Η επιτροπη ανταγωνισμου ξυπνησε. Ελλειψη ανταγωνισμου και αδιαφανεια στην διυλιση. Κλουζω η επιτροπη, τσακαλια...


απο ναυτεμπορικη.
Διαπιστωνει σε εκθεση της η επιτροπη ανταγωνισμου.
Ειδικότερα, τα πιθανά προβλήματα που παρουσιάζονται στην αγορά λόγω της υψηλής συγκέντρωσης στο στάδιο της διύλισης, εντείνονται από το νομικό καθεστώς που αφορά στην τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας (90 ημερών) όπως ορίζεται από το ν. 3054/2002.
Παρά τις σχετικές τροποποιήσεις σε σχέση με το παλαιότερο καθεστώς και την ολοκλήρωση του δεύτερου μέρους του κανονισμού τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας, φαίνεται να εμφανίζονται σημαντικά προβλήματα, που επιτείνουν την έλλειψη ανταγωνισμού και την εν γένει αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει την αγορά της διύλισης....
...Τα ανωτέρω, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και στρεβλώσεις στην ομαλή και ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς καταγράφοντας αρνητικές συνέπειες στην τόνωση του ανταγωνισμού μέσω των εισαγωγών πετρελαιοειδών».
Ως προς την έλλειψη διαφάνειας στην εν λόγω αγορά, η Επιτροπή τονίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ανάλυση των επιμέρους στοιχείων κόστους από τις εταιρείς διύλισης (κόστος τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας, κόστος πρώτης ύλης, κόστους αργού), πράγμα που συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθεστώτος αβεβαιότητας, το οποίο μεταφέρεται και στα επόμενα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας (χονδρική εμπορία, λιανική πώληση).
------------------------------
Μεγαλα τσακαλια η επιτροπη ανταγωνισμου.
Αυτα που εβγαλε ο Πρετεντερης κανοντας ρεπορταζ 5 λεπτων ασχοληθηκε η επιτροπη ανταγωνισμου ποιος ξερει ποσες βδομαδες να το καταλαβει...
Αυτοι ετσι οπως πανε θα βαλουνε και προστιμα για δεσποζουσα θεση...
Αλλα μπα...
Που να βαζεις προστιμα τωρα...
Ασε καλα καθομαστε...
Προσεξτε τι λενε.
Βασικα κανεις δεν ξερει τα κοστη των εταιρειων διυλισης...
Χαλαραουα...
Μην αγχωνομαστε....
Πληρωνουμε ολοι εμεις τα μεγαλα κοροιδα....
Αλλα κανεις δεν ξερει αν οι τιμες συνδεονται με τα κοστη...
Μια χαρα....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν πάει άλλο με τα ολιγοπώλια στην Ελλάδα.
Τράπεζες, διυλιστήρια, supermarket, μεσάζοντες λαϊκών μας πίνουν κυριολεκτικά το αίμα.
Μπορεί κ. Αλογοσκούφη να έχεις πετύχει στη μείωση των κρατικών δαπανών αλλά στο σκέλος της ακρίβειας τα πράγματα είναι ακριβώς όπως ήταν επί ΠΑΣΟΚ.
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
Να προσληφθεί αμέσως ειδικευμένο προσωπικό, να θεσπισθούν αυστηρές διαδικασίες για να μην λαδώνονται οι υπάλληλοι, να κινείται πιό γρήγορα η δικαιοσύνη και, το κυριότερο, να δημοσιοποιούνται οι απατεώνες.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ).