Φοβαμαι την Ελλαδα απο τοτε (98) που Ελληνες με απειλησαν οτι θα πεθανω αν δεν δωσω μιζα.

Ο Τασος Τελλογλου στην καθημερινη.
Ο άνθρωπος που μας έχει δώσει ραντεβού μοιάζει να πλησιάζει τα 70. Επρόκειτο να καταθέσει την προσεχή εβδομάδα στο δικαστήριο του Μονάχου αλλά δεν θα εμφανιστεί. Το ραντεβού μας πραγματοποιείται το απόγευμα της Πέμπτης, όχι μακριά από το δικαστικό μέγαρο της βαυαρικής μητρόπολης. Μαζί του βρίσκεται ο δικηγόρος του, που τον συνοδεύει και στις ανακρίσεις της εισαγγελίας και στις έρευνες της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Debevoise & Plimpton.
Στο τέλος της δεκαετίας του '90, ο μάρτυρας αυτός απασχολείτο στα «μαύρα ταμεία» του τομέα των τηλεπικοινωνιών της μητρικής εταιρείας και έχει ακριβή εικόνα για όσα συνέβησαν τότε στην Ελλάδα.
«Φοβάμαι την Ελλάδα από την εποχή της σύμβασης με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αφορούσε κάποιο σύστημα τηλεπικοινωνιών του στρατού (ΕΡΜΗΣ). Εγώ δεν είχα ανακατευτεί με τις «διακριτικές πληρωμές», αλλά ένας συνάδελφός μου με τον οποίο δουλεύαμε μαζί.
Μια μέρα πήρε τηλέφωνο ένας τοπικός συνεργάτης από την Ελλάδα (το όνομά του βρίσκεται στη διάθεση της «Καθημερινής») και του είπε «αν δεν μου δώσεις προμήθεια 5%, θα πεθάνεις».
Ο συνάδελφός μου ξαφνιάστηκε, τα έχασε, και σαστισμένος απάντησε «μα πρέπει να ρωτήσω τους παραπάνω».
Επειτα πήρε τηλέφωνο τον Δ. στην Ελλάδα, που ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα, και αυτός του είπε ότι θα φροντίσει να σταματήσουν να τον απειλούν.
Υστερα από μερικές εβδομάδες μάθαμε ότι είχαν πάρει τα ρούχα και το αυτοκίνητο του Δ. οι άνθρωποι του Ελληνα μεσάζοντα».
----------------------------------------
Απο μια ελαχιστη επαφη που εχω (εμμεση τελειως) με τα κυκλωματα προμηθειων γνωριζω οτι ειναι επικινδυνοι.
Αυτα που γινονται εκει γινονται μονο στο σινεμα.
Μιλαμε για επικινδυνους ανθρωπους και μεθοδους μαφιας.
Τιποτα απο αυτα δεν εχει βγει.
Αν βγουν θα φριξει ο Ελληνας πολιτης.
Αυτα που μαθαινουμε ειναι η κορυφη του παγοβουνου...
Υπαρχουν στελεχη που εχουν παραιτηθει και αλλαξαν τελειως επαγγελματικο προσανατολισμο οταν ειδαν τι γινεται στις προμηθειες του στρατου.
Παρακολουθησεις, απειλες, σπασιματα αυτοκινητων κλπ θεωρουνται εντελως δεδομενα...

Σχόλια