Ρεπορταζ απο την συζητηση στη βουλη.Εντονος διαλογος Παυλοπουλου - Παπανδρεου.

21.03.08
Υπερψηφίστηκαν, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ τα άρθρα, 143 που αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και 144 για τη συνταξιοδότηση των μητέρων.Σε σύνολο 266 βουλευτών υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές ενώ 114 βουλευτές της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν. Νωρίτερα, η υπουργός Απασχόλησης διέγραψε από το άρθρο 143 τη παράγραφο με την οποία προβλεπόταν όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Επίσης, στο άρθρο 144 προσέθεσε την πρόβλεψη να θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης και οι χήροι πατέρες ανήλικων παιδιών. Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής μίλησε για "παραπλάνηση του σώματος" και για "υποκλοπή ακόμα και των ψήφων βουλευτών της ΝΔ, κατά παράβαση της νομιμότητας", όπως είπε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος αντέδρασε, λέγοντας ότι "η εκσυγχρονιστική ηγεσία υπό τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συνήψε συμμαχία με το πιο αντιδραστικό κομμάτι συμμαχιών".Οι αναφορές αυτές του κ. Παναγιωτόπουλου προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που φώναζαν από τα έδρανα κάνοντας λόγο για υβριστές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, δημιουργώντας οξύτατες αντιδράσεις από τη πτέρυγα της ΝΔ.Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, με τις παραινέσεις του προεδρεύοντος του Σώματος, Γιώργου Σούρλα.
Απάντηση Π. Παυλόπουλου σε Γ. ΠαπανδρέουΤην έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στην παρέμβασή του, κάνοντας λόγο "για ανεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης" και "για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας."Είμαστε παράταξη των αποφάσεων, είστε παράταξη της φυγής και της άρνησης. Μέσα από τη διαστρέβλωση το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει. Τα ίδια λέγατε και το 1992 με το νόμο Σιούφα ότι θα τον καταργήσετε. Όχι μόνο δεν το έκανε το ΠΑΣΟΚ αλλά παράτεινε και το ΛΑΦΚΑ που εμείς καταργήσαμε. Εσείς υποθηκεύσατε τις επόμενες γενιές εμείς ερχόμαστε να σώσουμε τις νέες γενιές", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Παυλόπουλος.Ακόμα, ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στις αναφορές του κ. Παπανδρέου περί συμφερόντων και ΜΜΕ που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, ανέφερε ότι μέχρι τις προηγούμενες εκλογές τον ίδιο στήριζαν και όχι τη ΝΔ.Τέλος, ο κ Παυλόπουλος σχολιάζοντας τα "περί απουσίας του πρωθυπουργού από τη συζήτηση του ασφαλιστικού" τόνισε χαρακτηριστικά: "Ο Πρωθυπουργός είναι εδώ. Και είναι εδώ και ψηφίζει κάθε φορά που ζητά ονομαστική ψηφοφορία η Αξιωματική Αντιπολίτευση υποστηρίζοντας την μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση. Αυτά τα τρία δεν του πρωθυπουργού ισχύουν και το Δ είναι με κεφαλαίο".

Σχόλια