Στο στοχαστρο οι λογαριασμοι Μαυριδη και Χριστοφορακου. Οσοι πιστευαν αλλα διαψευδονται...

απο ελευθερο τυπο.
Νέες και καυτές εξελίξεις δρομολογούν τα πρώτα αποτελέσματα από την «έφοδο» Ζορμπά στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

«Λαβράκια» βγάζει η έρευνα του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος Γιώργου Ζορμπά για τους λογαριασμούς του μαύρου χρήματος της Siemens, αλλά και τον εντοπισμό των αποδεκτών του. Στο στόχαστρο της Αρχής μπήκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο εκ των πρώην υψηλόβαθμων στελεχών του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα Πρόδρομου Μαυρίδη και Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Το 2005 κατατέθηκαν σε ελληνική τράπεζα από τον κ. Μαυρίδη 21 εκατομμύρια ευρώ, που φέρονται να προέρχονται από τα «μαύρα ταμεία». Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πηγές από την Αρχή τα χρήματα αυτά είχε φέρει στη χώρα μας ο κ. Μαυρίδης, ο οποίος έχει κληθεί και έχει καταθέσει με την ιδιότητα του «υπόπτου» στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου. Μάλιστα χρησιμοποίησε τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3259/2004, ο οποίος όριζε ότι όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να φέρουν στη χώρα μας χρήματα από καταθέσεις τους στο εξωτερικό, χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσουν την προέλευσή τους. Η μόνη δέσμευση που είχαν ήταν να πληρώσουν στις ελληνικές αρχές το 3% των εισαγόμενων ποσών. Μέσω του νομικού… παραθύρου ο Πρόδρομος Μαυρίδης κατέβαλε για τα 21 εκατομμύρια ευρώ 630.000 ευρώ ως φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Τα υπόλοιπα κατατέθηκαν σε μία και μόνο τράπεζα. Οι «ράμπο» όμως της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τους σχετικούς ελέγχους διαπίστωσαν ότι λίγους μήνες αργότερα, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο το έκανε, «σήκωσε» τα 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μετέφερε ξανά σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά στο υπόλοιπο χρηματικό ποσό, δηλαδή αυτό των περίπου 10.400.000 ευρώ, έχει ζητηθεί η αναλυτική κίνηση του λογαριασμού προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης τους το κρίσιμο χρονικό διάστημα, δηλαδή από το 2005 έως το 2006. Επόμενος «στόχος» της Αρχής είναι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος. Εχουν ήδη ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών του, το μετοχολόγιό του καθώς και οι φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει από το 2002 μέχρι και σήμερα.

Εγκυρες πηγές βεβαιώνουν τον ΕΤ ότι τα ίδια αιτήματα αφορούν και άλλα πέντε πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens και έχουν καταθέσει και αυτά ως «ύποπτα» τέλεσης αξιόποινων πράξεων στον κ. Αθανασίου.Πάντως, ο νόμος δίδει την ευχέρεια στον Γιώργο Ζορμπά να ενεργεί ως προανακριτικό όργανο, να εξετάζει μάρτυρες, να διεξάγει εφόδους (μέσω της ΥΠΕΕ) και να ζητεί το άμεσο άνοιγμα ύποπτων για ξέπλυμα τραπεζικών λογαριασμών.
---------------------------------
Σε παρεες ακουει κανεις οτι δεν αποκλειεται η siemens σαν εταιρεια με την σημερινη της ηγεσια να μην θελει να ταυτιστει με τις πρακτικες της μιζας του παρελθοντος.
Σε καποιες παρεες μαλιστα καποιοι λενε οτι τιποτα δεν αποκλειει η εταιρεια να εχει αλλαξει ροτα και να θελει να συνεργαστει με το ελληνικο κρατος για να βγαλει στο φως ολα τα στοιχεια.
Κανεις δεν μπορει να ξερει ποια θα ειναι η συνεχεια.
Το λεω για καποιους φιλους που βιαστηκαν , και παρασυρθηκαν απο καποιες εφημεριδες οι οποιες ειτε δεν ξερουν ειτε ψευδονται και παραπλανουν τους αναγνωστες τους...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να δούμε αν θα μάθουμε ποτέ τι χρώμα είχαν αυτές οι μίζες μετά το 2005...
Γιατί πολύ φοβάμαι την αχρωματοψία που έχει ενσκύψει σε κάποιους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λαυράκια βγάζει ο Ζορμπάς γιαυτό η ΝΔ θα τον απολύσει. Μη κοροϊδευόμαστε wolf.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν πρόλαβε να 'στεγνώσει το μελάνι' και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε!
Για να καταλάβουν μερικά κορίϊδα (;) σαν κι' εσένα wolf ότι τα περί "σεμνότητας και ταπεινότητας" είναι το κουτόχορτο που καταναλώνετε καθημερινά
Περαστικά σας!