Ο Τσιπρας ειναι επικινδυνος για τον Γιωργο επειδη ακριβως ΔΕΝ ειναι αριστερος.

Ο Μπαμπης Παπαδημητριου στην καθημερινη εξηγει γιατι ο Τσιπρας ειναι επικινδυνος για τον Γιωργο πως και ποτε εμαθε την πολιτικη και γιατι θυμιζει Ανδρεα.
Εχει δικιο.
Που θα κριθει λοιπον η μεγαλη μαχη για το ποιος θα κερδισει?
Η μάχη αυτή δεν θα κριθεί στις δημοσκοπήσεις. Ούτε στις αίθουσες των συνεδρίων. Ούτε όμως και στα «βελούδινα πεζοδρόμια» των σούπερ-συνδικαλιστών καλοταϊσμένων δημόσιων επιχειρήσεων. Η μάχη κρίνεται στον εγκέφαλο νοήμονων πολιτών και είναι περισσότεροι από όσους νομίζουν πως γνωρίζουν οι πολιτικοί μας. Επιπλέον, παρά την αιδήμονα ιδεολογική σιωπή του Κώστα Καραμανλή, σε οτιδήποτε θα οδηγούσε την Ελλάδα μακριά από τα πρότυπα του «σοβιετο-καπιταλισμού», η Δεξιά βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εκείνη που την ήθελαν όσοι κοκορόμυαλοι μιλούσαν για «δεξιό διάλειμμα».
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τον Γιώργο Παπανδρέου, επειδή ακριβώς δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτό που ονομάζουμε «Αριστερά». Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ έχει κατανοήσει την πολιτική στα μέτρα του επιθετικού ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Οι περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις του θυμίζουν στους οπαδούς τις ένδοξες ημέρες του παπανδρεϊκού λαϊκισμού. Ο νέος ηγέτης δεν νοιάζεται ούτε για το χρηματιστήριο της διαπλοκής ούτε για τον καπιταλισμό της γκλαμουριάς ούτε για τον σοβαρό μαρξισμό των αγωνιστών της κοινωνικής Αριστεράς.
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως αυτός, η παρέα του και η γενιά του δεν μπορούν να πίνουν το ποτάκι τους «ελεύθερα» όταν το αγαπημένο τους μπαράκι το έχει χτυπήσει στα 7 ευρώ ή 2.500 δραχμές το ένα! Η γενιά που τώρα έχει μπει στα πράγματα της ζωής, έχει πλέον μια πολύ καλή εικόνα των δυσκολιών και δεν αντιλαμβάνονται γιατί πρέπει να πληρώνουν αυτοί, όταν πατεράδες και μανάδες τα κατάφεραν πολύ πιο κουλαριστά. Αραγε, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αφορά την διακυβέρνηση του τόπου ή τη διασφάλιση όσων απέκτησαν «προνόμια» στη χρυσή δεκαετία του ’80; Τι πρέπει να υπερασπιστούν οι «αγωνιστές» υπουργοί; Το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ιστορικό κόμμα. Κέρδισε ως ρεύμα, που παρέσυρε πρόθυμους προοδευτικούς του κράτους. Είναι έτοιμο να παρασυρθεί από το νέο ρεύμα των προθύμων κοινωνιστών του Δημοσίου. Θα διασωθεί μόνον αν ο Καραμανλής βιαστεί να κάνει τις εκλογές στον κατάλληλο χρόνο.
Προσεξτε την τελευταια φραση.
Εχει πολυ βαθος...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Dear Wolf αν καταλαβα καλα, οι αγωνες του Τσιπρα, συμφωνα με σενα, ειναι να μην κανει αγωνες, οπως η παλια αριστερα των παπουδων του, αλλα να πινει μαζι με τους συνομηλικους του - που ολοι μαζι δεν ειναι αριστεροι σαν αυτους του ΠΑΣΟΚ - κουλαριστα σφηνακια στην ιδια τιμη που τα επιναν οι γονεις τους:!!!. Ποιος επινε σφηνακια οταν εγραφε αυτο το αρθρο ρε μεγαλε;!!! Εσεις μαλλον που πρεπει να ταχετε οικονομησει και οχι η γενια Τσιπρα που μενουν στεγνοι ε!!!... ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Ο χρήστης wolf είπε…
ενταξει παιδια πραγματικη αριστερα ειναι το κκε τι να λεμε τωρα? οχι οτι συμφωνω μαζι τους αλλα αυτοι ειναι αριστερα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΚΚΕ αριστερα;. Δεν πρεπει να το ξερουν αυτο για τον εαυτο τους. Οποιος εχει e-mail τους να το στειλει εδω για να τους το γνωστοποιησουμε. Θα κουφαθουνε!!!...
Ο χρήστης wolf είπε…
γιαρι ρε μεγαλε τι ειναι το κκε? δεξια? εγω λεω οτι ολοι οι αλλοι ειναι δεξια αλλα δεν το λενε γιατι νομιζουν οτιδεν ειναι κατι καλο. ολοι (πασοκ τσιπρας νδ) δεξια ειναι καλα για πασοκ δεν συζηταμε καθολου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε Wolf θα με κουλανεις...Δεν μου δινεις την περιουσια του ΚΚΕ να σου κανω εγω τον αριστερο, τον δεξιο, τον ανω κατω, και θα στοιχισω και φτηνοτερα. Αντε μου τωρα με τα μαυσωλεια. Σε λιγα χρονια θα γινουν τουριστικη ατραξιον για το πως μπορει να καταντησει ο κομμουνισμος με την διεφθαρμενη γραφειοκρατια του...