Τα ελληνικα ΜΜΕ λατρευουν την ενταση...


Γραφει ο Πασχος Μανδραβελης στην καθημερινη.
Η συμφωνία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) αφορά την πραγματική οικονομία. Αφορά πραγματικά χρήματα που θα δώσουν οι επιχειρήσεις και θα πάρουν οι εργαζόμενοι.
Δεν έχει να κάνει με μεγάλα λόγια περί πλούτου και φτώχειας, περί ανάλγητων κι ευαίσθητων, περί καπιταλισμού και σοσιαλισμού. Εχει να κάνει με ανάγκες των μεν και των δε και κοινούς τόπους που βρέθηκαν με λίγη καλή θέληση (εξ ου και το ταχύτατον της διαδικασίας)
Τα ελληνικά ΜΜΕ λατρεύουν την «ένταση».
Τη βρίσκουν σε τριτεύουσες αποστροφές του λόγου των πολιτικών: Ο μόνος τρόπος για να δούμε στα δελτία «ειδήσεων» την αίθουσα της Βουλής είναι να πετάξει κάποιος βουλευτής μια κορόνα ή κάποια παραδοξολογία.
Αν δεν υπάρχουν τις εφευρίσκουν: Κύκλοι του τάδε σχολίαζαν τα του κύκλου του δείνα, που αναφερόταν στη δήλωση ενός τρίτου. Κι αν δεν μπορούν να τις εφεύρουν, τις δημιουργούν. Καλούν κάποιον στα παράθυρα, κάτι θα πει, κάπως θα ερμηνευτεί και βγαίνει η «είδηση»: «Νέα ένταση δημιουργήθηκε χθες μεταξύ...»
Ετσι λοιπόν δημιουργείται το παράδοξο να έχουμε κοινωνική ειρήνη σε ό,τι αφορά τα σημαντικά και πολιτικό πόλεμο σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις.
-----
Ετσι ειναι....
Μερικοι μαλιστα θα ελεγαν οτι τα ελληνικα ΜΜΕ λατρευουν τον χαβαλε...

Σχόλια