Αλογοσκουφης: Ναι υπαρχουν ολιγοπωλια.Να πιεσουμε ολοι να τους αναγκασουμε να πουν ονοματα. Ετσι δεν γινεται τιποτα.


απο το βημα.
Σ το στόχαστρο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού έχουν τεθεί οι πολυεθνικοί όμιλοι καταναλωτικών προϊόντων. Αυτεπάγγελτοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη σε 55 κλάδους της αγοράς από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπ.Ζησιμόπουλος μιλώντας στο «Βήμα» ανέφερε ότι υπό έρευνα βρίσκονται οι κλάδοι των απορρυπαντικών, των φυτικών λιπών, των παιδικών τροφών, των ζυμαρικών, της παιδικής πάνας, των σνακς, της μπίρας και των ξυριστικών ειδών, ενώ η υπόθεση που αφορά την αγορά του καφέ θα αρχίσει να εκδικάζεται στις 22 Μαΐου. ......
......Επ΄ αυτού μάλιστα είναι χαρακτηριστική η χθεσινή αναφορά του υπουργού Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά είπε: «Η ελληνική αγορά σε πάρα πολλούς κλάδους χαρακτηρίζεται από ολιγοπώλια.Αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα.Και αυτό δεν είναι τωρινό πρόβλημα,είναι πρόβλημα πολλών χρόνων.Είναι μια ευκαιρία,λόγω του γεγονότος ότι το θέμα των τιμών έχει λάβει τώρα αυτή την έκταση που έχει λάβει,να πάρουμε ακόμη πιο τολμηρά μέτρα για την αντιμετώπιση των ολιγοπωλίων και για την ενίσχυση του ανταγωνισμού».

Και προσέθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για να συζητήσει με τις περίπου 30 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αγοράς το θέμα της μείωσης των τιμών.
----------------------------------------------
Το θεμα ειναι βεβαια λεπτο.
Χρειαζεται θαρρος.
Υπαρχουν οι νομοι και υπαρχουν και οι αλλοι νομοι.
Το κρατος μπορει να επιβαλλει μειωσεις τιμων εαν θελει.
Αλλα το καθοριστικο ειναι να ειπωθουν τα ονοματα των εταιρειων.
Δεν ειναι παρανομο απλα θα ειπωθουν ονοματα και το ποσοστο ελεγχου της αγορας καθε εταιρειας ανα κλαδο.
Αυτο που εκανε ο Πρετεντερης δηλαδη.
Να ξερουμε για ποιους μιλαμε....
Ουτε η ΓΣΕΕ δεν τολμαει να πει τα ονοματα...
Οι προστατες του λαου....

Σχόλια