Ο ΣΥΝ θα γινει κομμα με θεσεις, προγραμμα και σχεδιο διακυβερνησης;

απο καθημερινη.
Μετά από ευρεία συζήτηση η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού αποφάσισε κατά πλειοψηφία, στη σημερινή συνεδρίασή της, τη συγκρότηση Επιτροπής Πολιτικής Τεκμηρίωσης που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στόχο έχει την καλύτερη διάταξη και αξιοποίηση των στελεχών για την μελέτη πολιτικών και κοινωνικών στάσεων, μεταβολών και ανακατατάξεων σε βάθος χρόνου, ώστε να είναι σε θέση τα αποφασιστικά όργανα να κρίνουν με επάρκεια τις επόμενες κινήσεις του κόμματος».
Η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε επίσης την προετοιμασία της συνεδρίασης της ΚΠΕ το ερχόμενο Σάββατο με θέμα την διεθνή κρίση και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα .
Για το πρόβλημα της ακρίβειας η Πολιτική Γραμματεία εκτιμά ότι «συμπυκνώνεται η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε τέσσερις κρίσιμους τομείς:
Πρώτον, στην εισοδηματική πολιτική με τις απαράδεκτα χαμηλές αυξήσεις
σε μισθούς και συντάξεις. Ο ΣΥΝ προτείνει την άμεση καταβολή διορθωτικού ποσού. Δεύτερον, στην τιμολογιακή πολιτική όπου υποτίθεται ότι η απελευθέρωση των τιμών, μέσω του «ελεύθερου» ανταγωνισμού θα έριχνε τις τιμές, ενώ βλέπουμε ότι έχουμε σκανδαλώδεις αυξήσεις. Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι η κρατική παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών και του ποσοστού κέρδους είναι πλέον επιτακτική για να αποκρουστεί η ακατάσχετη κερδοσκοπία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Τρίτον, στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών, όπως η παιδεία και η υγεία, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους. Ο ΣΥΝ προτείνει την αύξηση των κρατικών δαπανών σε αυτούς τους τομείς και την αντιστροφή της πορείας απαξίωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση, με στόχο την προώθηση της ιδιωτικής κερδοσκοπίας.
Τέταρτον, στην ασυδοσία των τραπεζών, οι οποίες, με την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης, λεηλατούν τα πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων με τα υψηλά επιτόκια και την υπερχρέωση των νοικοκυριών».
Τέλος η Πολιτική Γραμματεία απευθύνεται «στους εργαζόμενους και τα σωματεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων» και προτείνει «τη δημιουργία ενός πλατιού ενωτικού κοινωνικού και συνδικαλιστικού μετώπου ώστε η κυβέρνηση να βρίσκει απέναντί της όλους όσοι πλήττονται από το γενικευμένο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων που επιχειρεί».
--------------------------------------
Ο ΣΥΝ προτεινει με δυο λογια να δοθουν λεφτα στον κοσμο.
Να δοθουν λεφτα στην παιδεια.
Να γινουν ολα κρατικα.
Να ελεγχει η κυβερνηση τις τιμες.
Μπορει να μας πει και που θα βρεθουν τα λεφτα?
Ειναι τοσο απλο?
Δηλαδη οι αλλοι γιατι δεν τα δινουν?
Ειναι ολοι οργανα των πλουσιων?
Ειναι ρε παιδια του ΣΥΝ τοσο απλο και τοσο ευκολο?
Και αν γινουν ολα κρατικα θα λυθουν τα πριβληματα μας?
Με το ΟΤΕ κρατικο και μονοπωλιο ξεχνατε οτι για να βαλεις τηλεφωνο εβαζες μεσον ?
Δυστυχως η αληθεια ειναι οτι τα πραματα ειναι πιο πολυπλοκα.
Και οι πασοκοι ετσι ξεκινησαν.
Με καλες προθεσεις.
Αυτο ειναι το προγραμμα του ΣΥΝ?
Οτι ελεγε το πασοκ τη δεκαετια του 80?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Nα σου πω εγώ τρεις πηγές χρημάτων
Α Πάταξη φοροδιαφυγής. Να την θέλει στ αλήθεια η κυβέρνηση, όχι στα λόγια.

Β Να φορολογηθεί ο Πακτωλός που λέγεται Εκκλησία. Αφορολόγητη η πιό πλούσια επιχείρηση της χώρας. Αμύθητα πλούτη. Μόνο η ελληνική Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ όπως έγραψε προχτές το Πρ.Θέμα πήρώνει εκατομμύρια δολλάρια για να κουκουλώνει τις παιδερασστίες των παπάδων.

Γ Να μειωθούν οι πολεμικές δαπάνες. 25% είχε ζητήσει προεκλογικά ο Αλαβάνος. Είμαστε μαζί με ΗΠΑ οι πρώτες χώρες σε εξοπλισμούς παγκόσμια.

Δ Να συλληφθούν οι μιζαδόροι υπουργοί ΠΑΣΟΚ και Νου δου και να δημευτούν οι περιουσίες τους.
Ο χρήστης wolf είπε…
Α,Β και Δ μαζι σου με χιλια. Για το Γ δεν ηξερα οτι το ειχε πει ο Αλαβανος αλλα διαφωνω.
Ο χρήστης wolf είπε…
απο οτι καταλαβαινω εισαι ΣΥΝ ετσι? δηλαδη αυτο ειναι το σχεδιο σας?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και δε μου λες wolf, ποιο είναι το πρόγραμμα σας? Δηλαδη της Ν.Δ. εννοώ(με καταλαβαίνεις "αντικειμενικέ"...). Για πες...
Ο χρήστης wolf είπε…
εγω ακουω οποιον εχει κατι καλο να πει. κατι για να παει ο κοσμος καλυτερα στη ζωη του. αλλα να στεκει ρε φιλε. οχι απλα δωσε λεφτα στον κοσμο. απο εκει και περα δεν εμπιστευομαο απολυτα κανεναν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Mallon den eides olh th synenteuksh tou Tsipra h krathses osa shmeia se boleuoun...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σου φαίνεται φυσιλογικό δηλαδή να είναι η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο σε εξοπλισμούς; Τι σύνδρομο Εμβέρ Χότζα είναι αυτό; Ή κάποιοι χτίζουν βίλλες και παντρεύονται μικρούλες με τις μίζες;