Πως επικοινωνουν μεταξυ τους ο Προεδρος, ο Πρωθυπουργος και οι υπουργοι; Οι απορρητες γραμμες της εξουσιας.

απο ελευθερο τυπο
Διακόσιες τηλεφωνικές συσκευές μάρκας Siemens αποτελούν τη «λεωφόρο» της απευθείας επικοινωνίας της εξουσίας. Κόκκινα, λευκά και μαύρα -τα άλλοτε «πορτοκαλί» τριψήφια τηλέφωνα- παίρνουν φωτιά στις κρίσεις, χτυπούν ακόμη και ξημερώματα και… δεν δέχονται φραγή.
Προεδρικό Μέγαρο, Μαξίμου, Βουλή, υπουργεία βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή όλο το 24ωρο. Εκατόν δεκαπέντε φυσικά πρόσωπα διαθέτουν τριψήφια συσκευή στο γραφείο τους, όμως οι περισσότεροι έχουν άλλη μία συσκευή στο σπίτι.
Ενα μικρό λευκό ευρετήριο βρίσκεται καλά κρυμμένο στα γραφεία των υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων -οι οποίοι διαθέτουν τριψήφιο- μέσα από το οποίο μπορούν να καλέσουν όποιον επιθυμούν
Εκτός από έναν: το μόνο όνομα που δεν έχει απευθείας τριψήφιο αριθμό είναι αυτό του πρωθυπουργού. Οσοι τον αναζητήσουν καλούν σε ένα από τα τρία τριψήφια που διαθέτουν οι γραμματείς του και προωθούν τη γραμμή στον κ. Κ. Καραμανλή.
Η συσκευή είναι απλή, έχει απόκρυψη και η βάση της είναι ένα μαύρο κουτί που εξασφαλίζει την τεχνική υποστήριξη της απευθείας επικοινωνίας με τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
----------------
Καλα ολα αυτα αλλα οταν ειναι να ειπωθει κατι κρισιμο η απορρητο για την ασφαλεια του κρατους δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να ειπωθει απο τηλεφωνο.
Καμμια τηλεπικοινωνια δεν ειναι ασφαλης.
Ολα λεγονται απο κοντα.
Γιαυτο και πχ οταν παιζει κατι κρισιμο με την Κυπρο οι Κυπριοι ηγετες ερχονται στην Αθηνα.

Σχόλια