάζει μάτι αδελφέ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
Ο χρήστης wolf είπε…
ο διπλωματης (αν ειναι διπλωματης) μπορει να μιλησει επι της ουσιας?