Oι απελπιστικα ξεπερασμενοι πολιτικοι προισταμενοι και η διαλυμενη κρατικη μηχανη.

Ο Παπαχελας γραφει στην καθημερινη.
Οι πολιτικοί μας είναι απίστευτα επαρχιώτες. Αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά με το πώς η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί -μόνη στον πολιτισμένο κόσμο- εκτός Κιότο. Υπουργός και υφυπουργός αποφάσισαν να «μπουρδουκλώσουν τους ξένους» με κλασικά βαλκανικά τεχνάσματα.
Αλλοτε ο αρμόδιος για τους ρύπους υπάλληλος έλειπε διακοπές, αλλοτε ο υπάλληλος του ΟΗΕ τηλεφωνούσε σε ένα νούμερο που δεν υπάρχει. Και όταν τα πράγματα έφτασαν στο παρά πέντε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου λειτούργησε όπως θα έκανε κάθε καλός κομματάρχης τοπικού επιπέδου.
Εστειλε τον υφυπουργό να «καθαρίσει πολιτικά» με βάση τη γνωστή αρχή «έλα μωρέ, θα τους πούμε ότι θα το κανονίσουμε αργότερα και εντάξει». Ελα όμως που στον ΟΗΕ ή στις Βρυξέλλες δεν τρέμουν μόλις δουν τον Χ υφυπουργό αλλά εκνευρίζονται, γιατί αντιλαμβάνονται την επιχειρούμενη κοροϊδία. Με αποτέλεσμα να είναι δύο φορές πιο σκληροί μαζί μας.....
....Κάτω από τους απελπιστικά ξεπερασμένους πολιτικούς προϊσταμένους υπάρχει μια διαλυμένη κρατική μηχανή. Ο τμηματάρχης που ανέβηκε στα χρόνια της κομματικής αναξιοκρατίας όχι απλά δεν μιλάει «τα ξένα», αλλά και δεν είναι πολλές φορές σε θέση να συντάξει ένα σημείωμα ή μια επιστολή με αρχή, μέση και τέλος.
Οταν βρίσκεται απέναντι σε ξένο τεχνοκράτη που περιμένει απολύτως ακριβείς και εξακριβώσιμες απαντήσεις, νιώθει σαν τον αρχοντοχωριάτη που συλλαμβάνεται να μπαίνει στο μετρό στην εσπερία χωρίς να έχει πληρώσει.
Αρχίζει τις δικαιολογίες, τα κλάματα και στο τέλος πληρώνει το πρόστιμο.
---------------------------------------
Εμεις να επαναλαβουμε απλως οτι ο Σουφλιας ειναι ακλονητος.
Δεν υπαρχει καμμια σκεψη καποιος να τον μετακινησει παρα τη θεληση του.
Μονος του θα αποφασισει τι θα κανει και αυτο θα γινει αποδεκτο χωρις δευτερη κουβεντα οποια και να ειναι η αποφαση του.
Αυτο ειναι το κλιμα για Σουφλια μεσα στην κυβερνηση.

Σχόλια