ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.


Από http://www.karsilamas.blogspot.com/
Αυτή η φωτό τραβήχτηκε σήμερα με το κινητό μου.
Δυστυχώς η εικόνα δεν αποτυπώνει επαρκώς το μέγεθος της μόλυνσης που το συγκεκριμένο πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ,επέφερε στον περιβάλλοντα χώρο.
Η μέρα έγινε ξαφνικά νύχτα από τους πυκνούς μαύρους καπνούς.Μιά έντονη μυρωδιά πλημμύρισε όλον τον χώρο του λιμανιού αλλά και τις γύρω κατοικίες.Παρ'όλα αυτά το πλοίο συνέχισε ακάθεκτο να ζεσταίνει τις μηχανές του για κανά δεκάλεπτο.
Τηλεφώνησα αμέσως στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας,οι οποίοι με παρέπεμψαν στην Επιθεώρηση πλοίων που με την σειρά τους με παρέπεμψαν στο κεντρικό λιμεναρχείο.Εκεί τελικά με διαβεβαίωσαν ότι θα επιληφθούν του θέματος,αφού έγιναν κι άλλες καταγγελίες.
Ελπίζω ότι πράγματι θα εξέτασαν το πλοίο και ειδικά τα φουγάρα του.Σε μιά εποχή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης,είναι σκάνδαλο τέτοιου είδους ρύπανση του αέρα.Το θέμα πάντως είναι ότι η μόλυνση στον Πειραιά από τα πλοία είναι μεγάλη και ειδικά για τους κατοίκους που έχουν την ατυχία να μένουν κοντά στο λιμάνι.
Αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα καράβια και ειδικά τα παλιότερα πληρούν τις προϋποθέσεις προστασίας του περιβάλλοντος.Και αμφιβάλλω βάσιμα αν γίνονται από τις αρμόδιες αρχές οι επιβαλλόμενοι έλεγχοι.
Αποτέλεσμα όλων αυτών η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Πειραιά και η έκθεση των κατοίκων σε σοβαρούς κινδύνους.
Ακούει κάποιος υπεύθυνος άραγε;

Σχόλια