Και η Kυπρος θα φτιαξει πυρηνικο εργοστασιο. Ας το πουμε αλλιως. Ολοι εκτος απο την Ελλαδα θα εχουν πυρηνικα εργοστασια.

απο καθημερινη.
Μελέτη για την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στην Κύπρο θα ετοιμάσει η Υπηρεσία Ενέργειας του Κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας και θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή, αποκαλύπτει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Σόλων Κασίνης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ».
Ήδη, ανέφερε, υπήρξε κρούση από εταιρείες κατασκευής για την παραγωγή ασύλληπτα φτηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εταιρείες θα αναλάβουν την οικοδόμησή του πυρηνικού αντιδραστήρα και την ασφαλή αποθήκευση των ραδιενεργών αποβλήτων.
Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορούσε να αφορούσε βασικό φορτίο 200-400 μεγαβάτ, επεσήμανε ο Σόλων Κασίνης και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της μέρας θα μπορεί να προσφέρει φτηνή ηλεκτρική ενέργεια και κατά τη διάρκεια της νύχτας, που η ζήτηση μειώνεται αισθητά, να λειτουργεί για την προσφορά ενέργειας σε μονάδες αφαλάτωσης.
Μ' αυτό τον τρόπο θα αφαλατώνονται, σημείωσε ο κ. Κασίνης, πολύ μεγάλες ποσότητες θαλάσσιου νερού και μάλιστα σε ιδιαίτερα φτηνό κόστος.
Το νερό που θα αφαλατώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, να μεταφέρεται στα φράγματα για να βρίσκονται πάντοτε γεμάτα. Με αυτό τον τρόπο θα λύσουμε και το υδατικό πρόβλημα και με πολύ χαμηλό κόστος, κατέληξε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας.
------------------------------------
Δεν χρειαζεται κανενα σχολιο νομιζω.
Καλα οτι οι Κυπριοι ειναι γατοι δεν νομιζω να το αμφισβητει κανεις μας.
Ξερετε τι μισθους εχουν στην Κυπρο?
Καλυτερα να μη μαθετε....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αυτο ειναι το λιγοτερο κακο.
σε λιγο το "κινημα" των οικολογων,
θα εξοριση στα βαλκανια ,και τις
λιγες βιομηχανιες που μας απεμειναν.
θα φτιαξουμε λεει υπουργειο περιβαλλοντος,θα βολεψουμε μερικους αργοσχολους.
θα στησουμε λαικους αγωνες για να ανεβασει τα ποσοστα του ο συν.

οταν θα αυξηθει η ανεργια,
θα ιδρυσουμε "υπουργειο επαναπατρισμου" των εταιριων μας απο τα βαλκανια.
σε "δουλεια" να βρισκομαστε.