Οι αμερικανοι βοηθησαν τους Τουρκους να μπουν στην Κυπρο; Πραγματικα γεγονοτα με λεπτομερειες απο τον Ιγνατιου...


Γραφει μεταξυ αλλων ο Ιγνατιου
......Στις 15 Ιουλίου 1974, και ενώ ο Αρχιεπίσκοπος φτάνοντας στη Λευκωσία από το Τρόοδος ήταν βέβαιος για τη νίκη του εναντίον της χούντας, τα άρματα μάχης της Εθνικής Φρουράς είχαν περικυκλώσει το Προεδρικό Μέγαρο. Την αναγγελία για την επικράτηση των πραξικοπηματιών, ακολούθησε η κινητοποίηση της πολεμικής μηχανής της Τουρκίας, η οποία -με την βοήθεια των Αμερικανών- εισέβαλε στην Κύπρο... Αποκαλυπτικό έγγραφο των όσων ειπώθησαν στην συνάντηση Οι Αμερικανοί δείχνουν πρωτόγνωρο ενδιαφέρον για την σύγκρουση του Μακάριου με την ΕΟΚΑ Β Το τελευταίο διάστημα, ομάδες ερευνητών και δημοσιογράφων, ανάμεσά τους και ο υποφαινόμενος, κατάφεραν να επιτύχουν την δημοσιοποίηση σειράς εγγράφων για την ΕΟΚΑ Β', τα οποία βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, καθώς έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές επίσημες ιστοσελίδες της αμερικανικής κυβέρνησης......

ολο το αρθρο στο http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=491
ΥΓ Το ολο θεμα ηρθε στην επικαιροτητα απο τα αμερικανικα αρχεια που αποχαρακτηριστηκαν ...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαι 82 χρόνων.

Πολύ λυπάμαι που ένα σοβαρό θέμα σαν αυτό δεν έχει κανένα ΣΧΟΛΙΟ !

Κρατείστε τις καρέκλες σας (και σείς bloggers τα σκαμνάκια σας).

Σε λίγα τέρμινα θα υποχρεωθείτε να να ζητάτε απο τον ΟΗΕ τά ανθρώπινα δικαιώματα και την "αποζημίωση" απο τούρκους απο αλβανούς και σκοπιανούς.

"Χαμογελάτε" σφιχτά για δήθεν διπλωματικές επιτυχίες σας , αγνοείτε τον μέσο πολίτη (και σείς κύριε Στυλιανίδη) και μετά θα περιμένετε να σας υπεραπιστεί ... ποιός ; ... ο μέσος πολίτης που μόνο αυτός ξεσκίστηκε γιά να σπουδάσει και είναι ο μόνος που πάει φαντάρος στα σύνορα; (είναι και άνεργος διότι δεν τον προσέλαβαν στην τράπεζα "εξω" απο τον ΑΣΕΠ , δεν ηταν παιδι με παραταξιακό "χρώμα" αλλά παιδί με τα όλα του).

Οταν η κυβέρνηση - τα τελευταία 20 χρόνια - είναι με το μέρος του κάθε "εκλεκτού" το παιχνίδι έχει χαθεί εκ των προτέρων.

ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΛΟΥΣ.
Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΑΚΕΣ".

Συνεχίστε όπως και να έχει, δεν μπορούσα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.