Ο Τελλογλου περιγραφει χαρτι και καλαμαρι τις συννενοησεις που εγιναν ...


Τελλογλου (καθημερινη)
H εξέταση του Ιωάννη Πιταούλη, κατόχου του λογαριασμού 41.12.29.486 στην τράπεζα ΑΒΝ AMRO του Ρότερνταμ, οδήγησε σε μια αλυσίδα μερικών ομολογιών που φέρνουν σήμερα τον πρώην σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, κ. Θ. Τσουκάτο, ενώπιον του ανακριτή. Η «Κ» αλλά και η εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ είχαν επισημάνει ήδη από τις 3 Ιουνίου, την ανάγκη παροχής εξηγήσεων από τον κ. Πιταούλη, ενός προσώπου που φαινόταν και ήταν «περιθωριακό» στο πλέγμα του γιγάντιου σκανδάλου Siemens.
Με το υπόμνημα που κατέθεσε την Τρίτη ο κ. Πιταούλης αποκάλυπτε ότι η εντολή για το έμβασμα του ποσού από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens στο πλαίσιο του ποσοστού 2%, που δινόταν σε κόμματα και πολιτικούς, είχε δοθεί από τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο.
Παράλληλα, όπως έγραψε η «Κ», γίνονταν συσκέψεις για να «σχηματισθεί» έναντι του εισαγγελλέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου μια «ανθεκτική και συμπαγής επιχειρηματολογία».
Σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες μία από τις ιδέες που «έπεσε στο τραπέζι» ήταν να γίνει επίκληση χρησιμοποίησης κουπονιών
από τις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη Γερμανία. Ενας από τους ανθρώπους, που συμμετείχαν στις συζητήσεις αυτές, είπε στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι τα χρήματα που έφτασαν από τον κ. Πιταούλη, από την Ολλανδία στην Ελλάδα, δόθηκαν στο συνεργάτη του πρωθυπουργικού συμβούλου κ. Γ.Γ. (σ.σ. το ονομά του στη διάθεση της «Κ») σε δύο βαλίτσες. Ο τελευταίος μετέφερε τα 170 περίπου εκατ. δραχμές και τα παρέδωσε στον κ. Τσουκάτο.
Ενας άλλος από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις συζητήσεις για την «επιχειρηματολογία» Τσουκάτου ενώπιον του εισαγγελέα, είπε στην «Κ» ότι κάποια στιγμή στέλεχος του άλλου μεγάλου εθνικού προμηθευτή του ΟΤΕ παρενέβη, προτείνοντας να ενταχθεί η υπόθεση αυτή στην υπό σχηματισμό δικογραφία των Patriot, που «θα είναι πιο αδύνατη». Το έμβασμα προς τον κ. Πιταούλη έγινε λίγο πριν από την υπογραφή της συμφωνίας για τους πυραύλους. Εκταμιεύτηκε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens στις 4 Φεβρουαρίου 1999 και «έφτασε» αυθημερόν στον λογαριασμό του κ. Πιταούλη από τον χειριστή των «μαύρων ταμείων» Βόλφγκανγκ Ρούντολφ, αφού έκανε τρεις «στάσεις», την τελευταία στο γνωστό λογαριασμό της τράπεζας Ραϊφέιζενμπανκ του Ζάλτσμπουργκ.
---------------------------------------
Εεεεεεετσι λοιπον...
Πρωτα οι συσκεψεις για να σχηματισθει συμπαγης επιχειρηματολογια και μετα το βραδυ στις Μεγκαλες ειδησεις το θεμα χαλαρα....
Χαλαρααα
Και τα λεφτα στις βαλιτσες....

Σχόλια