Ο Τσιπρας αποφασισε. Θα αφησουμε τον Στυλιανιδη να ζησει. Δε βαριεσαι, αμα θελουμε τον τρωμε αργοτερα...

απο in.gr
Ένα... κλικ στις θέσεις του για τα πανεπιστήμια έκανε χθες ο Συνασπισμός υιοθετώντας ουσιαστικά μία εκδοχή της γραμμής του ΠΑΣΟΚ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μετά και τις αιτιάσεις ότι η Κουμουνδούρου υποκινεί τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, που ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στην Παιδεία, κατήγγειλε χθες την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συγκαλύψει τον εκβιασμό που ασκεί στα δημόσια πανεπιστήμια μεταφέροντας τη συζήτηση στις πρυτανικές εκλογές, ωστόσο ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι: «Η καθολική ψηφοφορία αποτελεί πάγιο δημοκρατικό αίτημα της δικής μας Αριστεράς, όταν εξασφαλίζονται οι όροι για τη διεξαγωγή μιας πολιτικής διαδικασίας».
Πιέσεις
Ουσιαστικά πρόκειται για διαφοροποίηση της γραμμής του ΣΥΝ, έλεγαν χθες παράγοντες της Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι μέχρι χθες είχε διαμορφωθεί η εικόνα πως ανεξαρτήτως τού αν ο Συνασπισμός συμφωνεί ή διαφωνεί με την καθολική ψηφοφορία, δεν είχε επιχειρήσει να αποτρέψει τους φοιτητές από την αποχή σ΄ αυτή. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ανανεωτική Πτέρυγα άσκησε χθες έντονες πιέσεις στην πλειοψηφία του κόμματος ώστε να προβεί στην παραπάνω διατύπωση απειλώντας ακόμη και με ξεχωριστή ανακοίνωση στην οποία θα διαχώριζε τη θέση της από την κεντρική γραμμή του ΣΥΝ.
Κάτι τέτοιο είχε γίνει άλλωστε την προηγούμενη Κυριακή με ανακοίνωση του ομίλου προβληματισμού «Άρση» του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, που είχε ταχθεί με σαφήνεια υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας
---------------------------------------------------
Ο ΣΥΝ σοβαρευτηκε?
Εχει γουστο.
Συνπεριφερεται σαν κανονικο κομμα?
Με υπευθυνες θεσεις?
Καλα ο Στυλιανιδης εχει το κοκαλακι της νυχτεριδας...
Απο του χαρου τα δοντια γλιτωσε...
Ας κρατησουμε (χωρις πλακα) το ονομα του Παπαγιαννακη στα οπ οψιν.

Σχόλια