Με τα νευρα των αμερικανων παιζει ο Καραμανλης, παει παλι στη Μοσχα.

απο βημα.
Μ ε τα νεύρα των Αμερικανών συνεχίζει να παίζει ο Πρωθυπουργός προγραμματίζοντας την τρίτη επίσκεψή του στη Μόσχα στα τέσσερα χρόνια της πρωθυπουργίας του.
Η ρωσική κυβέρνηση καταβάλλει παράλληλα προσπάθειες να είναι ως τότε έτοιμη και η συμφωνία για την κατασκευή του φυσικού αερίου South Stream για να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Καραμανλή στη Μόσχα. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν κλείσουν ως το τέλος του μήνα, ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στη Μόσχα για καθαρά πολιτικούς λόγους και κυρίως για να δείξει ότι δεν φοβάται τα πολιτικά αντίποινα της Ουάσιγκτον, ακόμη και μετά τη σύγκρουση του Βουκουρεστίου.
-----------------
Η αποψη του Καραμανλη για την εξωτερικη πολιτικη της χωρας ειναι δεδομενη ειναι σταθερη και δεν ειναι συγκυριακη.
Το ταξιδι στη Μοσχα δεν ειναι μονο επικοινωνιακο.
Λεει σε φιλους και εχθρους οτι η εξωτερικη μας πολιτικη ειναι ανεξαρτητη και υπαγορευεται απο τα συμφεροντα της Ελλαδας και μονο απο αυτα.
Η Ελλαδα και η Ρωσια εχουν στρατηγικη σχεση συνεργασιας στα ενεργειακα η Ελλαδα θα γινει ο δρομος διελευσης της Ρωσικης ενεργειας και αν οι αμερικανοι θελουν να πνιξουν τη Ρωσια ας το κανουν μονοι τους.
Αν μπορουν.
Εν τω μεταξυ μπορουν να παιζουν στρατιωτακια με τη βαση τους στα σκοπια για να περναει και η ωρα τους ευχαριστα.
Are we clear?
Που θα ελεγε και ο Μπους.

Σχόλια