Τι θα βγει απο λεπτο σε λεπτο απο τη συνοδο κορυφης στις Βρυξελλες; Μηπως κατι καλο για την Ελλαδα;


Η κυβέρνηση και η Ντόρα έχουν κάνει πολύ δουλειά το τελευταίο διάστημα.

¨Οπως λέει σήμερα και ο Χιώτης στο Βήμα 'Η ΝΜ διασφάλισε την επανάληψη των συμπερασμάτων της Συνόδου του ΝΑΤΟ και στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου των ηγετών της ΕΕ'.

Το κείμενο των συμπερασμάτων θα αναφερει ρητώς οτι η ΠΓΔΜ δεν μπορει να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις αν δεν επιλυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας , μία εξέλιξη που προδιαγράφει και τις εξελίξεις ως το τέλος του χρόνου όπου η Σύνοδος του Δεκεμβρίου θα κληθεί να απαφασίσει πως θα χειριστεί την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίωςν με την ελληνική κυβέρνηση να επαναλαμβάνει και τη τακτικκή που ακολούθησε στο Βουκουρεστι.

Δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε τα βέτο μας να έρθει και εκεί φυσιολογικά, παρά τις ενέργειες ρούπελ (υπεξ Σλοβενίας προεδρεύων ΕΕτην Δευτέρα στο ΣΓΥΕΣστο Λουξεμβούργο) όπου προσπάθησε να απεμπλέξει την πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ με τη λύση του ονόματος, κάτι που μετά από σθεναρή αντίσταση της Ντόρας αλλαξε.

Φτάνουμε λοιπόν τώρα μετά απο πολύ δουλειά και διαπραγματευση στο σημείο να δηλώνει ο σλοβένος Π/Θ ότι η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόλις εκπληρωθούν όροι όπως το όνομα...που μπορεί να μήν είναι θέμα απολύτως ευρωπαικών θεσμών αλλά είναι απαραίτητη προυπόθεση..για Σκόπια...
Για να μην ξεχναμε οτι περα απο ολα αυτα υπαρχει και η πραγματικη πολιτικη.
Οσο για τα δικα μας. Ερχονται και αλλα...
Μπορει και σημερα...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιβεβεαιωθηκε στο γραπτο κειμενο των αρχηγων κρατων.Μια ακομα πολυ καλη κινηση του καραμανλη στη σκακιερα του σκοπιανου.Εχει στριμωξει τους σκοπιανους στην γωνια!!
Εξω παμε καλα