O Γιαννης Πρετεντερης υπερ ΠΑΣΟΚ. Τα πραματα πρεπει να ειναι (και ειναι) πολυ δυσκολα.


Θέλετε να δεχτώ τους κυβερνητικούς υπαινιγμούς ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠαΣοΚ έγινε ως κίνηση αντιπερισπασμού στον αντιπολιτευτικό ακτιβισμό του Συνασπισμού; Να τους δεχτώ. Και λοιπόν; Τι σημαίνει αυτό; Οτι πρέπει το ΠαΣοΚ να σταυρώσει τα χέρια και να εκδηλώνεται μόνο ύστερα από έγκριση του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως να παραχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ το μονοπώλιο της αντιπολίτευσης;
Επί της ουσίας, το ζήτημα είναι απλό. Εδώ που φτάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευθέως ανταγωνιστική δύναμη προς το ΠαΣοΚ. Είναι εύλογο ότι το ΠαΣοΚ οφείλει να τον αντιμετωπίσει παντοιοτρόπως. Ηδη ο Βενιζέλος τούς απένειμε χθες τον δολοφονικό χαρακτηρισμό του «παιδότοπου». Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αν το ΠαΣοΚ αντέδρασε, καλώς αντέδρασε. Το ζήτημα είναι αν η αντίδραση αυτή θα έχει διάρκεια και συνέχεια. Αν, δηλαδή, καταφέρει να ενσαρκώσει μια μορφή συγκροτημένης αντιπολίτευσης χωρίς να μπει σε πλειοδοσία ανεύθυνου ακτιβισμού με την Αριστερά. Οχι επειδή είναι κακό ή αθέμιτο πράγμα ο ακτιβισμός, κάθε άλλο. Αλλά επειδή δεν συμφέρει τα κόμματα εξουσίας:
αν το ΠαΣοΚ μπατάρει αριστερά μέσα από διαγκωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εγκαταλείψει τον «μεσαίο χώρο» στη ΝΔ. Και, καλώς ή κακώς, οι εκλογές και οι πλειοψηφίες κρίνονται στον «μεσαίο χώρο», όχι στα Εξάρχεια.
Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι ο ανταγωνισμός ΠαΣοΚ και Συνασπισμού θα έχει πολλά κεφάλαια.
Ενδιαφερον αρθρο.
Κατορθωνει να περιγραφει ενα τραγικο πασοκ και ταυτοχρονα να το στηριζει.
Κατορθωνει δε να μην αναφερει ουτε μια φορα τον Γιωργο αλλα να ειναι υπερ Βενιζελου.
Αμα εχεις ταλεντο ολα γινονται.
ΟΚ σωστος πιστευω σημερα ο John.
Παρολο που εμεις πιστευουμε οτι απο αυτη τη συγκρουση θα χασει το πασοκ.
Τωρα το αν ο χαρακτηρισμος παιδοτοπος ηταν πετυχημενος παιζεται...
Σωστος , με τις αποψεις του, και διακριτικος.

Σχόλια