Οδηγούμαστε σε «εταιρείες εγκλήματος» ή μήπως εισερχόμεθα στην εποχή του «κακομαθημένου» καπιταλισμού;

απο ναυτεμπορικη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ως θέμα της κυβερνητικής, και όχι μόνο, πολιτικής κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο, από τις πλουσιότερες ως τις φτωχότερες χώρες, με διαφορετικό βέβαια περιεχόμενο σε κάθε μία.
Όπως είναι φυσικό το ζήτημα των τροφίμων απασχολεί τις μεγάλες και πολυάνθρωπες χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ενώ στην ανεπτυγμένη Δύση η αειφόρος ανάπτυξη, τα εργασιακά-ασφαλιστικά και η σοβούσα πιστωτική κρίση, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Και ενώ όλοι καταγίνονται λοιπόν με θέματα που θα λύνονταν με μερικά... ψωρο-δισεκατομμύρια, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις μισθών κατά μισή ή μία εκατοστιαία μονάδα επιπλέον, την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες χορηγούν ενισχύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σε επενδυτικούς οργανισμούς, που με δική τους υπαιτιότητα υποεκτίμησαν πιστωτικούς κινδύνους ίσως και τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. .....
....Ούτε λίγο ούτε πολύ καλείται ο βρετανικός λαός και συνολικά όλοι οι κάτοχοι αξιόπιστων αξιών σε λίρες Αγγλίας, να επιδοτήσουν εμμέσως, όσους είναι ένοχοι αμέλειας, αν όχι εγκληματικής προαίρεσης. Και η επιδότηση θα έχει βέβαια τη μορφή των πρόσθετων πληθωριστικών πιέσεων, που θα δημιουργηθούν στη ζώνη της στερλίνας.
Εχουμε ξεφύγει πλέον και από τον... εισαγγελέα και οδηγούμαστε σε «εταιρείες εγκλήματος» ή μήπως εισερχόμεθα στην εποχή του «κακομαθημένου» καπιταλισμού;
--------------------------------------------
Μερικοι καλοντυμενοι γιαπηδες που παιζουν με δις σαν να ειναι στραγαλια καθοριζουν τις τυχες εκατομμυριων ανθρωπων?
Ειναι δυνατον?
Ναι ειναι.
Η πεινα που θεριζει τις χωρες του τριτου κοσμου εχει -λενε καποιοι- βασικη αιτια τα χρηματοπιστωτικα προβληματα στην αμερικη και την αγγλια.
Και αυτα με τη σειρα τους προηλθαν απο επιπολαιοτητα καποιων που πηραν πολλα ρισκα στις επενδυσεις που εκαναν.
Εμεις σκοτωνομαστε για 50ευρω αυξηση και αυτοι κανουν παιγνιδι με τις ζωες των ανθρωπων.

Σχόλια