Μας δουλευουν οι αμερικανοι. Ανακοινωσαν οτι αυξηθηκαν οι υποκλοπες επικοινωνιων στο εξωτερικο, ενω παρακολουθουν ολο τον πλανητη.

απο ελευθερο τυπο.
Αυξήθηκαν οι εγκεκριμένες από μυστικό δικαστήριο των ΗΠΑ παρακολουθήσεις επικοινωνιών στο εξωτερικό το 2007, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οι αιτήσεις αυξήθηκαν σε 2.371 το 2007, από 2.176 το 2006, σύμφωνα με το υπουργείο. Χρειάζεται έγκριση του δικαστηρίου για την υποκλοπή τηλεφωνημάτων στα οποία μετέχουν Αμερικανοί ή γίνονται μέσω κυκλωμάτων στις ΗΠΑ. Ήταν η πέμπτη συναπτή χρονιά που σημειώθηκε αύξηση των εγκεκριμένων παρακολουθήσεων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν η κυβέρνηση Μπους πολλαπλασίασε τις διεθνείς παρακολουθήσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την διεξαγωγή του λεγόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και άλλοι επικριτές της πρακτικής, που έχουν εξοργισθεί από το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων χωρίς την έκδοση σχετικών ενταλμάτων, έχουν ζητήσει την επιβολή αυστηρών περιορισμών και την επίβλεψη των παρακολουθήσεων.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι αναδιοργανώνει το αρμόδιο για τις παρακολουθήσεις νομικό του τμήμα, που ήδη έχει φθάσει τους 100 και πλέον δικηγόρους --από τους 20 το 2000--, για να ανταποκριθεί στον διαρκώς αυξανόμενο φόρτο. "Το υπουργείο Δικαιοσύνης χειρίζεται περισσότερες αιτήσεις για εξουσιοδοτήσεις (παρακολουθήσεων στο εξωτερικό) από ποτέ", ανέφερε ανακοινωθέν του.
-----------------------------------
Που εγκειται το δουλεμα?
Οτι παρακολουθουν ολο τον πλανητη απο παντου.
Με κοριους , δορυφορους και ολων των ειδων τις τεχνολογιες.
Προφανως μιλανε για υποκλοπες που μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε δικαστηριο.
Διοτι κατα τα αλλα ειναι γνωστο οτι παρακολουθουν ολες ανεξαιρετως τις επικοινωνιες ακομα και αυτες μεσω ιντερνετ.
Αρκει σε μια συνομιλια σου να πεις καποιες λεξεις κλειδια , η να τις γραψεις καπου και αμεσως τιθεσαι υπο επιτηρηση.
Ειναι γνωστο οτι για κρισιμα ζητηματα οι ηγετες συναντιωνται και ποτε δεν μιλανε απο τηλεφωνα η αλλο μεσο αφου θεωρειται δεδομενο οτι καταγραφονται τα παντα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το περιεργο ειναι οτι μας δουλευουν και οι "προοδευτικοι-αριστεροι".
κατηγορουν την "δεξια" για το σκανδαλο..της παρακολουθησης της απο τους αμερικανους.