Ευα Καιλη, Κυριακος Μητσοτακης, Αννα Διαμαντοπουλου, Μιλτιαδης Βαρβιτσιωτης ολοι στο facebook.



Η Γεωργια Ευσταθιου γραφει στο πρωτο θεμα:
Τι κοινό έχουν οι Εύα Καϊλή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αννα Διαμαντοπούλου και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πέρα από την πολιτική τους καριέρα; Προφίλ στη διαδικτυακή κοινότητα του Facebook. Σύντομα μάλιστα στην παρέα τους αναμένεται να προστεθεί και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Ελενα Ράπτη.
Η Εύα Καϊλή ήταν από τους πρώτους που δημιούργησαν όχι μόνο δική τους ιστοσελίδα αλλά και δικό τους blog, γράφοντας σε καθημερινή σχεδόν βάση για την πολιτική, την κοινωνία αλλά και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Το Facebook ήρθε λοιπόν σαν «φυσική συνέχεια» για την όμορφη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο MEGA. Η φωτογραφία της στο Facebook είναι απόλυτα νεανική και κολακευτική. Στο προφίλ της έντονη είναι η πολιτική της δράση, αλλά και οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες της. Υποστηρίζει τη δημιουργία των «πράσινων ταρατσών» στην Αθήνα και μεταξύ άλλων είναι μέλος στα sites των Villa Mercedes, συμμαχία των πολιτισμών, Χριστόφορου Κοντέντου, Διεθνούς Αμνηστίας, fans του Αρκά, Αλ τσαντίρι νιούζ, tennis news, bloggers αλλά και πολλών ραδιοφώνων της συμπρωτεύουσας. Αριθμεί 750 φίλους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί επίσης προσωπική ιστοσελίδα. Το προφίλ του βουλευτή της ΝΔ στο Facebook είναι μακράν πιο βαρετό και πιο σύντομο από αυτό της Εύας Καϊλή, αφού περιορίζεται στην πολιτική και στην ξύλινη γλώσσα της. Παρ’ όλα αυτά οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του είναι έντονες, όπως επίσης και η… παρουσία των φίλων του στο προφίλ, οι οποίοι είναι μόλις 42. Η φωτογραφία του στο Facebook με το γκρι-καφέ πουλοβεράκι και το γαλάζιο πουκάμισο από μέσα παραπέμπει κατευθείαν σε κολεγιόπαιδο, δικαιώνοντας τα 4 κολέγια στα οποία αναφέρει ότι έχει σπουδάσει.
Η Αννα Διαμαντοπούλου είναι προφανές ότι θέλει να έχει μια διαφορετική προσέγγιση στη νεολαία. Με τη φωτογραφία όμως που έχει βάλει στο Facebook (κλασική σοβαρή πόζα, με το χέρι κάτω από το πιγούνι) και με το καθαρά πολιτικό προφίλ της είναι πιθανό ότι θα τη χάσει. Διότι, ως γνωστόν, το Facebook δεν είναι τόπος άσκησης πολιτικής για το ΠΑΣΟΚ, αλλά διαδικτυακή κοινότητα τα μέλη της οποίας προσπαθούν να προβάλουν κάτι πρωτότυπο και μη βαρετό. Διατηρεί δική της ιστοσελίδα, ενώ στα ενδιαφέροντά της μπορεί κανείς να βρει μόνο πολιτικές διευθύνσεις και άρθρα σε εφημερίδες. Το προφίλ της αριθμεί 72 μέλη (όχι φίλους) και μοιάζει με σελίδα πολιτικού γραφείου.
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη φωτογραφία του προφίλ του συνδυάζει κάτι από τις ταινίες «Top Gun» (οι Ray Ban καθρέφτες) και «Βλέπω τον θάνατό σου» (αυτός που συνήθως είναι το τελευταίο θύμα), παρ’ όλα αυτά δεν είναι «στημένη» και έχει τουλάχιστον ένα fun σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή την Αννα Διαμαντοπούλου. Υποστηρίζει τον Μπάρακ Ομπάμα, την 3η Εκθεση Εξωφύλλων της «Athens Voice» και δεν ξεχνά τον Ελληνα πιλότο Κώστα Ηλιάκη. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος στους διαδικτυακούς τόπους του Γαλαξιδίου και της Πακιστανικής Αναγέννησης 2008. Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα και διάφορες λίστες με φίλους στο Facebook. Δηλαδή αριθμεί 465 φίλους και 3 «καυτούς φίλους» (για την ακρίβεια φίλες) κάτω από τον τίτλο «groupies». Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι το προφίλ του βουλευτή της ΝΔ κάθε άλλο παρά βαρετό είναι, ενώ δημιουργεί μια ατμόσφαιρα «έξαλλου πάρτι». Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εγω παντως ψηφιζω Ευα for ever.

Σχόλια