Public issue: Στις 3,5 μοναδες η διαφορα (χωρις τα τελευταια γεγονοτα) , 17,5 ο ΣΥΝ, καταρρευση Γιωργου.

Καταλύτη για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό χαρακτήρισε το πρόβλημα της ακρίβειας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής, σχολιάζοντας τα ευρήματα του Βαρόμετρου Ιουνίου του ΣΚΑΪ, της Καθημερινής και της Public Issue που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στις 21:00.
Ο κ. Μαυρής παρατήρησε ότι υπάρχει εντυπωσιακή άνοδος των πολιτών τους οποίους απασχολεί το πρόβλημα της ακρίβειας.
Ενδεικτικό είναι ότι για το θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας ένας στους δύο Έλληνες (48%) δεν εμπιστεύεται ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, με την αξιωματική αντιπολίτευση όμως να προηγείται πλέον της κυβερνητικής παράταξης (με 26% έναντι 21% της ΝΔ).
Παράλληλα, πρώτο πρόβλημα για τους πολίτες αναδεικνύονται οι ανατιμήσεις, οι οποίες πριν από 8 μήνες καταλάμβαναν την 8η θέση. Μάλιστα, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 68% προβλέπουν ότι το πρόβλημα θα κλιμακωθεί τους επόμενους 12 μήνες, σε αντίθεση με ένα ποσοστό 28% που πιστεύουν το αντίθετο.Οι ανατιμήσεις επηρεάζουν και το πολιτικό σκηνικό. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 35% έναντι 31,5%, ωστόσο η διαφορά από 6 μονάδες στη
δημοσκόπηση
του Μαΐου έπεσε στις 3,5%.
Τα ποσοστά του Συνασπισμού παραμένουν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή σημειώνει 17,5%
, ενώ το ΚΚΕ καταγράφει 8% και ο ΛΑΟΣ 4,5% . Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, δεν προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς, αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές η ΝΔ θα συγκέντρωνε 134 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 85, ο ΣΥΡΙΖΑ 47, το ΚΚΕ 22 και ο ΛΑΟΣ 12.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και το Γιώργο Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 40% θετικές γνώμες, καταγράφοντας όμως πτώση 5 μονάδων σε σχέση με το βαρόμετρο του Μαίου, 33% απαντούν πως κανένας απ τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ 25% εμπιστεύονται το Γιώργο Παπανδρέου.
Στη σύγκριση όλων των πολιτικών αρχηγών για το ποιος είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει το 33% των προτιμήσεων καταγράφοντας πτώση 6 ποσοστιαίων μονάδων, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 16% και άνοδο 3 μονάδες, ο Αλέξης Τσίπρας με 15% από 17 τον προηγούμενο μήνα
και ακολουθούν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και η Αλέκα Παπαρήγα με 4%.
Ωστόσο, ποσοστό 23% απαντά πως κανένας πολιτικός αρχηγός δεν είναι κατάλληλος.
Ο Συνασπισμός εξακολουθεί να θεωρείται από την πλειοψηφία ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.
Απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση της χώρας δηλώνουν το 75% των Ελλήνων και μόλις 16% αισιόδοξοι.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου σε δείγμα 1022 πολιτών
------------------------------------
Ειναι σιγουρο οτι τα πραματα ειναι λιγο χειροτερα για ΝΔ τωρα που μιλαμε.
Παραμενει η αποψη της παμπλικ ισου για τον ΣΥΝ.
Ομως οι καμπανες χτυπανε αλλου.
Στην ΝΔ ασφαλως.
Καποια πραματα κρατιουνται με το ζορι εδω και λιγο καιρο.
Υπαρχει βεβαια το θεμα της ακριβειας.
Αλλα υπαρχει και το αλλο θεμα.
Τα κερδη του Γιωργου ειναι μηδαμινα για αντιπολιτευση και για την συγκεκριμενη συγκυρια που διανυει η κυβερνηση.

Σχόλια