Αγυριστο κεφαλι αποκαλουν τα Νεα τον Γιωργο (για την προσκληση Τσιπρα)


ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ εισηγήσεις για να μην καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Η συλλογιστική των εισηγουμένων ήταν ότι ο αποκλεισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο του ΣΥΝ «μας απελευθερώνει». Ωστόσο, ο Γιώργος το έβλεπε διαφορετικά. Και κάλεσε όχι μόνο τον Τσίπρα, αλλά και τον Αλαβάνο . Το ποιος, τελικά, εμφανίστηκε ήταν εσωτερικό θέμα της Κουμουνδούρου. ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΝΕ ο Παπανδρέου; Διότι ο Γιώργος, μου εξηγούν, αισθάνεται ότι ο προοδευτικός κόσμος δεν είναι αρνητικός σε μια μελλοντική σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά. Και πιθανώς να τη θέλει κιόλας, έχοντας μια επιφύλαξη απέναντι στον κυβερνητισμό που απέκτησε- έπειτα από μια εικοσαετία στην εξουσία- το ΠΑΣΟΚ. Το πολιτικό ένστικτο του Γιώργου τον οδηγεί επίσης να πιστεύει ότι «πρόβλημα δεν θα έχει με τους προοδευτικούς ψηφοφόρους αυτός που θέλει τη συνεργασία, αλλά αυτός που θα την απορρίψει». Τέλος, σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τυχαίο ότι στην «πολιτική γενεαλογία» της ομιλίας του, που περιελάμβανε Ελευθέριο Βενιζέλο και Γεώργιο ή Ανδρέα Παπανδρέου, προστέθηκε και ο Μανώλης Γλέζος.
Αυτα γραφουν τα νεα σημερα.
Βεβαια το ερθρο ειναι ισοροπημενο αλλα ολοι ξερουν οτι στον αναγνωστη παντα μενει ο τιτλος του αρθρου ο οποιος συνοψιζει και την θεση του συγγραφεα.
Προσωπικα πιστευω οτι η κινηση Γιωργου ηταν πολυ καλη (αυτονοητα πραματα) δειχνει οτι δεν φοβαται απευθυνεται στους πασοκους που φευγουν (βενιζελικοι) και προσπαθει να τους κρατησει αφου οι ιδιοι οι βενιζελικοι τους αφηνουν να φευγουν πιστευοντας βεβαια οτι ευκολα θα τους φερουν πισω οταν ερθει η ωρα (εκλογη Βενιζελου στην προεδρια)
Βεβαια πες πες ολο και κατι θα μεινει πιστευουν στα νεα..

Σχόλια