Ακριβεια: Να καταργηθει το υπουργειο Αναπτυξης και να φτιαχτει μια ισχυρη διευθυνση ελεγχου τιμων στο Οικονομιας.


απο καθημερινη.
... Βεβαίως, η ακρίβεια είναι διεθνές φαινόμενο και οι τιμές βασικών αγαθών (ενέργεια, τρόφιμα) έχουν όντως αυξηθεί περισσότερο από 40% το τελευταίο έτος, και συνεπώς θα αποτελούσε ουτοπία η αξίωση να σταματήσει η κυβέρνηση τον εισαγόμενο πληθωρισμό στα ελληνικά σύνορα.
Ομως, τα στοιχεία για την Ελλάδα (παραμονή του πληθωρισμού για τέσσερις συνεχείς μήνες πάνω από το 4%) μαρτυρούν ότι πέραν των διεθνών πιέσεων ο υψηλότερος κατά μία ποσοστιαία μονάδα πληθωρισμός στη χώρα μας (4,3% έναντι 3,3% στην Ευρωζώνη), οφείλεται στις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς......
.......Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Ούτε ο κ. Σιούφας ούτε ο κ. Φώλιας αποτολμούν να συγκρουσθούν με τις επιχειρήσεις που κατέχουν δεσπόζουσα θέση και ηγούνται με την εφαρμογή εναρμονισμένων πρακτικών καρτέλ, που ληστεύουν τους καταναλωτές.
Ετσι, λοιπόν, κυνηγούν τους συνοικιακούς μανάβηδες και μπακάληδες και κλείνουν τα μάτια σε προκλητικές περιπτώσεις, όπως αυτές π.χ. της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, που ανακοίνωσε προχθές αύξηση πωλήσεων 15% και κερδών 58,6%! Αλλωστε, και η χθεσινή έρευνα της ICAP απέδειξε ότι τα κέρδη 2.177 Α.Ε. και ΕΠΕ αυξήθηκαν το 2007 κατά 20,56% έναντι αυξήσεως των αποδοχών των εργαζομένων κατά 6%..
---------------------------------------
Πραγματικα.
Λενε αυτοι που ξερουν οτι το να φτιαξεις μια ισχυρη διευθυνση ελεγχου τιμων κοστιζει και κυριως απαιτει τεραστιο πολιτικο θαρρος.
Ομως γιαυτο ειναι οι πολιτικοι.
Γιαυτο τους ψηφιζουμε.
Για να βρισκουν λυσεις.
Βεβαια πρεπει να υπαρχει γενικοτερη συμφωνια.
Διοτι αν καποιος παει να κανει κατι και τα ΜΜΕ του την πεφτουν επειδη ειναι διαπλεκομενα(διαφημιση κλπ) ποιος χαζος θα το τολμησει?
Και να παει να κανει κατι για καλο και να χασει το κεφαλι του?
Διοτι οταν εχεις χρημα μπορεις να αγορασεις και την εικονα σου στα ΜΜΕ.
Θα επανελθουμε στο θεμα της ακριβειας.
Υπαρχουν ευθυνες και οχι μονο των πολιτικων.
Η υποκρισια και το ψεμα πανε συννεφο και εδω...
Διοτι ισως αυτοι που φωναζουν καθε βραδυ για την ακριβεια ισως να εχουν και αυτοι ευθυνες.

Σχόλια