ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ να κατεβουν μαζι στις επομενες εκλογες θελει η ελευθεροτυπια...


Γραφει ο Γιωργος Καρελιας στην ελευθεροτυπια
Δυστυχώς έχει δίκιο η Παπαρήγα. ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός επιδίδονται, εδώ και μερικές μέρες, σε ένα ανούσιο παιχνίδι ανταγωνισμού στο πεδίο των εντυπώσεων. Τις προάλλες Αλαβάνος και Τσίπρας έπαιξαν τόσο με το θέμα του δημοψηφίσματος όσο και με εκείνο της αναπομπής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ηταν, βέβαια, δυο στρακαστρούκες σε μία, αφού ξέρουν πολύ καλά ότι τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει.
Κι αν τα δύο κόμματα θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω, έχουν μια μοναδική ευκαιρία. Να συμφωνήσουν σε κοινό πρόγραμμα πέντε (ή δέκα) σημείων και να δηλώσουν ότι στις επόμενες εκλογές θα κατεβούν ως ενιαίο κόμμα, για να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση και η πολιτική της. Αυτή θα ήταν απόφαση ουσίας, που θα έφερνε τα πάνω-κάτω και θα έκανε τον Καραμανλή να τρέχει και να μη φτάνει. Ενώ με τις σημερινές κινήσεις εντυπωσιασμού απλώς συντηρούν το σαρδόνιο χαμόγελό του.
Ειναι ενα σεναριο που θα παιξει πολυ τους μηνες που ερχονται.
Ποιον συμφερει να παιζει ως σεναριο η ποιον συμφερει να πραγματοποιηθει παντως -κατα τη γνωμη μας - δεν ειναι τοσο απλο οσο το κανει να φαινεται ο συντακτης του αρθρου.
Και το αν αυτη η περιφημη κοινη καθοδος θα εριχνε την κυβερνηση ουτε αυτο ειναι τοσο σιγουρο οσο νομιζουν καποιοι.
Θα πρεπει να αναφερθουμε σε αυτα καποτε (συντομα) αλλα με στοιχεια οχι μονο με εκτιμησεις.
Διοτι το να αθροιζεις τα ποσοστα δυο κομματων για να βρεις ποσο θα επαιρναν αν κατεβαιναν μαζι ειναι εως και αφελεια κατα καποιους..

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το τι θέλει η Ελευθεροτυπία ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο που έχει απηυδήσει από την τακτική κάποιων να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις και να διατηρήσουν στη ζωή ένα πτώμα που έχει ήδη κακοφορμίσει.
Σύντομα θα έρθει η ώρα που και η Ελευθεροτυπία θα αναγκαστεί να πάρει ξεκάθαρη θέση και να πάψει να ψαρεύει σε θολά νερά πελάτες και στο ΠΑΣΟΚ και στο Συνασπισμό.
Άντε πια με αυτή την καθωσπρέπει αριστεροφροσύνη των Καρελιάδων...