Προελαυνει το ΝΑΤΟ και ζωνει την ρωσικη αρκουδα απο παντου. Αποφασισμενοι για την διευρυνση οι αμερικανοι.


Έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν δηλώνει η Ρωσία «δείχνοντας» ως αντάλλαγμα την ανακοπή της πορείας Γεωργίας και Ουκρανίας προς τους κόλπους της Συμμαχίας. Να εγκαταλείψει την «ανώφελη ρητορική» καλεί τον Πούτιν ο γγ του ΝΑΤΟ λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι (2-4 Απριλίου).
«Μία διεύρυνση θα επιφέρει βαριές συνέπειες για την ευρωπαϊκή και την ευρω-ατλαντική ασφάλεια στο σύνολό της, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα συγκρούσεων και να επιδράσει αρνητικά στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας τους σε συγκεκριμένους τομείς. (λενε οι Ρωσοι)
--------
Το ΝΑΤΟ λοιπον εχει στριμωξει τους ρωσους απο παντου.
Οι Ρωσοι εχουν εγκαταλειψει τα βαλκανια (ως προς την διευρυνση) και εχουν επικεντρωθει στην Ουκρανια και την Γεωργια.
Οταν οι αμερικανοι φερονται στους Ρωσους σαν να ειναι υποτελεις καταλαβαινει κανεις τι εχουμε να αντιμετωπισουμε εμεις που βαζουμε εμποδια στην διευρυνση που θελουν να κανουν στα βαλκανια.
Θυμιζουμε βεβαια το ανοιγμα Καραμανλη προς Ρωσια και το τι συναισθηματα προκαλει αυτο στους αμερικανους.
Πολλοι λενε οτι τα διαφορα προβληματα της κυβερνησης (στο εσωτερικο αλλα και στο εξωτερικο) εχουν σαν βασικη αιτια αυτο ακριβως το ανοιγμα και την στρατηγικη σχεση που εχουν χτισει Καραμανλης- Πουτιν την ιδια στιγμη που οι αμερικανοι κλεινουν απο παντου τις διοδους της Ρωσιας.
Ειναι μια παραμετρος σημαντικοτατη που δεν εχει αναλυθει καθολου στην Ελλαδα.
Και αυτο ειναι που καιει πραγματικα τους αμερικανους.
Ο αποκλεισμος της αναδυομενης (απο τις σταχτες της) Ρωσιας.

Σχόλια