Γ. Πρετεντερης: Δυο πολιτικοι με το ενα ποδι στον (πολιτικο) ταφο προσπαθουν να οργανωσουν την υστεροφημια τους. Για ποιον χτυπαει η καμπανα;


Από τον Μητσοτάκη που επιχείρησε να ξαναγράψει την ιστορία της Αποστασίας τη σκυτάλη πήρε ο Κωνσταντόπουλος. Ο απηνής διώκτης του ΠαΣοΚ και «γενικός εισαγγελέας» της αντιπολίτευσης την εποχή που το ΠαΣοΚ βρισκόταν στην κυβέρνηση ξαναβγήκε στο προσκήνιο (που λέει ο λόγος...), ζητώντας να τεθεί τέλος (!) στον ανταγωνισμό ΠαΣοΚ - Συνασπισμού και να κατεβούν μαζί στις εκλογές για να μην παραταθεί η ηγεμονία της ΝΔ. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού δεν εξήγησε γιατί θέλει να διώξει τη ΝΔ από την εξουσία, έπειτα από τόση προσπάθεια που κατέβαλε για να τη φέρει εκεί. .......
...........Θα δεχτώ, βεβαίως, ότι πρέπει να σεβόμαστε το μέτρο των πραγμάτων. Ουσιαστικά δύο πολιτικοί στη δύση της σταδιοδρομίας τους επιχειρούν να οργανώσουν την υστεροφημία τους. Κατανοητό, ανθρώπινο, ίσως και ανώδυνο... ..
......Διότι έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος να καλλιεργηθεί μια υπόνοια αμοραλισμού. Οτι, δηλαδή, όσα λέμε και όσα κάνουμε στο δημόσιο βήμα δεν αποτελούν μόνιμα στοιχεία μιας πολιτικής συμπεριφοράς ή μιας πολιτικής επιλογής αλλά απροσδιόριστες και εποχικές μεταβλητές. Σήμερα λέμε αυτά ενώ θα μπορούσαμε να πούμε κάποια άλλα και αύριο θα κάνουμε όσα δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι λέμε σήμερα. Ευτυχώς, όμως, δεν είμαστε Λωτοφάγοι.
-----------------------------------------
Για ποιον χτυπαει η καμπανα?
Αν αφησουμε κατα μερος καποιες υποχρεωσεις που βγαζει ο Γιαννης με αυτο το αρθρο και ερθουμε στην ενεργο πολιτικη η καμπανα χτυπαει για τους υφισταμενους του.
Μη διανοηθειτε να σκεφτειτε για κοινη καθοδο.
Θα γινουμε ρεντικολο.
Τουλαχιστον να χασουμε αξιοπρεπως.
Αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να λεηλατησουμε τις ψηφους της αριστερας και να βγουμε εμεις....
Οτι εκανε παντα το πασοκ δηλαδη...
Απο τη μερια του δικιο εχει....
Ο Γιαννης ακουει για αριστερα και ανεβαζει πυρετο.

Σχόλια