Και λιγο κουτσομπολιο απο το χθεσινο πρωινο του Γιωργου..


απο τα νεα
Στο Μαξιμου τον προεδρο του Πασοκ υποδεχτηκε ο ΓιαννηςΑγγέλου
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ πήγε συνοδευόμενος από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Δημήτρη Δρούτσα. Όσο κράτησε το τετ-α-τετ Καραμανλή- Παπανδρέου, οι δύο προαναφερθέντες κάθησαν στο σαλονάκι του ισογείου, παρέα με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε στον Παπακωνσταντίνου τον θαυμασμό του για τον θείο του Μιχάλη, πολιτικό του Κέντρου και της Ν.Δ., υπουργό Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.
Με τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ο Ρουσόπουλος αντάλλαξε τηλέφωνα.
Κάποια στιγμή πέρασε και ο Γιάννης Ανδριανός.
ΕΝΤΟΣ πρωθυπουργικού γραφείου η ατμόσφαιρα δεν ήταν εξίσου χαλαρή. Πρόσωπο με γνώση της ατμόσφαιρας επισημαίνει ότι «ο Καραμανλής ήταν διεκπεραιωτικός». Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την πρόταση του Γιώργου να μεταβεί στα Σκόπια. «Καλή ιδέα, αλλά άσ΄ το καλύτερα τώρα. Ίσως σε κάποιο άλλο χρόνο...», ήταν η τυπικά Καραμανλική απάντηση. Πάλι καλά. Γιατί ο Γιώργος ήταν έτοιμος να μπει σε ιδιωτικό αεροσκάφος για να πάει. «Στο κάτω-κάτω εξυπηρέτηση θα τους κάναμε...», λένε στο ΠΑΣΟΚ.
......Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ήπιε έναν καφέ ή τέλος πάντων ένα τσάι με τον Παύλο Γερουλάνο στον πεζόδρομο της Μηλιώνη. Συνέχισαν πεζή κατεβαίνοντας τη Σκουφά, ο Γιώργος σήκωσε το βλέμμα προς το κτίριο που βρίσκεται στη γωνία με τη Σίνα.
Είδε λοιπόν τον Τηλέμαχο Χυτήρη στο μπαλκόνι του γραφείου του. Τον χαιρέτησε και μετά ανέβηκαν επάνω με τον Γερουλάνο για να τα πουν μαζί του. Η απρόσμενη έλευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε πανικό στο γραφείο του Χυτήρη, με τον οποίο συνομίλησε ο Γιώργος για κανένα μισάωρο.
.......ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ο Γιώργος πέρασε μπροστά από τα κτίρια του Χημείου, όπου ήταν στημένες κάμερες διότι αναμενόταν ο Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει σε εκδήλωση για τις φοιτητικές εκλογές. Τον Παπανδρέου σταμάτησαν σπουδαστές- όπως συνήθως γίνεται- και έπιασε μαζί τους κουβέντα (φωτό). Ωστόσο, αυτόκλητος ένας φοιτητής του ΣΥΝ εμφανίστηκε και άρχισε να λέει κάτι σε στυλ «δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε, γιατί περιμένουμε εδώ τον Τσίπρα». Ψύχραιμος και ευγενής όπως πάντα ο Γιώργος είπε κάτι σε στυλ: «Εντάξει, περαστικός είμαι»- αλλά το περιστατικό είναι μάλλον ατυχές. «Σε ελεύθερη χώρα είμαστε», σχολίαζαν μετά στη Χαριλάου Τρικούπη.
---------
Το πολιτικο κουτσομπολιο εχει τη σημασια του.
Μη ξεχναμε οτι οι προσωπικες συμπαθειες η αντιπαθειες μεταξυ των πολιτικων σαν ανθρωπων παιζουν το ρολο τους.
Μερικες φορες πολλα πραματα εξηγουνται απο την προσωπικη καλη χημεια η οχι μεταξυ των πολιτικων.
Ειναι γνωστο πχ οτι Γιωργος και Βενιζελος δεν ταιριαζουν σαν ανθρωποι.
Οπως επισης οτι ο Καραμανλης πολυ συχνα πιανει κουβεντα με πασοκους η αλλους βουλευτες στη βουλη και μιλανε για μπαλα η λενε ανεκδοτα

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που ακούστηκε αρχηγός κόμματος να περνά τυχαία δήθεν δίπλα σε συγκέντρωση αρχηγού άλλου κόμματος. Μόνο ο Άβερελ Γιώργος Ντάλτον.