Ανοδος ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπησεις.

απο ελευθερο τυπο
Μικρή ενίσχυση της θέσης του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον ΣΥΝ αλλά και τη Ν.Δ. καταγράφουν δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αυτές τις ημέρες.
Πέραν της σχέσης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, η Ν.Δ. διατηρεί το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ εμφανίζονται με ελαφρά άνοδο
Επειτα από μια σχετικά μακρά περίοδο όπου - αναλόγως με τη δημοσκόπηση- ο ΣΥΝ κέρδιζε σταδιακά ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι δημοσκόποι παρατηρούν νέα κινητικότητα υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τονίζουν, ωστόσο, ότι το κύριο χαρακτηριστικό των μεταβολών είναι η αστάθεια σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση ψηφοφόρων ανάμεσά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπουν το status quo όπως διαμορφώνεται από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και μετά αλλά το διαφοροποιούν σε μικρό βαθμό υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Στέλεχος άλλης εταιρίας δημοσκοπήσεων, που δεν έχει κάποια έρευνα σε εξέλιξη, έλεγε στον ΕΤ.Κ ότι ασφαλή συμπεράσματα για τις πολιτικές εξελίξεις μπορούν να εξαχθούν μετά το Πάσχα και θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ βελτιώνεται μεν αλλά ακόμα δεν αποκτά δυναμική ανόδου.
Σημειώνεται ότι σε μέτρηση που διενεργείται αυτές τις ημέρες, δεν πέρασε θετικά σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης η πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό για να του προτείνει να επισκεφθεί τα Σκόπια ο ίδιος και να αναλάβει ρόλο. «Τι είναι; Υφυπουργός είναι;» έλεγε χαριτολογώντας δημοσκόπος που παρακολουθεί τις μεταβολές στη σχετική μέτρηση.
Σύμφωνα με τη φράση στελέχους που σε αυτή τη φάση εποπτεύει μέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, «ο Τσίπρας αρχίζει και χάνει τη λάμψη του, ενώ σε μια μερίδα ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς φαίνεται ότι η φράση του Αλ. Αλαβάνου στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό “καλώς τα παιδιά” προς τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ μέτρησε αρνητικά».
Συμπερασματικά, πάντως, τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΝ κρίνονται ως ασταθή σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ενώ όλα δείχνουν ότι η βελτίωση της θέσης του ΠΑΣΟΚ έναντι του ΣΥΝ δεν είναι επαρκής για την αξιωματική αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος.
--------------
Αν στον ΣΥΝ δεν επεξεργαστουν συντομα μια υπευθυνη πολιτικη γραμμη θα ξαναβρεθουν συντομα εκει απο οπου ξεκινησαν.
Οσο για το ΠΑΣΟΚ ειναι κοινο μυστικο τι συμβαινει.
Θα το πουμε σε λιγο.
Παντως ο ΣΥΝ να ετοιμαζεται για αγριες καταστασεις που ερχονται.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟ! ΣΧΕΛΟΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΩ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Η ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΩΔΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΩΔΟ ΝΔ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΡΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ.
ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΥΙΚΟ.
ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΛΕ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ολοι ειναι τα ιδια σκατα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το ΣΥΡΙΖΑ σε 4 ΧΡΟΝΙΑ θα μας ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ειτε το πιστεύετε είτε οχι!